Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz altı protez kullanıyorum. Ayağımın altı yara oldu. Ne yapabilirim?

serkanarslan72

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Diz altı protez kullanıyorum. Ayağımın altı yara oldu. Sivilce gibi şişikler oluştu. Ayağımın altında ayrıca çatlamalar var. Mantar gibi oldu. Ne ilaç sürdüysem geçmedi. Doktora gidiyorum, ayağın havasız kaldığı için oluyor dedi. Kullandığım protez havasız. Ayağımın altındaki yaraları nasıl geçirebilirim.

kullandığınız protez silikon değil galiba?

Silikon kullanmıyorum. Delik açtırdığımda vakum yapıp ayağımı tutmuyor. Yandan vida taktırıp, belime pantolon takar gibi gibi kayışla ayağıma bağlamam lazım. Bu sefer ayağım gir çık yağtığından yanlar çiziliyor, yara oluyor yürüyemiyorum. Soketim bu şekil kullanımı çok rahat. Tek sıkıntım ayağımın altı yara bazen çatlaklar acı veriyor.

Silikonlu yaptıran komşum var, ayağım çok rahat kullanıyorum diyor, fakat derim zar gibi oldu, git ide inceliyor dedi. Ayrıca yıllık 500 tl ye yakın silikon masrafı oluyormuş. O yüzden yaptırmadım.

ayağınızda his varsa yaraların uzun sürmemesi gerekiyo, bol bol hava aldırmaktan başka bi çözüm gelmiyo aklıma, çok rahatsız ediyosa bi doktora görünmelisiniz bence...

Kullandığın çoraplar nasıl. Ben havlu çorabı kullanıyom biraz daha fayda sağlıyor

Normal uzun çorap kullanıyorum. Yanlrdan falan problemim yok çok rahat basıyorum maşallah. Tek sıkıntım ayağın altı yara. Geçmiyor. doktora gittim hava almıyor bişey yapamayız diyor.

Yaralar hava almadan kapanmaz!
Dr ların yapabileceği bir şey yok!
Bi müddet protez kullanmassan yaran iyilerşir.
Ama yara yapıyor olması protezinizde soketinizde problem olması demektir. Soket kaynaklıdır.
Kahretsin devlet adam gibi ödeme yapmıyor ki insanlar sağlığına uygun protez yaptırsın. Normal yaşamını sürdürüsün:mad:

herhangi bir tarladan yada yol kenarından kolaylıkla bulabileceğin sinirliot ve yumurta beyazını karıştır.havanda iyice döv.ayağını iyice temizle (sadece kalıp sabun kullan)daha sonra bu yaptığın ilacı sür.sürer sürmez biraz yakacaktır ama maksimum 2 günde yaran kapanacaktır.benim ayağımdaki yara tam 6 ay kapanmadı.kullanmadığım ilaç kalmadı.bu ilaç çok iyi geldi.imkanın varsa 2 gün protez takma.birde girebiliyorsan denize gir.tuz o yaraları pişiriyor.

Selam geçmiş olsun protezi çıkarttığında özellikle yaz aylarında suyla yıka ne kadar temiz bakarsan güdüklere senin için faydası var ben yaralar için furacin diye bir merhem kullanıyorum ve havlu çorap kullan baktın çok terliyor ki bu havalarda gayet normal gün içersinde bi kaç kere çorabı değiştir tavsiyem yaralar iyileşene kadar protez kullanma çünkü yaranın iyileşmesini geciktirirsin tekrar geçmiş olsun

sayın 72 çıkan yaramı apsemi acaba ona bakmak lazım. yara farklı bişey apse bambaşka bişeyy . silikona bağlı da olabilir silikon değiştirmeniz gerekmetede olabilir.

Bu yakınmalarına benzer benimde ayagımın uçkısmında yara gerilme ve delikler olmaya başlamıştı ssk da çok gezdim diz üstünde kesecez dediler dogru vatan hastanesi mikro cerahi ye gitim ayagınız da kaskopkası var kas tekrar dikilecek dedi ameliyat oldum dizimin üstünden degil uckısmından sorun hal oldu.. hee uc kısım da sarkan bir et de vardı kaskopması bu şekilde bişey imiş.. şu anda sorun yok 6 senedir. Allah yar ve yardımcın olsun

geçmiş olsun dileklerimizle isterseniz konuya başlayalım ; ilk önce nasıl bir protez kullandığınızı öğrenmek lazım . eğer silikon liner pin sistemli protez kullanıyorsanız teninizle oluşan silikonlar denemenizi tavsiye ederiz. modüler veya klasik protez ise sof soketle doku arasına havlu çorap ucu açık gibi metaryeller kullanmanızı tavsiye ederim. geçmiş olsun.

Emekli maaşıyla geçinmek zor. Malum 3 çocuk var evde. 2 gün ayağımı çıkarıp evde kalmam imkansız. sabah 8 akşam 7 evde yokuz, bir pazar var elimizde. Sinir otu ve yumurtanın beyazını cumartesi akşamından denicem. Ayağım çok pis koku yayıyor. İnşallah geçer. Yada eskisi gibi kayış takıp ayağımın altından delik açtırıcam.

silikon liner tek ve kalıcı çözüm... bende de yara oluyordu....

arkadaşlar bu yara eğer bası yarası ise GELFIX COLLAGEN kullanılmasını öneririm.

Üst Alt