Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizel otomatik araç önerisi olan var mı?

Pegasus

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Arkadaslar dizel otomatik sifir bir arac almayi dusunuyorum. Fazla secenek yok biliyorum. Yinede yeni arac alan ya da arastiran arkadaslarin onerilerini duymak isterim.

puntoların son sürümüne bakabilirsiniz...

VW Polo & Golf 1.6 TDI DSG diyorum
(Daha önce sorduğum bir arkadaştan kopya çektim :D)

Tam otomatik araba bulmak yeni arabalar içinde zorlaştı genelde tirptonik,multimode vitesli arabalar yaygın yakıtta daha insaflı,istendiğinde manuel viteslide kullanıma imkan sağlaması cazip yönleri fakat yokuşlarda otomatik gibi tutmuyor,kaçırıyor bu da dezavantajları arasında.Hatchback modeller içinde kasasıda çok küçük olmayan bir kaç araba söylemek gerekirse bence toyota auris,peugeot 307,nissan note'a göz atılabilir.

yenileri bilmem ama eskileri soruyorsan 2001den beri 1985 model mercedes 190 D 2.5 kullanıyorum..Allah'a şükür gayet memnunum

bütcen ne kadar bilmiyorum ama onun dışında tek alternatif Hyundai era motor olarak bir çok rakibine neredeyse ikiye katlıyor.Bunun dışında otomatik dizeli olan arkadaşların saydıkları dışında toyota lar elbette onlar da ateş pahası.

evet en süperi wv golf ... 1.6 olursa süper olurr...

toyoda yaris 1.4 D4D dizel otomatik alabilirsin bende araştırıyorum ama dizel otomatik çok az markada mevcut en güzeli wv polo yada golf

sedan kasalarda en ucuzu sanırım hyundai accent 1.5 dizel otomatik.normal satış fiyatı 30.750 tl.

Sema;
bende aynen bunu diyorum.. golf 10 numaradır... bir kere binin farkını ve konforunu göreceksiniz... bende kullanıyorum golf 1.6 comfort line 4 bu benzinli ama sen dizellisini al

paran coksa audı a-3,azsa megane hatcback (yenı kasası cok hos..)paran cok azsa hyundai i20 yada accent era...crdi dızel motor var super..

Bir Fransız, bir İtalyan ve de klasik olarak bir Türk avrupada trenle seyahat etme kararı vermişler. Neyse trenin birinin kompartımanına girmişler. Bir de ne görsünler. Bir Japon, yanında da taş gibi bir hatun oturuyor. Bizimkiler de tam karşılarına oturmuşlar. Başlamışlar Japon'u çekiştirmeye. İtalyan
-"maymun gibi Japon taş gibi hatunu götürüyor" demiş ve
-"ben şimdi hatunu ayarlarım" demiş.
-"Önce Japon'u halletmek lazım" demiş Fransız.
İtalyan dışarı çıkarken Japon'a seslenmiş. Bir iki dakika sonra dışarıdan pata küte sesler duyulmuş. Kompartımanın kapısını İtalyan açmış, yüzü gözü kan içerisinde, bir gözü şişmiş falan filan. Bizimkiler sormuş ne oldu diye. İtalyan
-"tam herife girecektim, ne olduğunu anlamadım" demiş. Japon da gelmiş, selam vererek yerine oturmuş. İtalyan sormuş,
-"ya kardeş sen ne yaptın öyle ya", diye. Japon da
-"bizim oralarda çok kullanılan bir yöntem var demiş", onu uyguladım.
-"Ne biçim yöntem bu" diye sormuşlar. Japon da
-"Oshidonun Koshidosu" demiş. Fransız bu olaya çok kızmış.
-"Benim arkadaşıma bu yapılır mı" ulen demiş. Fransız Japon'u dışarı çağırmış. Yine bir iki dakika sonra dışarıdan pata küte sesler duyulmuş. Fransız içeri bir girmiş, yüzü gözü dağılmış, iki üç dişi kırılmış. Bizimkiler sormuş
-ne oldu diye. Fransız da
-" abi herife tam girecektim, dünyam karardı" demiş.
Japon girmiş, selam vermiş yerine oturmuş. Fransız
-" birader ne biçim bir yöntem bu yahu?" diye sormuş. Japon da
-bizim orada çok ünlü başka bir yöntem daha var demiş.
-"Moshidonun Koshidosu" demiş. Hepsi şaşırmış.
Bizim Türk içinden
-"iki tane dev gibi herif dayak yedi, ama ne etcez Türklüğe bok sürdürmücez, dayak yersek biz de yeriz" demiş.
Bizimki dışarı çıkarken Japon'a da seslenmiş. Dışarı çıkar çıkmaz
..."küüüt" diye bir ses duyulmuş.
İtalyan'la Fransız içeride şaşırmış. Bir bakmışlar Japon içeri girmiş, kafası yarılmış, yüzü gözü kan içinde. Sormuşlar
-Japon'a ne oldu diye.
Japon da hiç bir şey anlamadığını söylemiş. Hemen arkasından Türk girmiş. Japon
-"ne oldu ya, hiç bir şey anlamadım, ne yaptın" diye sormuş. Bizim Türk de
-"sizin oralarda çok kullanılan bir yöntem" demiş. Japon şaşırmış.
-"Ne bu ya" demiş. Bizimkide elindekini göstermiş:
"Toyota'nın Krikosu" ...
TOYOTA YARİS DİZEL OTAMATİK GALİP GELİRSİN

Yaris, polo, fiesta, corsa... bence en uygun araçlar bunlardır.

Merhabalar :)

Yılda 20-25 bin km den fazla yapmıyorsan dizel almanı önermem. Alımdaki fiyat farkı ve bakımının daha masraflı olması, ancak çok yol yapıyorsan kendini kurtarıyor. Benzinli otomatikte Honda, dizel otomatikte ise WV öneririm.

Arkadaslar tum oneriler icin tesekkur ederim. Dun itibariyle aldigim bir haber yuzunden yeni arac almaktan vazgectim. Bildiginiz uzere reno nun otomatikleri benzinli. Ancak benim cok begendigim yeni megane nin otomatik dizel versiyonlari geliyor. Bana soylenen normalde subat ayinda gelecek ancak aralikda da gelebilirler. Bu nedenle beni o zamana dek idare edecek ucuz bir arac alip bekleyecegim. Megane HB dizel otomatik benim butun beklentilerimi karsilayacak gorunuyor. Motor hacmi de 1.6 olacakmis. Herkese bu mujdeyi vermis olayim.

pegasus kardeşim renault tamam çok tasarruflu bir araç ama kliması çok kötü işçilik çok zayıf renault alma ne alırsan al. golf ün 1,6 105 beygir dizel triptonic 7 ileri olanı var git ondan al yüksek viteste ve yüksek hızda ama düşük devirde çok tasarruf edersin. zaten mercedes audi bmw den sonra en iyi vites ww de sonrasında honda gelir. sen boşver renault u. renault almadan bir tanıdığın varsa arabaya bin ve klimasını açmasını rica et. klimanın kötülüğünü gör. renault ucuz diyorlar tamam ucuz ama nasıl ucuz adamlar malzemeden çalıyorlar.diğer arabalardaki gibi donanımlısını al zaten çok uçuk fiyata gelir.

Arkadaşlar en kısa zamanda bende araba alacam. ama fikrimi değiştirdim. şu an honda jazz'a doğru yöneldim. hemde bagajı diğerlerine göre çok çok geniş ve duyduğuma göre şanzımanları sorun çıkartmıyor.
613.jpg

Dizel otomatikte wv nin üzerine araç yok bence arkadaşlar bende wv polo 1.6 almayı düşünüyorum ama önce şu rapor işlerimi halletmem gerekecek :)

Pasaman bahsettigin vites sistemi hakkinda benzer dusunuyorum. Bu sanzimanlar aslinda duz ancak biz araci otomatik (mis) gibi kullaniyoruz. Bunun icin debriaj sistemine sensorler eklenmis vb. Tam hakim degilim detaylara ama dedigin gibi performansi sorunlu bu tur sanzimanlarin. Renault servisinde konustugum satis sorumlusu arkadas da engelliydi ve oldukca samimi sekilde gelecek araclardaki sanzimanin benim beklentilerimi karsilayacagini soyledi.

Senin onerin olan Golf gercekten kalite abidesi ancak hayallerimi susleyen 2000 li yillardaki golflerin aksine ben bu aracin tipini hic mi hic sevmiyorum. Yeni megane ler ise gerek ic donanim gerekse dis gorunus olarak cok hosuma gidiyor. Ayni paraya satilan Toyota Corolla veya Auristen bile daha guzel bence. Bir arkadasimizin dedigi gibi malzemesinin kalitesiz oldugunu da dusunmuyorum. Ben gordugum araci cok begendim bu nedenle otomatik versiyonu icin beklemeye de hazirim. Simdi sorun o zamana kadar idarelik bir arac bulmakta...

dizel otomatik ( tiptronik ) golf 1.6 105 beygir trendline yeni aldım çoook hoş. biraz tuzlu ama çok güzel. yokuş kalkış desteği var. geri kaymayı 3-5 sn engelliyor. Toyotadan bu yüzden vazgeçtim bi de multimode vitesi kullanışlı değil. golf dizelin yakıt tüketimi de çok uygun.

çaklili;

yokuşlarda geri kaymama özelliği çok ilginc geldi 91 model aracım en dik yokuşlarda bile geri kaymıyor böyle bir özellik için bir araç tercihimden vaz geçmezdim

Değerli Pasaman ve Pegasus arkadaşlarım,
megane yeni versiyonona vereceğiniz parayla golfe vereceğiniz para neredeyse aynı çok yakın . Wv yi öncelikli düşünün derim. hakikaten çok memnun kalacaksınız diye düşünüyorum.ambalaja takılmayın derim.meganın makyajına lafım yok ama kalitede golfle kıyaslamam.

Ahmet arkadaşım,
Ben vazgeçtim.Sadece bu özelliğinden değil elbet bi de şanzımandan dolayı.

bak bu konuda aynı düşünüyoz

almanlar araba işini iyi iyi biliyo.

ama benzinli tercih etseydim honda düşünürdüm.

fransiz araçlarindan uzak dur...renaulttun diş güzelliğine aldanma sonra kafani çok duvara vurursun 2bin fazla ver kafan uzun yillar rahat olsun.

fransiz araç alaçağima parayi çöpe atarim daha iyi.

alman arabalarindan şaşma özellikle vw

japonlar da iyidir bu konuda...

Esat arkadaşımş
al benden de o kadar.

Üst Alt