Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz Kapağının Sürekli Çıkması için rapor verilir mi?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Diz kapağı sürekli çıkan ve bunun için rapor alan var mı?

Patella deyince kimse yazmadı, inşallah bu sefer doğru bilgiye ulaşabilirim.

sadece diz kapağı için bir oran verileceğini sanmam
ama başka hastalık ve fizik tedavi doktorunun vucut fonksiyonlarını ve işleyişini etkilediği durum söz konusu derse bi oran verir fakat bu oran %40 altında olacağı için sizin işinize yaramaz saygılar

Diz kapaginin sürekli çıkması da değerlendirilir mı, %40 olmasa da sadece diz kapağının sürekli çıkmasının da bir oranı oluyor mı acaba? Asil öğrenmek istediğim bu:(

dr unuz bir operasyon önermediği sürece rapor verilmez ama fizik dr unun ftr teslerine göre yaptığı testlere istinaden rapor verilebilir buna ftr dr karar verir ancak

Tamamdır bu da çok yönlendirici oldu, belki de yıllardır çıkan dizimi ortopedi doktoruna gösterdiğimiz için bir cevap veremiyordu, çok küçük yaşlardan beri diz kapagim çıkıyor ama ortopedi doktorum hiçbirşey soylemiyordu, problem yok deyip gönderiyordu, diz için fizik doktorundan da randevu almam gerekiyor demek ki... Saygılarımla, cevaplarınız için teşekkürler.

atıyorum rapor oran cetveline göre % 5 rapor alır ama bir işine yaramaz raporu ne için alacağı önemli, mesela kazadan sonra tazminat için ise tazminatta kullanır, ama işe girmek, 2022 sayılı yasa veya vergi indirim için % 40 ve üzeri alması lazım diz kapağı çıkması için bu oranı alman çok zor

Tamam olsun başka rahatsizliklarim da var, yönetmeliği okuyorum diz kapağı ile ilgili kısımları ya ben anlamadım ya da bilmediğim terimlerle yazmışlar, kaç haftadır şunu öğrenmeye çalışıyodum...
Allah razı olsun karizmatikmen

Demek ki bu da degerlendirilebilirmis sürekli çıkıyor dizim...

Suret

Burada da önemli olan bu çıkma işinin ne sıklıkta olduğu ve yürüyüşünü ne kadar aksattığı. Doktorlar buna bağlı olarak bir oran verirler her halde.

OturanBoğa sürekli çıkıyor ve gündelik yasamimi oldukça etkiliyor, dizimde iç kanama oluyor, birkaç ay basamiyorum ve toparlanmam çok uzun sürüyor çünkü o ağrının aynı zamanda bi de travması var...Ve sürekli dikkat etmek zorundayım çünkü kaslarim diz kapagimi tutmuyor, merdiven çıkarken vb. Zaten ağır bir yükle asla yuruyemiyorum, toplu taşımada ayakta kalamiyorum asla ...

Bu dizin zayıflığı bacagimin eğri durmasına bile sebep oluyor, karşıdan bakınca düzgün bacagimin yanında eğri bi bacak duruyo, ayakta uzun süre kalınca, uzun yürüyüşlerde sabaha kadar geçmeyen ağrılar,ertesi gün basilamayan bir bacak...

Umitsizce cevap gelmiş mı diye bakmak ve çırpınmak cevap gelsin diye:)))

Dostum önce geçmiş olsun, genelde bu tür konular açılır ve cevap tam verilmez yada verilen cevap isteği karşılamaz, yeterli gelmez,

Öncelikle şunu belirteyim burda sizin sıkıntınızla ilgili net bir cevabı alamassınız, nedeni ise biz ne doktoruz ve hekim, kaldıkı doktorda olsak muane yapmadan size tam bir tanı ve tehşis kolayamayız, oyüzden sizin müracat etmeniz gereken ilk yer doktordur, kontol edilip rahatsızlığınız la ilgili ne gibi bir tanı koyar nasıl oran verir DOKTOR bilir.

şöyle bir örnek vermek gerekir bazı durumlarda, atıyorum benimde dizim cıkıyor, sizinde dizinin cikiyor, aynı anda doktora gittik kontrol edildi, bana %5 verir size %10 verir, bunun nedeni ise bendeki belirtiler ve rahatsızlık aynı hastalıkta farklı etkenler göstermiştir. sizde farklı etkenler göstermiştir. bilmem yardımcı olabildikmi!

Saygılar

Haklısınız ama ben sadece benle aynı durumlarda olanları görmek istiyorum, bu benim yol alış biçimimdir, önce analiz, sonra harita, sonra aktivasyon:)

Suret

Doğrudur, ama dediğim gibi kesin olmayan bilgilerle verilen cevaplar yol haritasını etkilebilir. oyüzden dikkatli olmak lazım, en net bilgili doktorunuz verir.

Öyle tabi, hayırlısı olsun bi alabilirsem bütün aşamaları yazacağım herkese yardımcı olsun diye, çaresiz kalmak çok kötü bişey cevapsız kalmak...

Bugün özel bir doktora muayene oldum. Benimle ilgili teşhisleri şu şekilde;

1- Sol ayak atrofik ve küçük (sağ 37, sol 30 numara)
2- Ayak bileği ve ayak hareketleri ileri derecede kısıtlı, ankiloz
3- Sol bacak 4 cm kısa
4- Sol bacaktaki kruris kasları atrofik,
5- Sol bacaktaki uyluk kasları atrofik,
6- Sol diz ekleminde gelişme geriliği
7- Sol nüks patella dislokasyonu

Sol ayak doğuştan pes ekinovarus idi. 3 kez ameliyat geçirdim. 2 defa ayağım kırıldı. Dizimin çıkmaması için dizlik kullanıyorum, ayrıca ilkokul beşinci sınıftan beri de kısa yürüme cihazı kullanıyorum. MESTAN bey, bu durumda özür oranım ne olur? MRG sonuclarım da iki gün sonra çıkmış olacak, ayak ve ayak bileği için MRG raporu istedi muayene olduğum doktor.

Bilgisi olan diğer arkadaşlar da yönlendirirse çok makbule geçer. Teşekkürler.

Tablo_3.4.png

Baston veya koltuk değneği kullanmıyorsan bu tabloya göre 36 bile alamazsınız.36-ile 42 arasındaki fark kullanılan breyz -ortez ile alakalı ,

diz kapağının çıkmasının, dzdeki gelişim eksiliğinin, ankilozun bu tabloyla ne alakası var anlamadım... MESTAN

Hocam mantık şu eğer kişinin dizinde ayak bileğinde,alt extremite nin herangi bi yerinde kısıtlılık-özür varsa bu kısıtlılıkdan doğan dezavantajı gidermek için bir yardımcı kullanmalıdır,tablo 3.4 bu varsayımın ürünüdür.Örneğin sizin yürüyişte diz kapağınızla ilgili problem varsa siz sağlıklı bir yürüyüş yapmak için diz kapağınızda kullanmak üzere bir ortez vs bir cihaz aparat vs kullanmalısınız ve bunu muayenede bulgularla tespit ettirmelisiniz.

Hocam çok teşekkür ederim, yönlendiriyosunuz. yani sizi tenzih ediyorum, ne kadar mantık dışı bişey...vatandaş kısa yürümecihazı kullanıyor, tabloda var, diz kapağı çıkmasın diye de dizlik kullanıyor uzun bacak breysi yptırmamış, tabloda dizlik diye bişey yok, dizliği neye göre değerlendirecekler, dizlik ve diz çıkması hak ve gerçek olduğu halde yok mu sayılacak... kısa yürüme cihazı ve dizlik kullananı pas mı geçiyolar :):):):):):) şaka gibi... MESTAN

Engelin varsa yardımcı cihaz kullanırsın -Yardımcı cihaz kulanmıyorsan hmm demekki sağlamsın mantığı bu :)

sonucu alınca hemen yazacağım buraya, bütün şamalarını da paylşacağım, ayrıca bu konularda da araştırma yapacağım, herkesin sorusunu cevaplaycağım, bi cevap bulamadık arkadaş.. MESTAN

Yahu daha nsl bi cevap verilmesi lazım sana anlayamadım :) Biraz haksızlık ediyorsun gibi .

dizlik de değerlendiriliyo mu ya da değerlendirilmiyo mu? almak istediim tek cevap evet dizinden de az da olsa bir oran alırsın ya da yok sen dizinden oran alamazsın gibi bi cevap...forumda kac tane soru sordum yüzde sekseni net değil, gittim özel doktora adam profesör ama özelde çalışıyo o da özürlü cetvelini kullanmasını bilmiyo, sağolsun teshisleri belirledi en azından. cetvele bakıyorum dizle ilgili hiçbişeyi göremiyorum, anlamıyorum doktor değili sonuçta, ama demek ki amme hizmeti için doktor olacak kadar bilgi ğrenmem gerekiyor... valla öğrenip anlatıcam herkese, kimse cevapsız kalmasın ya...gözümde astigmat var %40 olmasını beklemiyorum ama en azından hiç mi oran verilmez diyorum? ... cevap yok, ayağımddaki ankiloz yürüme bozukluğu tablosuna mı dahil oluyo, ona da cetvelde ayrı oran verilmiş bu değerlendirilmez mi diyorum?... cevap yok.

sözüm sana değil hocam, valla darlandım iyice, net bi bilgi bulamadım bir aydr, hedefimi iyice belirleyip öyle hareket ediym diye iyice netleşmeden başvurmuym dedim rapora ama yok, hiç bi zaman net olamıycam herlde bu forumda... hayırlısı olsun, çok bunaltıcı bi süreç, baya sabır gerekiyor... MESTAN

Kullancağınız dizlikte tabloya göre muhakkak karşılık bulacaktır ,ayağındaki veya ayak bileğindeki ankilozda tablo 3.1 de belirtildiği gibi tablo 3.4 ile kombine edilemez oda yürüyüş bozukluğunun içinde yer alır.

MESTAN

hayırlısı olsun... teşekkürler sosyal sorumluluğunuz için...

Üst Alt