Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz eğriliği için kullanabileceğim bir aparat var mı?

• Konbuyu başlatan destansi_ask
  • Başlangıç tarihi
D

destansi_ask

Selam arkadaşlar geçen yıl sağ bacak kısalığı için geçirmiş olduğum ameliyattan sonra yaklaşık bir 5 cm kadar kısalık giderildi. 2 cm kadar bişey kaldı yalnız o kısalık dizimde bulunan öne doğru büküklükten dolayı. Dizimi tam kitlememe rağmen yinede 4-5 cm kadar öne doğru büküklük kalıyor dizimi tam düz yapabileceğim aparat benzeri bişey varmı yada bunu hangi egzersizle dümdüz hale getirebilirim...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Dizimin nasıl olduğuyla ilgili paint programında basit bi çizim yapmıştım ama yükleyemedim sanırım bununla ilgili kısıtlama var :))

Merhaba,
sorununuzun tam anlamıyla ne oldugunu bilemiyorum fakat egrilik derken sonradan gelişen bir durum mu? yoksa eskiden olan bişeymi ona cevap alırsak yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır.
ben polio sekeliyim daha önceden farklı aksıyordum azaltmak için bir ameliyat geçirdim kemigimin yönünü degiştirdiler. seneler geçti ve benim dizimde yana dogru hafif yamulma oldu bu arada bacagım diz kapagından alt kısmı iç kısmı felç ama tam degil birazı etkilenmiş .
saglam olan kısma dogru yamuluyor dizim .bu yıl istanbulda en iyi Prof lar gördü hemen kırıp yönü deişelim dediler dizimdede kilitlenme oluyordu. kabul etmedim başka bir Prof dedi ki bu kilitlenme bacagının ameliyatı ile geçmiyebilir. ve ben fizik tedavi gördüm 1 ay güçlendirdim daha iyiyim .
Not: çocuk felci olanlarda bu durum güçlü olan kısma zayıf kısımların yamulması sonucu oluşuyor...
Çözüm: fizik tedavi ile güçlendirmek mümkün oldugunca..

Üst Alt