Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizaltı protezi yaptıracağım. Önerileriniz var mı?

AYŞETRBZN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
protezcim silikon yapalım dedi ama ben bunu ilk kez yaptıracağım için silikon liner kullanan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.şuan kullandığım protezim mekanik.birkaç yorumu okudum ama çok kararsız kaldım silikonmu yoksa şuan kullandığım mekanik mi diye.yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

arkadaşım şimdi linerın avantajlarrıda var dezavantajlarıda var gelelşm avantajlarına:

1. topuk darbesini emer. bu yüzden daha stabil ve daha rahat yürürsün ve eğer sağ bacağı ise düz vitesli araba bile kullanırsın tabi önceden şöförlüğün varsa.

2. yara açılma riski daha azdır çünkü ikinci bir yumuşak tabaka olan silikon bacağının derisi dışında bacağına gelecek darbeleri vurmaları emer bu sayede daha az vurur daha fazla yürüsün normal proteze göre.

dezavantajları:

1. diğerinin fiyatını ikiye üçe katlar.
2. bakımı ve değişimi daha maliyetlidir eğer bacağını yeni kaybetti isen ve ilk protezin olacaksa bu silikonu ve protez soketini 6 ay sonra değiştirmek zorunda kalabilirsin çünkü bacağın eğer protezin iyi olurda yürümeye başlar ve normal hayatta kullanırsan hızlı bir şekiklde inecelecek ve protez bol gelmeye her yerden vurmaya başlıycak. bu sebepten yeni bir silikon ve soket değişikliği yapılacak zaten ilk yapılan proteze geçici protez denir.

3. silikon protezin tamiri daha ve değişen parçaları daha pahalıdır.

4. silikon protez, protez ustasının beceriksizliğini kapatır acemiliğini gölgeler bu yüzden protezden fazla anlamayan teknisyenler "hadi baba sana silikon lineer" yapalım der çünkü yanlış ölçü ve bir anormallik varsa bunu fazla hissedemezsin çünkü o silikon bir çok usta hatasından kaynaklana darbeyi emer sen başta anlamazsın ama zamanla anlarsın.

5. benim kullandığım silikon (eskiden) 5mm olandı yazın acaip terletir ve protez afdersiniz eşşek leşi gibi ağıdır diğer proteze göre bu ağırlıkta bacğınızı ve omiriliğinizi aşağı çeker. çünkü bunun için pim var vidası var var oğlu var.
6. benim kullandığım silikon protez bacağımın derisini adeta yumurta zarı kıvamında bir inceliğe getirmişti çünki düşünki sıcakta o kapalı ortamda sürekli sürtünen deri ne halt eder. tabiki zayıflar ve incelir. sonra bir gün normal düz protez yapmak zorunda kalırsan 1-0 yenik başlamışsındır çünki güdüğün darbelere normal amputelere göre daha savumasız derin normal amputelere göre daha ince bu sebeple garanti yara açılacaktır. (bu bahsettiğim silikon yaptırırda normal proteze dönersen)

benim sana tavsiyem
1.gittiğin protez atölyesi ustası teknikeri çok önemli silikon mu düz mü düşünmeden önce bunu düşün.
2. silikonu karaladım evet ama eğer gerçekten silikonu iyi yapan yer bulursan silikonu yıllardır kullanan insanlarda gördüm çokda rahatlar ama her bünye bir değil.
3.silikon yaptırısanız protezi yaptırdığınız yerden garanti için işin sonucu için konuşun çünki silikon protezlerin vida mekanizması çabuk bozulabiliyor ve silikon çabuk yırtılabiliyor bunuda sizin sırtınıza yüklemesinler.

ama illaki öncelikle iyi bir yer bulun yoksa yeni amputasyın ameliyatlarına revizyonlara maruz kalabilirsiniz bir kaç çakal yüzünden. çok dikkatli olun her protez ortez tabelası asan yere her makul fiyat veren yere aldanmayın. ve en önemlisi sabırlı ve güçlü durunki sizi parası alınacak yolunacak bir kaz olarak görmesinler.

Tşk ederim bana cvp verdiğin için code.bu ilk protezim değil 25 yıldır kullanıyorum ama ilk defa silikon yaptıracağım.kafama takılan yaptığınız yorumlarda derinin inceleneceği bu bana ne kadar zarar verir ne kadar rahatsız eder onu merak ediyorum.

abat yanlış bilgi vermek istemem her bünye farklı ben yaşadığım durumu anlattım yinede sen bilirsin eskiden silikon kullandım şu an dandik fiber glas olanı kullanıyorum ama silikon olan gerçekten rahattı ama benim protezi yaptırdığım çakal parayı aldıktan sonra pekde ilgilenmedi protezimle ayarları felan yapılmadı dediğim gibi kesinlikle bu bizim düz protezlerden daha rahat ama yukarıda da söyledim kesinlikle iyi bir protezciden yaptırmalısın bunu eğer protez atölyesine güvenin tamsa yaptır derim ama eğer yaptırırsan güdüğünün bakımına daha fazla dikkat et çünkü normal proteze göre enfeksiyon riski artıyor çünki hiç hava almıyor. o yüzden sadece benim fikirlerimi değil bu silikon olanı uzun yıllar kullananlardan fikir al ben 2 yıl felan kullandım. rahatmıydı rahattı ama sürekli ayar yapabilecek bir protez atölyesi elinin altında olmalı yoksa zamanla ayarı felan bozuluyor işkenceye dönüyor madem 25 yıldır kullanıyorsun güdüğün zaten son şeklini almıştır eğer maddi konuda bir sıkıntında yoksa bence dene derim ehil bir atölyede. eğer düzen tutarsa adam gibi yaparlarsa 20 yıl ben normal protezden ne çekmişim dersin. yok eğer düzen tutmazsa o da şans işi.... yani risk temel mesele para bu riski alıpta ben nasıl olsa tekrar eski protezede dönerim dersen dene derim... ve tabiki araştırmayıda unutma çok araştır özellikle kullananları araştır.

diz altı protez mi?

kesinlikle silikon liner yaptırıp kullanmanızı tavsiye ederim ki ben 14 yıl moduler kullandım 7 yıldır da sılıkon lıner kullanıyorum. yara yapmaz rahat ve guven verıcıdır.

İlginize çok tşk ediyorum arkadaşlar fikirlerinizi almak istedim.silikonu denemek istiyorum inşallah bir rahatsızlık vermez.evet protez işi biraz şans umarım iyi olur.

Şans la ne alakası var arkadaşım?
Protez soketleri; sanatını icra edicek kişi bu işin eğitimini çok iyi almış olmalıdır.
İkinci kısım ise mekanik aksamdır. Mekanik aksamın ne kadar iyiyse o kadar çok aktif olursun.
Parça var çelik, parça var titan. Biri daha dayanıksız. Biri daha dayanıklı.
Parça var ağır. Parça var daha hafif.
Bi on kiloyu taşımak var. Bi beş kiloyu...
On kiloyu her beden taşıyabilirmi?
Taşıyamaz... Yaz yaz bitmez...

Haklısın saww yaz yaz bitmez.bende sizlerden öğrenmek istediğim benim için en uygun olan neyse o en uygun parça en uygun ağırlık en uygun hafiflik.bende protezimi yaptırırken protezcime ne istediğimi söylemeliyim.

Carbon ayak kullanmalarını söyleyebilirsin!
Daha hafifdir. Kullanışlıdır.
Bu linki izleyin http://www.youtube.com/watch?v=l1EeSx9hioc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7-5PCaCdL00&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=HsxjpVbQKXY&feature=related

Çok şanslısınız... Dizaltı demek aktifide demektir.
Birde devlet bu parçaların parasını ödese problem ortadan kalkacaktır. Sizin açınızdan.
Parçalar çok pahalı, hele türkiyede dahada pahalı...
Soket yurtdışında pahalı.
İşcilik orda ucuz olsaydı gidip orda yaptırın derdim. Dizaltı için Türkiye daha az maliyetli gibi...
Diz üstü için kesinlikle yurtdışı daha az maliyetlidir.

@saw seninki diz üstü sanırım modüler mi kullanıyorsun gerçi sizde silikon olayı yok bildiğim kadarıyla ayrıca dizltı demek aktivite demek değildir nice 2 diz altı olan gördüm adam koşuyor neredeyse modülerle, nice diz altı gördüm sadece tek bacağı adam yürümüyor resmen protezi sürüklüyor türkiyede şu protez ortez atölyesi açanlara dair sıkı bir denetim gelmedikçe hem devletin parası hemde bizim paramız çar çur olacaktır işi bilmeyen adamların elinde.

hem devletin parası hemde bizim paramız çar çur olacaktır işi bilmeyen adamların elinde.

Devletin parasımı dedin;););)

Devlet paramı veriyorda ben bilmiyorum?

Merdiven çıkan biyonik bacak yapmışlar. Devlet bu devirde o işi yapıcak adamın sadece soket emeğini bile ödemiyorrrr.

Ben o protezcilere kızmıyorum. Bu paralara yapay uzuv olmaz. Olur diyene ben 100000 tl vericem söz o canlı bacağını bana bağışlasın.

Bu böyle olunca ortaya böyle işi bilmeyen ucuz işcilikler türüyor.

Yani suçlu %10000000000000000000 sgk.

@saw bazen doğru şeylerde söylüyorsun bu paraya bu ekonomiye ancak bu kadar olur parası olanlar niye yurt dışına gidiyor? ne kadar ekmek o kadar köfte eskiden araba kaportası olan fiber glas soketle yürüyoruz yürüyebildiğimiz kaadar. şeklimiz düzeliyoruz oysa o uzun mesefaler bir ömür gibi geliyor sabah giydiğin protez öğle olmadan alarm veriyor yeter ben yoruldum diye insanlar makyajları elbiseleri ile uğraşırken biz 3. dünya işçiliğinde 3. dünya teknolojisi uzuvlarımızı vücudumuza sokmaya çalışıyoruz "sokuyoruz" diyorum çünkü çoğu kişinin ki giyilecek durumda değil.

iyigünler

efendim babam 62 yaşında 3 ay öncesi motor kazası geçirdi ve sağ diz altı 10 gün önce kapanmayan yaralar sonucu ampüte oldu.
ve bu ayağında ana damarları zaten tıkalıydı yaralarda o sebeple kapanmamıştı. şimdi. bu gibi yaşlı hastalarda geçici protez takılmıyormuş sanırım.

silikon protez alınsa deriyi inceltip sonra yeni bir enfeksiyon başlatırmı? mekanik dediklerinidenmi başlasa.
kazada karşı taraf tamamen kusurlu ve trafik sigortasından 1 ay içnde tazminat isteyeceğiz.
şimdi bu durumda istediğimiz protezi karşı tarafın tarfik sigortasına ödetebilirmiyiz?
ve bizim tazminat talebimiz 1 ay sonra olacak. ama protez takımı sanırım 3 ay sonra yapılacak. yani sonradan protez için trafik sigortasından nasıl para isteyebilicez? otorduğu yer antalyanın küçük bir ilçesi. sürekli protezciye gidip ayar şu bu yaptıramaz. bu sebeple. yaşı ve damar durumu uygun bir protez öneriniz olursa çok sevinicez..

sorularım çok oldu ama bir bilen varsa. baba 62 yaşında özür oranı % 48 gibi olcak sanırım. karşı taraf tamamen kusurlu. çarpan araç 76 model land rover jeep. alınacak tazminat aşağı yukarı ne kadar olur? yani 20- 30 verirlerse itirazmı edelim?
yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Protezde suspansiyon proplemi için silikon lıner 1986 yılında ilk defa uygulanmaya başlanmışdır.Buluşu yapan İzlandalı ÖSSUR adlı kişidir.Ve dünyada en iyi silikon liner üretn firmada bugün hala Össur firmasıdır.Normal soft soketli sokette 2,5cm lik bir suspansiyon oluşur ,silikon linerda ise bu 1cm civarındadır.Kaliteli bir silikon liner cildi besler ve cildinizin tahriş olamsını engeller ayrıca cildinizde bulunan yaraları iyileşdirir.
Türkiyede de sonyıllarda bir çok hasta siikon liner soket kullanmaktadır

Üst Alt