Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DMD hastasıyım. Evde fizik tedavi almak için ne yapabilirim?

süleyman-can

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben dmd hastasıyım yaklasık 11 yıldır yuruyemiyorum malesef bu yasıma kadar fizik ttedavi uygulayamadım kendi tembelliğimden kaynaklanan sebeplerden dolayı hastalığımla gerektiği gibi savaşamadım bundan son derece pişmanlık duymaktayım
çok şükürki annem ve babam turkıyede örnek olacak bır bakımla benı hastalıga karsı ayakta tutmaya calıştılar allah razı olsun ikisinden de
ancak zararın neresınden dönersek kardır dıyerek gunde 2 saatlık egzersızle fizik tedavimi olmak ıstıyorum durumum ilerlediği için rehabilitasyon merkezıne gıdemeyeciğim için bu bakımı evde uygulatmak istiyorum
gerekırse ucretınıde öderiz yeter kı daha vakıt kaybetmeden geregını yapmak ıstıyorum

bu konuda yardımcı olmanızı engin bilgilerınızı pylasmanızı rıca edıyorum
nerelere basvurmalıyım?

allahım bızlerı bu illet hastaıktan kurtulmalı nasip eder inş

dostum kas hastalıkları derneği sitesine gir..googladan ulaşabilirsin..oradan derneği telefon ile ara.onlar sana yardım edecektir. :) gelişmeleri bu mesajın altına da yazarsan biz de bilgileniriz. .hoşcakal

süleyman-can özel rehabilitasyon merkezlerine sora bilirsin eve geliyomusunuz diye geliriz diyende var gelemeyiz diyende var devlet haftada 2 gün 1 saat olmak üzere ücretini karşılıyor bunun için rapor çıkarman lazım fizik tedaviyi kesinlikle öneriyorum bende yeni almaya başladım eklemleri koruma açısından çok faydalı kaslarını korumak içinde faydalı.

Kas hastaları için nasıl bir fizik tedavi öngörülüyor bilmiyorum. Biz omurilik felçlilerde eklemlerin açılığ kapatılması ve kasların yumuşak şekilde gerdirilmesidir fizik tedavi dediğimiz şey. Onu da fizyoterapist değil, biraz el becerisi ve gücü olan herkes yaptırabilir (önce fizyoterapistten görerek öğrenmesi koşuluyla).

Pasif eklem hareketlerini yaptıran bi pedal sistemi de var:

ben de bu hafta fizik tedavi almak için rapor çıkartacağım..benim evime 2 hemşire-doktor neyse ise gelecekler ve haftada 2 gün fizik tedavi yapacaklar.

dmd'de fizik tedavi ile kontraktür oluşumu engellenir ve kas gücü korunabilir.

KONTRAKTÜR
Aynı eklemin etrafındaki kasların kuvveti birbirinden farklı olduğunda o eklem, belli bir pozisyonda durma eğilimi gösterir, ilgili kasta kısalma olur ve zaman içinde eklemin bu pozisyonu sabitleşir (kontraktür oluşur). Kas hastalıklarında bu kontraktürün gelişmesi genellikle yıllar alır. Kontraktür oluşuncaya kadar tendonda gelişen ve giderek artan sertlik, egzersizle veya eklemi ters pozisyonda tutan atellerle önlenebilir veya azaltılabilir. Ancak sabit kontraktür geliştikten sonra o eklem, ancak cerrahi girişimle düzeltilebilir. Bazı miyopatiler kontraktür oluşturmaya özellikle eğilimlidir. Bu durumlarda kontraktür, kasların tutulumundan bağımsız olarak, oldukça erken gelişir. Bu hastalıklarda kontraktürlerin dağılımı da özellik gösterir. Bu hastalıklara örnek olarak Emery- Dreifuss kas distrofisi ve rigid spine hastalığı gösterilebilir.

arkadaşım ben bu cihazı internetden yeni gördüm ama bunu kullanabilirmiyim doğrusu kendime pek güvenim yok sanırım oldukcada pahalı bir cihaz bu açıkcası ben milyoner değilim aldım kullanamadım atıyorum diyemem şimdi sana sormak istiyorum benim kesinlikle bacaklarıma hakimiyetim yok çift taraflı polio sekeli ben bu alet ile çalışabilirmiyim hangi kaslara daha çok fayda sağlıyor bilgi verirsen beni çok sevindirirsin kolay gelsinn..

ben de kullandım bu kondisyon bisikletinden...özellikle kas hastaları bu cihazı kullanmak istiyorlarsa kesinlikle kaslarınızı çok fazla yormayınız.

evdekılere söylememe ragmen kimse işten gucten ilgilenemedi bukonuyla napabılırım bilmiyorum hızla kötuye gıdıyorum malesef

Bilgilendirme

vahide;

Bu cihaz daha çok eklem hareket açıklığını korumak, mevcut kas tonusunu muhafaza etmek ve bir noktada da kontraktürleri engellemek için kullanılır. Cihazın en önemli fonksiyonu eklem hareket açıklığını korumaktır. Tonusunu koruduğu kaslar ana kaslar; quadriceps (bacak üst ön yüzündeki büyük kas), hamstring (bacak üst arka yüzündeki kas). Bunlar dışında gastokinemius (baldır kası), ayak bileği kasları, G.maximus(kalça kasınız) da bu cihaz ile çalışır.

Cihazın önerildiği hasta spekturumu geniş olmakla birlikte amaca yönelik çalışılması doğru olanıdır. Kas hastalıklarında yorucu egzersiz distrofin yıkımını arttırdığı için zorlu egzersizlerden kaçınmak gerekir, bu yüzden bu cihazı kas hastalarının kontrollü kullanmalarında fayda var. Önerim; düşük dirençte 50 turdur. (yorgunluk tepe noktadır, yanma kasılma hissi varsa kesinlikle bırakılmalıdır)

umarım faydalı olabilmişimdir... saygılarımla

Igotyou
ben de bu hafta fizik tedavi almak için rapor çıkartacağım..benim evime 2 hemşire-doktor neyse ise gelecekler ve haftada 2 gün fizik tedavi yapacaklar.
hemşire nerden geliyor veya nasıl geliyor? bilgi verirsen..

kendileri hemşire mi doktor mu ne ben de bilmiyorum. ama sağlık merkezinde çalışıyorlarmış,devletten fizk tedavi alabilir diye rapor alsaydım devlet tarafından haftada 2 gün fizik tedavi yapacaklardı..ama ben sonradan vazgeçtim istemedim...evime gelme konusu ise tamamen o gelen fizik tedavicilerin insiyatifine kalmış birşeydi..

tedavi için herhengibir fizyoterapistle irtibata geçmeniz yeterli..geçmiş olsunn...

merhabalar ben fizyoterapistim.. yardımcı olabilirim..

Acaba sızler hangı ıldesınız ben Friedreich Ataksisi hastasıyım ıspartada evde fızık tedavi icin nereye basvurabılırım teşekkurler

Üst Alt