Selamlar. Arkadaşım *dilo ;
Benim sağ ayakta diz üstü Protez, 1 senedir kullanıyorum. Benimki Hemen diz üstünden kesik. Pek bir tecrübem yok, bildiklerimi paylaşıyım. Benim sağ diz kapağım biraz ötekinden daha asagıda ondan dolayı çok düşme tehlikesi geçiriyorum, ama Düşmüyorum artık ayak boşalınca bünye Refreks ollarak ayagı ukarı itiyor, olan yükü bastona veriyorum bende. Canım sıkılıyor ama inadına ayağı hergün egzersizi yapıp giyiyorum. haftada en az 2,3 günde dışarı çıkıp geziyorum. Bazı günler istanbul da çok dolaştığım bile oluyor. ( 5,6 Saat). Önce Protezin markası ne? Ne tür zorluklar çekiyorsun? istanbul'da Cerrahpasa'da Ten Medikal'den Ben Ottobook Marka Protez aldım. istersen telefonunu verebilirim. Protezin en köşesi benim ayağımıda yara yaptı bayağı, ama genede giyiyorum. Aksam çıkarınca acısı dayanılmaz olunca Yara merhemi sürüyorum. Ayağı giyerken kullandığım Kopmuş Elastik bandajları ortadan ikiye bölüp, katlıyor Protezin tabanına yerleştiriyorum. Yaz, kış ;10 gibi ayağı giyince gece 10, 12 ye kadar ayağın terini emiyor, ayak oturunca az cıkıyor onunda kalkınca havasını alıyorum. Sızı ve dersen az yapıyor, ama mecburen dayanıyorum. Egzersizler çok önemli. Ben çok yararını gördüm. Güdükte başta dayanılmaz ağrılar vardı, onlarda azaldı. Sen ne tür sorunlar yaşıyorsun, tahminim Protez ayaga (güdüğe) göre tam yapılmamış, Protezci ile görüş. açık olarak şikayetini yaz. Mesela haftada kaç saat giyiyor, bu mevzuda ayak protezin sıcağına adapte oldumu? bilgim dahilindeyse yardım ederim. Belki gerekir. Bazen siteye giremiyorum. iyi geceler.
E-Mail' im:hasankodan@xposta.com Gerekirse e-mail atarsın....