Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DMD hastalarında midede asit sorunu..?

caglar88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slmlar ben dmd hastasıyım ve sürekli tükürük çıkarıyorum zararlı şeyler yemesemde kola,acı,baharat vs. devamlı tükürük çıkarıyorum ve tükürük çıkartmayı en aza nasıl indireebilirim bide sarı kantoron içmiştm 3-4 gün tükürük çıkarmamıştım sarı kantoron hakkında bilginiz varmı tşk

Sarı kantaronun en önemli faydası antidepresan özelliğidir... Strese karşı da oldukça etkilidir... İnsanın daha rahat ve kendini iyi hissetmesini sağlar... Mide asitleride strese bağlı olarak arttığı için sarı kantaron içmiş olman bu yönde fayda sağlamış olabilir...

tşk

peki içmemde sakınca varmı yani tükürük üretmeyimi durduruyo?

Sarı kantaronun bildiğim bir zararı yok... Ama DMD hastalarına yan etkisi varmı bilmiyorum... İstersen bir doktora danış...

bende dmd hastasıyım aynı sorun bendede var bişey yedimmi içtimmi bilhassa tatlılarda tükürük oluyor bazen yapışkan hafif balgamlı gibi mümkün olduğunca tükürmemeye çalışıyorum tükürmesemde nefesim daralıyor

Arkadaşlar lütfen ama lütfen solunum çalışması yapın ciğerlerin gelişmesi gerekiyor. DMD de solunumun önemi kol hareketleri bacak hareketlerinden bile daha önemli solunum egzersizlerini yapın

Üst Alt