Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DKÇ kalça protezinde İzmir'de en iyi hekim önerisi olan var mı?

Pembe Sardunyam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
54 yaşında bayanım, bende sağ tek taraf DKÇ var, kısalığım 5 cm. çok ciddi ağrım yok, İzmirden görüştüğüm bir doktor sıkıntılarım beni zorlayana kadar protez ameliyatı olmamam görüşünde , diğer bir doktor ise ameliyatı tavsiye ediyor, ameliyat olmassan belin daha yamulacak sağlam tarafının dizinde de problemler çıkabilecek dedi hemde hayat kalitem artacakmış, hangi görüşe uymalı tereddüt ediyorum izmir de tekrar görüşebileceğim kalça protezinde çok iyi doktor arıyorum.....

doktor tavsiyesi değil ama anneannem 2007 de kalçasını kırdığında Atatürk Eğitim Araştırma da ameliyatını oldu ve biz çok memnun kaldık. 92 yaşındaydı ve ameliyattan gülerek çıktı :)))) şu anda 100 yaşında ve kalçasıyla ilgili şu ana kadar hiç bir sorun olmadı. Maşallah tü tü tü nazar değmesin diyeyim :))))))
Yani şu anda durum nedir bilemiyorum tabii ama bence fikir danışabilirsiniz en azından çok ameliyat yapıyorlar çünkü.

Meraba Pembe sardunya . ben 2 buçuk ay önce özel gazi hastanesinde çift taraflı kalça protezi amaliyatı oldum. ama çok sabır isteyen bi olaymış. memnun ollmadım degil. bacaklarım düzeldi ve biraz da boyum uzadı. benimde dizimde artık deforma oldugunu farkettim ve doktorum ilerde belimde de rahatsızlıkların çıkabilecegini söyledi. ben ce 54 yaşındaysan geç bile kalmışsın tam amaliyat olma zamanın gelmiş 70 80 yasında şeker tansiyonla mı amaliyat olcaksın. benim arkadasımda tek taraflı oldu benim kadar zorlanmadı ve şimdi çok rahat. bende zaten arkadasımdan cesaret aldım oldum. Doktorum prof.dr Emin Alıcı kahramanlarda muayenesi istersen git bi görüş istersen geçmiş olsun

Bu işin piri izmirde prof dr şükrü araç 5 ameliyatımı yaptı 2 kalça 2 diz 1 ayak bileği ameliyatımı. Araştırın bu ismi hatta randevu alabilirseniz kendiniz şanslı sayın.

Pembe Sardunyam, Bana kalırsa ameliyat olmayı tercih etmelisiniz. 5 cm kısalık nedeniyle omurganızda oluşacak (belki de başladı bile) hasarın tamiri, kalça protezi ameliyatından daha zor bir ameliyattır. Diğer taraftan özellikle bayan da olduğunuz için zamanla başlayacak kemik yoğunluğunun düşüşü nedeniyle, ameliyatınızı çimentolu protez ameliyatı şeklinde olmak zorunda kalacaksınız. Bu ameliyat iyileşme süreci daha zor ve uzun olan bir ameliyattır. Hazır kemik sağlığınız yerindeyken çimentosuz protez ameliyatı olmanızda fayda var bence. Ayrıca şimdiki seramik protezlerin ömrü 25 sene civarında deniliyor. Yani yaşınız 56 ise eğer herhangi bir düşme-kalkma, kaza vb nedeniyle protezin gevşemesi durumu olmazsa proteziniz sizi 80 yaşına kadar taşıyacak. Bu da Türkiye ortalaması için iyi bir yaştır herhalde :) İzmir'de bir tanıdığımın söylediği ve diğer forumlardan okuduklarıma göre Şükrü Araç'ın çok iyi bir uzman olduğu belirtiliyor. Ama siz yine de birkaç doktor gezerek size güven veren doktoru tercih ediniz. Geçmiş olsun dileklerimle sağlıcakla kalın...

Üst Alt