Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz altı protez kullanımında dizimde yaşadığım sorunlar..?

ozkurt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
hayırlı günler sol dizaltı protez kullanıyorum 6 7 yıldır protezim yeni değişti fakat diz kıvrılma yerinden sürekli şişme ödem ve büyük sivilceler oluşuyor genellikle yoğun tempo çalıştığımda sürtünmeden dolayı sanırım aynısını yaşayan var mı acaba nasıl geçirebilirim protezcim uzak olduğu için telefondan derdimi anlatamıyorum krem olarak bepantol merhem kullanıyorum geçene kadar ciddi rahatsızlık yaşıyorum

erkut merhaba

dostum kullandıgın protezi belirtmemişsin.. sanırım her halukarda silikon takıyorsun.. silikonunu farklı tak gun içinde 3 veya 4 defa cıkart tekrar tak..yok olmazsa dizi az actır protezcin biraz acsın orayı..

havlu çorapla giyiyorum ismini tam bilmiyorum protezimin üstüne çıkmaması için silikon dizlik takıyorum dizin kıvrıldığı yerin altında kalıyo yaram

yen, nesil vakumlu ayak yaptırmıştım kullanamadım çok rahatsız etti eski sisteme geri dönmek zorunda kaldım

özkurt bende her iki ayağım aktif vakumlu diz altı protez kullanıyorum... eski sistem protezle aktif vakumun arasında dağlar gibi fark var.. protezcinle görüş bunu dile getir..anlat durumu aktif vakum hava almadıgından sürtülme etkisi olmadıgından yara olmaz..

ben sabah 8 de takıyorum gece 23 bazen 1 de cıkartıyorum ufak tefewk sıkıntılar yaşadıgım oluyor ama uzun süreli yaram olmadı.. buyuk ihtimal soketinde sorun var..

rica etsem bana güdügünün fotosunu atarmısın vuran yerin...

bu maile at bulutluu@hotmail.com

Toprak arkadaşın dediklerine katılıyorum . Aktif vakumlu yada silikon lu sistemler genelde yara veya sivilce yapmıyor. ottobook p1 kullanıyorum memnunum fakat çok masraf çıkarıyor . Giye bilmek için iki farklı silicon kullanılıyor . Siliconlar eskiyor 6 ayda bir dış vakumu yapan silicon yenileniyor veya bir sene diyelim. 100 E fiyatı.
Bir şey daha aklıma geldi bu yaralar genelde ayağın güdük kısmını sıvı sabun veya ne olduğu belirsiz sabun ile yıkandığı zaman sivilceler ve eklem yaraları daha fazla görülüyor. Her sabah güdüğü bol sabun ile yıkarım sorun yok şu sıralar dalan marka sabun kullanmanı tavsiye ederim . Ozkurt Geçmiş olsun .

bende aktif vakumlu protez kullanıcısıyım

eskilerle kıyaslanamayacak kadar fark var ben çok memnnum

evet ilikon dizlik masrafları can sıkıcıydı Sıkı durun belki haberiniz olmayabilir

devlet artık yılda 1 silikon değişimi e dizlik değişimi oda yılda 1 olmak üzre öeme listesine girdi

Turan Allah razı olsun bu haber güzel.

Üst Alt