Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz üstü ampütasyon ve dirsek altı işlevsizlik ile emeklilik için tanı düzeyi ne olur?

asidadaş

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
merhaba hastalığım sol ayak diz üstü ampute sağ kolum doku kaybından dirsek altı hiç calışmıyor % kac ? oran verirler lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun

Diz üstü ℅55 kasık yani kalçaya yakın ise %60 diz altı ise %45

Buna kol'da eklenince % 70-80 arası çok rahat verirler fazlası bile olabilir...

@kaybedenler kulübü.., malulen emekli olmak için %60 minumum.
Vergi indiriminden emekli olmak için ise %40 minumum yeterli oluyor

@asidadaş, hayır düşürmez zaten çizelge yani oranlar belli malulen emekli olmak için min. %60 oran istiyorlar tek hastalıktan ama sizinki ortopedik bir rahatsızlık olduğu için kolunuza verilecek oranda saylır diye tahmin ediyorum yukarda yazdığım engelli oranı değil iş göremezlik oranı örnek: benim de sağ bacağım diz üstünden ampute %64 engelli raporum vardı malulen emekli olabilirim derken o raporu saymayıp tekrar hastaneye sevk edıp iş göremez raporu almamı istediler ve 64 dü 55 yaptılar bu yüzden malulen emekli yapmadılar bende vergi indirimi ile emekli oldum

@kaybedenler kulübü.., aklınızda bulunsun malulen emekli olur iseniz başka bır yerde calısamazsınız çalıştığınız anlaşılır ise maaşınız kesilir ama vergi ındırımı ile emekli olursanız başka bır işte de çalışabilirsınız çift maaş ama iş bulmak zor yaşadığınız şehire göre değişir ben 11 tane fabrıkaya engelli kadrosundan baş vurdum ama protezı duyunca bıze uygun degılsınız diyorlar onlar hafif engelli arıyorlar yani

@kaybedenler kulübü.., sızede geçmiş olsun sizin durumumuz nedir trafik kazası filanmı ve bacağınız için protez kullanıyormusunuz

Son düzenleme:
@kaybedenler kulübü..,
verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim elektirik kazası gecirdim protez kullanamıyorum

sigorta girişim 2014 nisan ayı kaza gecirme tarihim 2014 ekim ayı askerlik tarihim 2010 15 ay yaptım eksik günlerimi isteğe bağlı bağkur ve askerlik borclanması ile tamamlamayı düşünüyorum şimdiye kadar hiç calışmadım inşallah malulen emekli yaparlar

@asidadaş, çok geçmiş olsun kardeşim inşallah olursun

@asidadaş, dız üstünden ampute oldum demiştiniz yani bayağı bir güdüğünüz var demektir protez kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Maddi imkansızlıltan dolayımı kullanamadınız? Yada proteziniz var adaptemi olamadınız?

@kaybedenler kulübü..,

güdük kalcayla dizin ortası ilk yıllarda sgk normal protez verdi yürümeyi boşver ayakta duramadım hiç adapte olamadım iyisinede gücüm yetmedi

@asidadaş, allah yardımcın olsun kardeşim ne diyim bu bir kader. Bende 20 küsür yıl motor kullandım ilk ve son kazamda bunlar geldi başıma... Bende diz eklemeli protez kullanıyorum OttoBock 3r80 diye bir model kendi bacağın gibi değil tabiki ama yinede iş görüyor düz zeminlerde güzel yürüyorum ama engebeli yerlerde zorluk çekiyorum benimde protezi kullanmaya başlayalı 1.5 seneye yaklaşmıştır öyle yani... Yaşımda 46 bu arada yaşı küçük olanlar bence proteze adapte olma sürecinde daha başarılı oluyorlar gıbıme geldi.

@kaybedenler kulübü..,

gecmiş olsun ALLAH hepimizin yardımcısı olsun sizce beni malulen emekli yaparlarmı calışma durumum yok ne ayakta durabiliyorum nede sağ elimlen bişe tutabiliyorum internette araştırdım diz üstü 48 ile 50 arası koluma kac verirler

@asidadaş, oran olarak sıkıntı yok olursunuz ama malulen emeklilik içinde belli bir yıl ve belli bir prim istiyorlar onu tam olarak bilemiyorum yeni bir başlık açın malulen emeklilik için kaç sene ve kaç gün prim gerekli diye bilen bir arkadaş illaki cevap verir burda çok bilgili arkadaşalr var yardımcı olurlar yani kardeşim

@kaybedenler kulübü..,
internette baktığımda malulen emeklilik için 10 yıl sigortalık süresi 1800 gün prim günü %60 sağlık raporu yeterli diyor bu başlığı acma sebebim yüzde kac oran alırım yüzde kac iş görmezlik verirler bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olun lütfen

Üst Alt