Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz kapağı kırığı ile malülen emekli olabilir miyim?

Recep07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben babam için üye oldum
Rabbim bütün engelli kardeşlerimizin yardımcısı olsun ramazan ayınız mübarek olsun
Eğer ki yardımcı olursanız çok memnun olurum
1961 doğumlu babam henüz emekli değil
Az bir prim günü kalmıştı
Bir otelin teknik bölümünde çalışırken iş kazası geçirdi diz kapağı kırıldı platin takıldı şuan çok şükür iyi yanımda
Sorum şu malulen emeklilik için %60 mı almak gerekiyor rapor alan varmı acaba yada diz kapağından dolayı verilir mi %60 bilgi verirseniz çok sevinirim rabbim razı olsun sizlerden çok teşekkür ediyorum daha öncesinde de sırtında platin takıldı.
Saygılarımla

Baban iş kazası geçirdiyse ilk önce sgk baş vurun meslekte kazanma gücü azalma oranı için tutanaklara iş kazası geçtimi

Recep07
Geçmiş olsun, öncelikle iş kazası olarak işlem başlatın, oradan alacağı orana göre maaş bağlanacak, % 10 üzeri oran alırsa azda olsa maaşa bağlanacak, bu emekli maaşı değil, malulen emekli olması için % 60 üzeri raporu olacak, diz için bu oran çıkmaz,

Recep07

Maluen emeklilik mümkün değil. maluliyet cetveli'ne göre malul sayılması olanaksız.
Engelli statüsünde erken emekilik için de sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 üzeri rapor gerekli, ki o da doğrusu mümkün görülmüyor.
Yukarıda arkadaşların dediği gibi, iş kazası bağlamında başvuru yapılabilir sgk'ya. Bunun için de iş kazası bildirimi yapılmalı ve kaza sonrası %10 ve üzeri işgücü kaybı oranı çıkmalı. Bu olursa emekli olunamasa da sürekli iş göremezlik geliri bağlanır.

Üst Alt