Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dizide bile engelli ayrımcılığı

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Eşim Sevgi'nin salı günleri hiç kaçırmadığı dizi olan "Öyle Bir Geçer Zaman ki" yi izleye izleye bende alıştım. Dizide bir yerler çok dikkatimi cekti.

Dizide ki engelli rolunü oynayan Murat'ın, her sahnesi ekrana çıktığında "Omirlik Felçliler Yardımı" alt yazısı çıkıyor. "Omirlik Felçliler Yardımı Murat'ın sahnesi dışında başka bir sahne de çıkmıyor. Bu durumda Murat'ta öldükten sonra artık "Omirlik Felçliler Yardımı Alt Yazısı" abisinin yada eski eşi Aylin'in Muratı rüyalarında görürlerse yada eski günleri hatırlarken alt yazı çıkar. Zaten Murat'ta rolünde göstermiş engelli ayrımcılağını..

Bülent abi anlamayacak bir şey yok:)

Salı günleri oynayan Öyle Bir Geçer Zaman ki dizi de Omirlik Felçlilere Yardım için alt yazı geçiyor. bu alt yazı sadece engelli rolünde oynayan Muratın sahnelerin de çıkıyor.

:) Şimdi anladım... Ama, bence hiç yayınlanmamalı o reklam! :)

yayınlansa bile bütün sahnelerin de yayınlanmalı, yada sadece engelli karakterini oynayan Muratın sahnelerin de yayınlanmamalı...

Bende başka bir şeye dikkat çekmek istiyorum....
İzleyenleriniz vardır bu hafta Yok böyle Dans'ı
"Yok böyle dans" programında bu hafta Alp Kırşan'ın dansı bitip jüri karşısına geçtiği zaman
Sait Sökmen sırtında bir problem var dediğinde Alp'in kendi aklınca "Skolyoz'um" demesi benim hiç hoşuma gitmedi..
Özelliklede "Skolyoz" kelimesini söyledikten sonra hahaha kikiki kahkaha tufanı kopması hiç hoş bulmadım...
Sonucunda bu bir hastalık espiri yapılacak bir yanı yok!

şirine;

onlar dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanan 3-5 hadsiz..dünyaya kazık çakmışlardır,hasta olma ihtimalleri yoktur,insanların hassasiyetine önem verme lüksleri hiç yoktur o tiplerin..bende skolyoz'um..bana 6 yaşındaki bir çocuk aklı yetmeden 'abi sırtın neden böyle duruyor' demesi bile beni oldukça etkileyebiliyor..ama bunu o insanlar anlayamaz..onlar sahte dünyalarında hah hah hah demeye devam etsinler bakalım..

öyle bir geçer zamankiyi izlemiyorum ama fikrimi belirtmek istedim. muratın rolü çıkınca yayınlayıp diğer sahnelerde yayınlanmıyorsa, bizi sadece engelli biri çıkıncamı akıllarına geliyoruz insanların. bencede ya hiç yayınlanmasın yada hep yayınlansın.

Dizilerin engellilere bakış açısı hiç değişmeyecek. Murat engelli ya, acınacak durumda hep, zavallı, hasta ruhlu, iktidarsız vs.
Sadece dizileri seyredip, hiç engelli yakını olmayanlar, erkek engellilerin aslında erkekkkk olmadığını sanacaklar. Ülen, acaba sokakta bizlere bakıp kaç kişi şunu düşünüyor: erkek ama yazık _________biiip___
Hiç okumuş, kültürlü, toplumda saygın yeri olan engelli yok ha...
Varsa yoksa, dilenci, köyün delisi, mahallenin üçkağıtçısı, itilmiş, kakılmış, aç, üstsüz başsız, sevemez sevilemez, çöp rollerde engelliler.
Hay sizin senaristinize

Ayrımcılık diye bir şey var ama boşuna alınganlık diye de bir şey var, ve sanırım bu iyi bir örnek. Para karşılığında o alt yazıyı yayınladıklarını sanmıyorum. Engelli bir karakter yaratmışlar, içleri acımış bir de alt yazı geçirelim, bu garibanlara bir faydamız olsun demişler :) Biz de diyoruz ki niye sadece o karakter çıkınca görünüyor, iki dakika da bir gözüksün hatta niye sadece o dizi, bütün programlarda gözüksün... kanalın tapusunu da derneğin üstüne geçirsinler olsun bitsin :)

hodbin arkadaş form konusu maddi değil manevi açıdan açılmış.. :))

Üst Alt