Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz kapaklarımdaki rahatsızlık daha da arttı. Göz tansiyonundan oran yükselir mi?

eflatun19

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
aranıza yeni katıldım. 2010 da özürlü sağlık raporu aldım.ortopedik ve diyabet II den dolayı özel donanımlı araç ve H sınıfı ehliyet alır ve kullanılır şeklinde % 39 oranlı özürlü raporu aldım.
sağ kalça çıkığı ve 7cm kısalık %20
sol dizimde kreçlenme ve aşınmadan dolayı % 4
diyabetII % 20
1-2011 de bağkur mükellefi olduğumdan dolayı 5510/28-5 maddesi ne göre sağlık raporu istedim.% 36 ile erken emeklilikten yararlanamayacağıma dair yazı geldi.
2-2012 yılı sonlarında H sınıfı ehliyet için sürücü kursuna müracaat ettim.sadece direksiyon sınavına tabi tutuldum ve 2013 de direksiyon sınavını 95 puanla geçtim.

SORULARIM:
1-2010 yılında aldığım raporu ile 2013 de ÖTV İNDİRİMDEN yararlanarak özel donanımlı araç alabiliryim.

Not:bulunduğum şehirdeki trafik tescil müd.lüğü raporun 2010 tarihli olduğu için sorun çıkarıyor.buna istinaden Sağlık ocağı aile hekimden 2012 de sınava girmeden önce H SINIFI ehliyet alabilir raporunu da aldım.

2- 2011 de emeklilik için SGK sevkiyle aldığım raporda sanırım sol diz kapağımdaki kireçlenme ve aşınma dikkate alınmamış.Not:bunlara ilaveten şuanda sağ ve sol diz kapaklarımdaki rahatsız daha da arttı.yeniden SGK YA MÜRACAAT ETSEM RAPOR ORANI DEĞİŞİRMİ?

3-BU AÇIKLAMALAR ÇERÇEVESİNDE ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI ALABİLİRMİYİM?
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.SELAM SEVGİ VE SAYGILARIMLA...

2012 yılında göz tansiyonu raporu aldım.daha önceden %39 luk özürlü raporum var.etki edermi?

Eski raporunuza göz tansiyonundan aldığınız rapor eklenmez.. Göz tansiyonundan yüzde kaç oranlı rapor verildi size..? Hastalıklarınızın ilerlediğini belirterek yeni rapor başvurusu yapabilirsiniz.. Dizinizdeki sorun için eklem açıklığı testi yapılır ve çıkan sonuca göre oran verilir..

2010 yılında aldığınız raporunuzu ÖTV'siz araç alımında kullanabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...aporla-otvsiz-arac-alinir-mi.html#post1068306

Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi:

Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

Merhaba,
öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim.
göz tansiyonu ile ilgili raporu ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU nu aldıktan sonra aldım.eğer göz tansiyonu na sakatlık raporu veriliyorsa ( en az kaç puan olabilir?) rapora yeniden müracaat edebilirim.
ayrıca bağkurluyum fakat önceki Ö.S.R.na müracaat ettiğimde tüm masraflarıbana karşılattılar.
yeni rapora müracaat ettiğimde masrafları yine benimmi karşılamam garekir.bilgilendirirseniz sevinirim.selam ve saygılarımla...

Göz tansiyonu ve kısmi görme alan kaybına kaç puan verilir?

Merhaba.
Her iki gözümde de göz tansiyo num 20 civarında seyrediyor.görme alan testinde de %5 civarında bir kayıp sözkonusu.bunlara puan verilirmi verilirse kaç puan olur?

Göz tansiyonunda, 10-21 arası normal olarak kabul edilir. Görme kaybınız oluşmaya başladığına göre size oran verilebilir, ama bu oranın çok çok az olacağını düşünüyorum.. Belkide hiç verilmez.. Çünkü tek gözün tamamen körlüğüne bile verilen oran % 32.. Azbuçuk da olsa ışığı seçebilen göze verilen oran, % 20-25 arası.. % 5'lik görme kaybına verilecek oranı düşünün artık..

2010 yılında % 39 özürlü raporu almıştım.benim 1 puana ihtiyacım var.

Deneyin o zaman, şansınıza verilebilir belki.. Sonucu alınca buraya da yazar mısınız?

tabikii.çabam sadece kendim için değil.burdaki arkadaşlara da emsal teşkil etsin istiyorum.mesleğim mali müşavirlik

merhaba
hastaneyesağlık kurulu raporu için yeniden müracaat ettim.göz tansiyonum 22-25 çıktı.alan görme testinde kayıp var dediler ama ne kadar bilmiyorum.Ankara numune hastanesine sevk ettiler.
müracaatımda yeni rapor alacağım için önceki 2010 da aldığım rapor geçersiz sayılır dedikleri için bende h sınıfı ehliyet özel donanımlı raç alımı,sakatlık indirimi ve özürlü kimlik kartı şeklinde talep etmiştim.
özürlü kimlik kartı alacağım derken arabadan da olmayayım.sevk edilen hastaneye gitmesem 2010 da aldığım rapor geçerli olurmu?
birde olası %40 ve üzeri alabilirsem bağ-kur dan da erken emekli olma durumum var.yardımcı olursanız sevinirim.selam ve saygılar...

Eski tarihli raporlar emeklilik için ve vergi indirimi için kabul edilmiyor. Öyle ya da böyle yeni rapor almak zorunda bırakırlar sizi.

sevgili arkadaşlar,
sizlerle 9.2.2013 de bu site aracılığı ile tanıştım.Değerli bir kaç arkadaşla sorunlarımı paylaştım.Sağolsunlar birçok konuda beni aydınlattılar.Bu bilgiler ışığında sağlık kurullarına müracaat ettim.Son özürlü kimlik kartı için müracaat ettiğimde asgari %40 oranı vermemek için bir sürü zorluklar çıkardılar.yaklaşık 3 hafta bugün git yarın gel mantığı ile adeta yıldırmak uğraştılar.ama haklı olan mücadelemde yılmadım.Kazandım.Arkadaşlar haklarımızı bilinçli olarak aramak gerekiyo.

15.nisan.2013 de aldığım parorun icmali şöyle;
1-Diyabet tip II (insülinsiz,ilaçla tedavili) % 20
2-göz tansiyonu ve kısmi görme alan kaybına %1 puan verilmiş.(Not:göz tansiyonu ve alan görme kaybı değerlendirilmemiş.poliklinik tesbitinde göz tansiyonu normal denilmiş.sürekli ilaç kullanıyorum.ilaç raporumda var.tabikii normal değerlerde çıkacak.ilaç kullanmadığım zaman 21-23 çıkıyo.Göz den puan alacaklar buna özellikle dikkat etmeliler.
3-sağ kalça çıkığı ve 7cm kısalığı bel ve boyun fıtığı başlangıcına % 33 ( bulunduğum ilde çektirdiğim rontgen ve Mr ları doktorlar kabul edip değerlendirlemelerini yazdılar ama Ankara Numune Hastanesi sağlık kurulu hiçbirini kabul etmedi.hepsini tek tek yeniden istedi.5 kez heyete girmek zorunda bıraktılar.buda 3 haftamı aldı.
Benim gibi rahatsızlıklarından dolayı sağlık kuruluna müracaat edecek olanlar
GÖZ,ORTOPEDİ,RÖNTGEN,BEYİN CERRAHİSİ,FİZİK TEDAVİSİ,ENDOKRİNOLOJİ VE METEBOLİZMA,NEFROLOJİ,MR,NÖROLOJİ BÖLÜMLERİ ni özellikle dilekçelerinde belirtsinler ve açtırsınlar.yoksa parça parça istiyorlar çok zaman kaybı oluyo
Emeği geçen başta oturanboğa,bacıbey ve KELEBEKK olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Başka ne deyim darısı EMEKLİLİĞİ me.SELAM SEVGİ VE SAYGILAR...

Üst Alt