Mrb Arkadaşlar 4 ay önce sol bacak dizüstü ampute oldum..10 gündür protez kullanıyorum daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum..Silikon lineer sistem össur X5 silikon yaptıracaktım fakat güdük ucumda fazla lop et parçası bırakıldığı için silikon lineer sistem olmadı vakumlu sistem soket yaptırdım.. şimdilik 3R80 eklem, düz dinamik ayak kullanıyorum kendi eklemim gelince 3R60 kullanacağım ayakta karbon ayak olacak..İleride güdük ucumdaki fazladan et alınırsa silikon lineer sistem kullanabileceğim söylendi bende şimdlik vakumlu sistem kullanayım memnun kalmazsam silikon lineere geçerim dedim.Şimdi ise değneksiz ama dengesiz (her tarafım oynuyor ) yürüyorum.. Acı var,protezli bacağımı atıp hemen sağlam bacağımı atmak istiyorum,merdiven inerken korkuyorum,Protezimi takmak istemiyorum hemen çıkarıp koltuğa uzanmak istiyorum,Protez takılı iken oturduğumda kalkıp hemen yürüyemiyorum önce biraz ayakta durup sonra yürüyorum
Olayı özetledikten sonra sorularıma geçiyorum Cevaplayanlara şimdiden tşk ediyorum..
1-ilk günlerinizi bi hatırlayın ne tür zorluklarınız oldu?
2-Alışma süreciniz kendinden emin bir yürüyüş ne kadar sürdü ?
3-Vakumlu ile silikon lineer arasında çok fark var mı ? Siz olsanız tekrar güdük ucunu aldırıp silikon lineer sisteme geçer misiniz ?
Olayı özetledikten sonra sorularıma geçiyorum Cevaplayanlara şimdiden tşk ediyorum..
1-ilk günlerinizi bi hatırlayın ne tür zorluklarınız oldu?
2-Alışma süreciniz kendinden emin bir yürüyüş ne kadar sürdü ?
3-Vakumlu ile silikon lineer arasında çok fark var mı ? Siz olsanız tekrar güdük ucunu aldırıp silikon lineer sisteme geçer misiniz ?