Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diz üstü bilgisayarımı kullanırken çıkan uyarı ne anlama geliyor?

gönülyarası

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
3
Dün dizüstü bilgisayarı kullanırken karşıma çıkan uyarıyı anlamadım birileri acaba benim bağlantımla bağlanmayamı çalışıyor ?
çıkan uyarı : geçersiz parola geçersiz adres geçersiz şifre geçersiz kullanıcı adı diye uyarı çıktı.

Sorununuzu Daha Anlaşılır İfade Ederseniz Yardımcı Olunabilir.

laptop la internete giriyorum ben internetdeyken benim virüs programım uyarı veriyor sağ alt köşeden uyarı çıkıyor yanlış parola ve /veya kullanıcı adı diye
acaba birileri benim kablosuz modememi girmeye çalışıyor ?

Hangi virüs programı kullanıyorsunuz. Anti virüs programınız yüksek güvenlik için ayarlıysa ondan olabilir. Önerim virüs programınızı değiştirin yada ayarlarına bakın.

Bilgisayarın başlat kısmına msconfig yazın cıkan ekranda baslangıç sekmesine tıklayın orada antivirüs hariç ne varsa tamamının yanındaki chack i kaldırıp yenıden baslatın ilk hlen ekranda tamama basmadan once bır daha gosteme dıye bısey gelecek o check i tıklayın bir daha gelmeyecektır o uyarı

Öncelikle Gönülyarası, Neyi Kapatıp Kapatmayacağınızı Bilmeden Bence Hiç Bir Şeyi Kapatmayın, Normalde Zaten Başlangıçta Açılması Gereken Programlarınız Vardır Ve Bunları Kapatmamanız Gerekir.

Gönülyarası, Birilerinin Kablosuz Modeminize Girdiğine Hiç İhtimal Vermiyorum. Sadece Kendi Bilgisayarınızda Oluşan Bir Problem, Kullandığınız Antivirüs Programından Kaynaklana Birlir. Saçmalama Tabiri Yanlış Olmaz İse Zannediyorum Ki Bilgisayarınız Açıkçası Saçmalıyor. Network Sistemleri Teknisyeni Olarak Benim Size Önerilerim : Bu Gibi Saçma Gibi Görünen Sorunlarla Karşılaşıldığında Yapılması Gereken En Basit Ve Zararsız İşlemi Söyliyeyim Size: Bilgisayarınızı Geçmiş Bir Zamana Geri Yükleyin Hepsi Bu Kadar, Yani ''Sistem Geri Yükleme'' Yapın Yanlız Fazla Eski Olmayan Bir Tarihe Yaparsanız Bilgisayarınız Gayet Stabil Olur..

Not Olarak :
Sistem Geri Yükleme Yaptığınızda Hiç Bir Veriniz Kaybolmaz Aksine Kaybettiğiniz Bazı Sildiğiniz Verileriniz Geri Gelebilir..

Hayırdır kardes SQL server v.s mi çalıştırıyorsun ki baslangıcı kapamasın bana antivirüs dışında baslangıcta acılması gereken bılgısayara yararlı ev kullanıcısına hitap eden tek program soyleyebılırmısın?

(system 32) ler Hiç Bir Zaman Kapatılamaz, Bunlar Bilgisayarın Ana Dosyalarıdır. XP Veya Hangisini Kullanıyorsa Bilmiyorum Önemi Yok Ne Olursa Olsun İştetim Sistemi Zaten Başlı Başına Kullanıcısına Hitap Eden Bir Yazılımdır Sizcede Öyle Değil Mi Kardeş. Hayırdır Derken Buraların Bekçisi Misiniz ? İstediğim Gibi Konuşmaya Hakkım Var. Amacım İnsanları Anlayabilecekleri Dilde Doğru Yönlendirmek.

Sistem 32 dosyaları kendini msconfig altına başlangıca yazmaz servislere yazar servislerden kapat demedım dıkkat edersen google a yaz bilgisayar hızlandırma dıye ılk tavsıye edeceklerı sey baslangıctakı programları kapamaktır
Hayırdır Derken Buraların Bekçisi Misiniz ? hayır ne haddime amacım yardımdan başka bişey değil ama doğru bildiğimizi savunalım?Kusura bakma arkadasım art nıyetım yoktu

Network Sistemleri Teknisyeni Olarak Benim Size Önerilerim : bende MCITP Enterprice admin + CEH im bılgılerımızı paylasmayı ısterım

Öncelikle Gönülyarası, Neyi Kapatıp Kapatmayacağınızı Bilmeden Bence Hiç Bir Şeyi Kapatmayın, Normalde Zaten Başlangıçta Açılması Gereken Programlarınız Vardır Ve Bunları Kapatmamanız Gerekir.
msconfig altında otomatik baslamasını ıstedıgımız tek sey antıvırustur gerısı makınayı kasmaktan baska bır seye yaramaz daha sonra neye ıstersek manuel zaten ulasırız

Yokmu araya bir hakem doğruyu bulalım?

Peki art niyetli değilseniz problem değil söylediğinizi ben yanlış anlamışım servislerden kapatılsın dediğinizi zannettim başka bir şey okurken kafam karışmış olabiilr bu yüzden afedersiniz. peki bide şöyle düşünelim kullanıcının kapanmasını istemediği programları var olabilir. sizin öneriniz kullanıcı için karmaşık bir öneri olabilir bu yüzdende hangisini kapatıp kapatamayacağını bilemez. sistem geri yükleme en basit yapılması gereken ilk müdehaledir bence. Network sistemleri teknisyeni olarak kendimi tanıtmış olabilirim ama bu öncelikle pratikten sonrada sertifikalandırdığım bir şeydir hala bu konuda kendimi yetiştirmeye ve daha fazla öğrenmeye açık bir insanım her şeyi biliyorum tavırlarında asla değilim sizde bunu yanlış anlamayın ama benim öğrendiğim şey her zaman en basit adımdan problemlerin çözülmeye başlanmasıdır. bilgisayarı hızlandırmak için ilk öneri clikleri kaldırmak olabilir bende biliyorum amacım sizinle tartışmak değil hakeme luzum yok :) kim bu kişiye yardım edebilirse etsin ya siz ya ben fark etmez.. sizin dediğinizide yapsın benim dediğimide sonuçta ikimizin önerileride saçma değil. sadece sizinkini bilerek yapmasından yanayım neyi kaldırıp kaldırmadığını bilmeli.

Eyv kardes yolumuz aynı yanlız sunu kımse aklından cıkarmasın baslangıcta ew kullanıcısına yararı olan tek program antivirüstür bunun dısında tamamını disable yapması ıyıdır geri yuklemede guzel fıkır ancak baska sıkayetı yoksa gerı yuklemeye gerek kalmaz bu tur uyarılar genelde vıruslerın calıstırmaya calıstırdıgı programları antıvırus v.s sılıp calısmak ısteyınce programı bulamayıp verdıgı hatalar yada bılmeden kaldırılan sılınen uygulamalardır bu yuzden baslangıctan kaldırırsak yararlı olacak hata mesajı alınmayacaktır.

onu ölmüş qibi duruyo ama canlandıralım edip abi bir blqisayrcı olarak ßen:) senın yanındayım baslanqıctaki msconfigden kapamak sorun teşkil etmez ctfmon mesela.. kaldır sorun etmez windows dosyasıdır:)

sorun antivirüs programından kaynaklanıyormuş,
nod 32 kaldırıp yerine orjinal norton yükledim şuanda sorun yok tıkır tıkır çalışıyor,
o kasılma yapar pc yavaşlatır demeyin hiç bir sorun yok çalışıyor,
sadece masa üstü pc yi birazcık yavaşlatdı oda normal diyorum çünkü virüs programıda olmasa öyle çalışıyordu ramin düşüklüğünden,
yardımlarınız için tşk ederim.

geç olmuş ama aklıma geldi aynı şey başına gelen aramaz hiç değilse
o uyarı nod 32 den geliyor olabillir çünkü güncelleme keyi (anahtarı) kara listeye düşmüştür yani güncellemelerini indiremediğinde bu uyarıyı verebiliyor

sorun antivirüs programından kaynaklanıyormuş,
nod 32 kaldırıp yerine orjinal norton yükledim şuanda sorun yok tıkır tıkır çalışıyor,
o kasılma yapar pc yavaşlatır demeyin hiç bir sorun yok çalışıyor,
sadece masa üstü pc yi birazcık yavaşlatdı oda normal diyorum çünkü virüs programıda olmasa öyle çalışıyordu ramin düşüklüğünden,
yardımlarınız için tşk ederim.

Gönülyarası, Birilerinin Kablosuz Modeminize Girdiğine Hiç İhtimal Vermiyorum. Sadece Kendi Bilgisayarınızda Oluşan Bir Problem, Kullandığınız Antivirüs Programından Kaynaklana Birlir.

Rica Ederiz..

büyük olasılıkla antivirüsünüz craklenmiş bir türdedir bu nedenle bu uyarıyıo alıyorsunuz güncelleme yaparken yakalanmış size bu hatayı veriyor kaldırıp yeniden kurar sanız sorun kalmaz

Üst Alt