Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz kireçlemesinde fizik tedavi süreci yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

BoKSöR

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
7 ay önce gecirdiğim trafik kazasndan dolayı ayağım askıda kaldı 4 ay kadar.:(
sonra ayagımdaki demir söküldü 6. ayda total kalça protezi amelıyatı oldum bu zaman zarfında dizimi katlayamadım açıla açıla sadece otururken katlanacak kadar oldu...

Doktorum fizik tedaviye basla dedı ve bugun 2. günü ayağımın üzerine basmıyorum halen...
Dün iydi zorlamadılar bugun bagrmaktan bi hal oldum resmen gözlerimden yaş geldi :(
elektirik uygulanıyor ust baldır kaslarıma dizime yakın ve buz uygulanıyor
kas hareketleri ve yuz ustu yatıp zorluyorlar Arkadaşlar bu durumu yaşayan varmı hafifletmek için bir ilaç vs birsey varmı beni aydınlatırsanız cok makbule gececek ziraa yarın o melek gibi kadın ismide melek ;) bana zebani gözükecek ayağımı katlarken ben ah uh derken öne kayıp kafamı duvara vurmusum farkında deyılım birde kafa tıranvası gecirme dediler duvarı oyle fark ettım cok acı cektım 7 aydır son 1 ayım ıyıdı ACILARI unuttumda ondanmı bu kadar zorlanıyorum anlamadım yorumlarınızı beklıyorum...:)

arkadaşım allah yardımcın olsun bende de sağ dizim katlanmıyor geçmişte askıda 9 ay kadar kadı hiç bir şekilde düzeltemedim halada deynek gibi duruyor senin düzelme imkanı varsa sakın tedavine geç kalma ne kadar düzelirse sana kar unutma.

cabbarehlinamus;

Şuan fızıkten geldım oyle doğru dıyorsunda kardesım 20 yasındayım dayanıklıyım 7 aydır her turlu acıyı gordum dayanılacak gbı deyıl kadın bastırıyor ben kendımı nasıl kasıyorsam duvara kafamı vuruyorum bugun yatagı duvarla bıtısık yaptı ve kafama yastık koydu tamam bu son bu son dıye dıye 10 kere kdr zorladı ama bana bır sor... :(
Cuma kontrolum var muhtemelen basmaya baslıyorum basarsan bu kadar acı cekmezsın dedı fızıkcı ınsaflı yıne bu hafta ızıne cıkıyormus degısıcek otekı nasıl bakalım 7 gun kaldı şafak sayıyorum o haldeyım :D Sen fızık tedavı gormedın snrım...

Ya elektrik falan :) alıştıkça zamanla gücünü arttır diye sen istiycen kaşıntı gibi olur .Alışrsın Bence daha da sürdür fizik tedaviyi.ne kadar uzun yaparsan o kadar iyi olacak. Benim kolda omuz ve dirsekte, ayrıca da dizde de kireçlenme vardı. Burlardan hareket ettirmeyi denediğimde, katır kutur diye (resmen öyle) sesler geliyordu. Donmasın diye ben kendim acıya acıya hareket ettirdim.Sende o acı da yoktur bilirim. (hem de çok iyi bilirim):) Ama şimdi iyiki yapmışım diyorum.

ogz_07;

evet görmedim sayılır ama kendi çababamla çok çalıştıım olmadı.
acı güzeldir sevk alıyosan :cool: şaka bir yanada allah yardımcın olsun ama elinden geldiği kadar devam et sana çok yarıycak bu iş.
ben bi ara fizik tedaviciye gitmiştim kireçlenmeyi masıl düzeltiriz diye tabi olayın üstünden 5 yıl sonra(maddi sıkıntıdan dolayı anca) fizikçinin dediği tekşey sen bu ameliyatı olursan kendini ayılınca asarsın o acıya dayana bilecek kimseyşi görmedim dedi dizimi kompile kazıycakmışlar işin çok zor böle yaşamaya devam etdedi kime sorduysam aynısını söyledi bana bende tedavi olmaktan vaz geçtim öle gidiyo işte...;)

O fizikçi yanlış demiş sanki..Zaten baygın oluyon ameliyatı :) . Ayıldıgında da dayıyorlar agrı kesiciyi. .ne agrısı. Ben hiç öyl edüşünmüyorum,olsun?! bence git bir ortopedici ile görüş. Belki de kolayca kurtulursun.

yok aga yok papaz artık pilav yemez;) ben o ameliyat masasına neredeyse 15 kere yattım her yatmamda ben zararlı çıktım yok yokk
benim diz artık oldu kalas 98 yılından berlin böyle dizde ne kıkırdak kaldı nede sıvı sanmıyorum ve o acıları tekrar yaşamak kolay değil.

kuman;

acımı yok benımkı oturma pozısyonundan sonra hıc katlanmıyor donmus gbı zorluyorlar bagrta bagrta konuyuda bunun ıcın actım yaa 7 aydır cekıyorum ıstısnalar harıc bukdr cok acı cekmedım

cabbarehlinamus;
kardesım o nekı yaaa ben neler cektım en son amelıyatım 8 saat surduu kalca protezi istersen bı bak netten 5 yıl sonra evet ancak su an o ayaga dız protezi olur dıye dusunuyorum
amelıyattan sonra agrı kontrolu oluyor zaten ıgneler narkozun etkısı vss..
sana sonrakı agrılar kalıyor ama cokta zor degıl cok ıyı bılıyorum mesela bı sonda cıkarıp taktırmak bıle ezıyet ;)

Şimdi benım anlamadıgım tek sey bagrtmaktansa benı bı ıgne yapıp yarım uyusuk yapsak bu fızık tedavıyı ne gbı bı terslık olur gercekten buyuk acıı ıskence resmen

kalça protezi 1 saat ,maksimum 2 saat diyorlar. 2si birden mi protez oldu sen de ya da komplikasyon mu oldu?

kalça protezi 1 saat ,maksimum 2 saat diyorlar. 2si birden mi protez oldu sen de ya da komplikasyon mu oldu?

turkıyede benım gorusum 1- saatte o amelıyatı yapacak doktor yok yapıyorsada 3 gun sonra baska doktora duzelttırmeye gdersın
forumdan ve benım bıldıgım ortalama saat 4 saat cıvarı ben cok ırı yarıyım bıraz ondan sanırım yordu demıs doktorlar
onun harıcı yuva ve femur bası dagılmıs vazıyetteydı kazadan dolayı hatta yuva ustune kemık koymuslar vıdalamıslar falan
onun harıcı bastan savma olmadıgı ıcın bu kdr uzun surdu dıye dusunuyorum zıra doktorun ozellıkle grmesını ıstedık
sonucta yas 20 protez fln amerıkadan 2-3 cesıt olandan en uygunu takılmıs metal buyuk baslı bır protez :)
yanı olması gereken en ıyı sekılde oldu allahında ıznı ıle bır sıkıntı olmaz umarım :)

Bu arda 4. gunde bitti fizik tedavıde 10 gunde acılmayacak sanırım uzatabılırız dıyor fızyoterapıst
bol agrılı acılı bagırmalı devam bakalım yarında kontrolum var ustune bas derlerse bu kdr surmez fızık sanırım...:)

Üst Alt