Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizaltı amputeyim. Güdük kısmında su toplaması sorunu yaşıyorum!?

Can1977

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Güdük ucu nokta nokta su topladı. Linerim her zaman temiz, ekipmanım çok iyi, kendimde dikkatliyimdir ama oldu; yaşayan var mı? Ne krem önerirsiniz? Alternatif tedavi yöntemleri bilen var mı? Herkese teşekkürler.

Bu konuda arkadaşımıza ne önerirsiniz?

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Ne kadar özenli ve temiz bakarsak bakalım güdüklerimizde çeşitli yaralardan kaçamıyoruz malesef. Bunu kendi öz bakımınızdaki bir eksiklik olarak görmeyin sakın. Benim tahminim son dönemde biraz kilo kaybınız olmuş olabilir bu sebeple soketiniz güdüğe uçtan fazla yüklenmiştir ama bu benim tahminim sadece.

Mümkünse su toplayan yerler iyileşene kadar protezinizi kullanmayın.

Düzenli olarak sabah akşam pansuman ve bandaj yapın. Tentürdiyot ve Furacin merhem sürüp karegaz ile kapatabilirsiniz. Tentürdiyot kurumasını sağlayacak Furacin ise enfeksiyon kapmasını önleyecektir.

Ne olursa olsun su toplayan yerleri kendiniz patlatıp boşaltmayın, çok daha ağrılı ve kötü bir yara haline dönüşür.

Biz amputeler için uygulamanın zor olduğunu biliyorum ancak şimdilik bunları önerebilirim.

Son düzenleme:
Hiç bir protez kendi kanlı canlı bacağın gibi performans veremez öncelikle bunu kabullen zamanla bunu unutup hayatı akışına bırakarak yaşamak doğal döngünün pek tabii bir parçasıdır ama bu durum öyle birşey ki bugün sorun çıkarmaz ama ertesi gün 5 dakika içinde sorunlarla kendini mücadele içinde bulabilirsin ampute yaşam süren bireyler iyi bir protez uzmanı ile hem mesafe olarak hem de iletişim olarak her zaman kontak halinde olmalı böyle durumlarda profesyonel destek önemlidir

Üst Alt