Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz Protezi için oran ne kadar olur?

master yi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam olsun herkese

Daha önce ihmaller sonucu bir futbol macindan sonra sakat kaldigimi hareket ksitligi olustugunu anlatmistim.
Bir önceki konuda ogrendim ki engelli haklarindan yararlanmak icin yuzde kirk almak lazimmis bu kesin dogru mu ?
Yuzde 10 - 20 oran aldigimizda engelli sayilmiyor muyuz ? engelli sayilmiyorsak buda saglam oldugumuz anlamina gelmez ki mantik bunun neresinde bu ulkede hic mi mantikli is yok nefret ediyorum bu ulkeden bu duzenden.

Bir sorum daha dize protez takilsa oran ne kadar olur ?

Sanirim bu devlet yataktan kalkamassan ancak o zman engelli birey yerine koyuyor lanet olsun bir milletvekili 30 bin lira aliyor engelli 387 tl aliyor ki onun icin bile hertarfinda sorun olmasini istiyorlar lanet olsun

-Hemipelvektomi: %65
-Kalça dezartikulasyonu: %50
-Diz üstü
Proksimal [Üste/Kalçaya yakın]: %50
Orta ve distal [Alta/Dize yakın]: %48
-Diz dezartikülasyonu: %45
-Diz altı
Proksimal [Üste/Dize yakın]: %43
Orta ve distal [Alta/Ayağa yakın]: %40

protezin hangi seviyede olacağı önemli. % 40'ı geçmene yetiyor protez hangi seviyeden olursa olsun. Ortopedik engel olduğu için araç alımında rapor oranı önemli değil ama diğer haklardan yararlanmak için % 40 üzeri olmalı.
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Merhabalar..
Evet bir önceki konunu okumuştum ve haline şükretmen gerektiğini düşünüyorum.
Evet engelli haklarından yararlanabilmeniz için ( araç alımı hariç) % 40 ve üzeri rapor almanız gerekiyor.

Ben yatakta değilim ama % 52 raporum var. Durum sizin düşündüğünüz gibi değil.
Buradaki duruma göre derecelendirme yapılıyor.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...formulu-ile-toplandiginda-xx-xx-kac-olur.html

Peki egitim fakultesindeyim ogretmen olmama engel olucak mi bu durum bir diger soruda kpssye engelli kontenjanindan girip direk memurluga atanabilirmiyim bunun icin yuzde kirk rapor yetiuormu cok soru soruyorum kusura bakmayin arkadaslar.cok cahilim cunku bu konuda

Engelli memur sinavina katilabilirsiniz. Ogretmen olmaniza da engel olmaz.

Öncelikle Öğretmen olmak istiyorsan, yazım kurallarını öğrenmeni tavsiye ederim.
Daha sonra bu kadar olumsuz olmamanı tavsiye ederim,
Bu ruh halinle mi öğrencileri motive edeceksin?
Bir sürü engelli Öğretmen var.

Engelli Öğretmen alımları var. % 40 ve üzeri rapor alman yeterli.
EKPSS sınavına gireceksin.
Sınav 2 yılda bir oluyor KPSS gibi.

Iyi direk memur oluruz bizde firsatini bulmusken bi yerden aldi allah bir yerden verdi :) Saka tabikide dunyalari verseler once saglik derim Neyse tsk ederim arkadaslar ilginiz icin kendinize iyi bakin uzun bir sure giremeyecegim sanirim zprlu surecler beni bekliyor.bakalim canli.cikmak umidiyle goodbye

Direk memur olmuyoruz.
Sınava giriyoruz, tercih yapıyoruz.
Kazanırsak memur oluyoruz.
Hadi sen engelli oldun memur da ol diyen yok yani.

@Plumeria android telefondan giriyorum turkce.karakter yok bildigin gibi bende gelisiguzel yaziyorum burasi resmi yazismalarin yapildigi bir yer degil bemce onemli degil ayrica bur ogretmeni cocuklarin ruh hali ilgilendirmemelidir (sinif haric ) biz pskolog degil ogretmeniz . Ders anlatmak yeterlidir insanlarin kendi dertleri kendilerine yetiyor malasef :(

@plumeria evet haklisiniz kazanmak.lazim once kazanacagimida dusunuyorum guvenim tam bu konuda.

Yanlış anlamışsınız.Çocukların ruh hali değil sizin ruh halinizden bahsettim.
Ben de Android telefondan giriyorum. Samsung S4 mini
Burası resmi bir yer olmayabilir ama herkesin bir şekilde bilgi alışverişi yaptığı bir yer.
Yazdıklarımız sitedeki her üye için bin kat değerli,
Ve Türkçe her yerde Türkçe'dir.

Aa evet yanlis okumusum kusura bakmayin .Evet ruh halim iyi degil kirginlik uzerinize kirginlik bunaldim artik otenaziyi arastiriyorim ciddi ciddi bakalim sonu neye varacak bu derin dusuncelerin .Sakin beni yanlis anlama ama suan turkce , devlet falan filan.beni zerre alakadar etmiyor..Not : milliyetci degerlerden nefret ederim

Ben de bundan bahsediyorum zaten.
Öğretmen olmak istiyorsanız bu düşüncelerden sıyrılmalısınız.

En azından bu isteğinize tutunabilirsiniz. (kazanabileceğinize, yapabileceğinize inanıyorsunuz)

Milliyetçilik de çok ayrı bir konu o konuya girmeyeyim.
Hatta not ne içindi onu bile anlamadım :S

@Plumeria bosver ya bu muhabbet bu forumda yapilmaz bencede cok ayri bir konu dedigin gibi .Bu arada hayatla barisiksiziniz bunu nasil basardin calisiyormusun iyilesme.umudun var mi vs vs ha en onemlisi aile dost destegi var mi bende aile destegi yok o beni yipratti .Sorumsuz pislik maddiyatci insanlar ,Allaha havale ettim

Çalışıyorum iyileşme umudum :confused: bakış açına göre değişir :)
Senin düşünce şekline göre bakarsak çoktan ölmem gerekirdi.

İyileşme umudum yok malesef sürekli kontrol altındayım ilerlemesin vs. ilerlerse ameliyat vs.
Nasıl pozitifim ? Hayatı seviyorum, bazı şeyler eksik diye eksik mi yaşamalıyım?
Gülebiliyorum eğlenebiliyorum hiç duymadığım halde şarkı bile söylüyorum oynuyorum vs.
Allah daha beter dertler vermesin aç değilim açıkta değilim
Neden pozitif olmayayım?

Diz protezi

Selamlar ben 2016 yılında trafik kazası geçirdim ve sol dizim tamamen tuz buz oldu. Yerine platin ve suni oynak kemik takıldı ve vidalarla bağlantı yapıldı engelli raporu alabilirmiyim bilmiyorum

Üst Alt