Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DMD kas hastalarında solunum problemine karşı neler yapılabilir?

kahmut29

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle böyle bir konuda başlık göremedim varsa özürdilerim. amacım bizim gibi dmd hastalarının dikkat etmesi gereken solunum yolları enfeksiyonu. tıbbi adını bilmiyorum, ben ona ciğer iltahapı diyorum. ona karşı ne gibi önnemler tedbirler alabiliriz, olmamak için neler yapabiliz?
aşı olmak ne kadar yararlı? yakalandıysak en iyi şekilde nasıl atlatabiliriz? mesela yakalandıysak neler yememiz veya yemememiz bizim için iyi olur..?
ben ona yakalandım antibiyotiklrrle atlatmıya çalışıyorum. bu konuda tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımızın katkılarını bekleriz

bu konuda hiçmi sözü olan yok :roll: kimsenin merekını celbetmiyor sanırım!?. ben olsaydım hiçolmassa enazıından nanne-limon kaynat derdim neyse umarım yinede bişeyler paylaşmak isteyen olur bekleyelim!..

merhaba kahmut29. dmd hakkında bilgim yok.ama ben 3-4 senedir KOAH hastasıyım. KOAH'ın detaylarını bilmek istersen google 'da ararsan bilgilenebilirsin.kısaca şöyle açıklayabilirim.astım hastalığına yakın bir hastalık.hava yolları daralıyor,nefes almakta zorlanıyorum.
aşı dediğin herhalde zatüre aşısıdır.bana da yaptırdılar.ama yüzde yüz koruyucu değilmiş.gene de zatüre ve grip aşısı yaptırmanda fayda var.
solunum yolları enfeksiyonundan korunacaksın.grip,nezle olan kişilerin yanına yaklaşmayacaksın.
en önemlisi rahat nefes alabilmen için kışın BUHAR MAKİNESİNDEN faydalanabilirsin. doktor bana önerdi. hani özellikle çocuklar için satılan buhar makinesinden bahsediyorum.
akciğerler ve boğaz nemli olmalıymış ..sık sık ılık su iç, .bunları bana aile hekimi önerdi.bütün kış yudum yudum ılık su içiyorum.
oldukça rahatlarsın.ama antibiyotiklerini de ihmal etmezsin.geçmiş olsun.

öncelikle aynı tip hastalık olmadığı halde ilgi gösterip yazdığın için teşekkürler
sen hastalıkta zor Allah kolaylık versin önerilerin guzel ılık suyu içiyodum zaten, buhar makineside aklıma geldi ama bağımlılık yapmasında çekiniyorum
bir de ben adaçayı filan içiyoum faydası oluyormu bilmiyorum şifa Allahtan hayırlısı

bütün hastalıklar zordur,çeken bilir ancak.
ben de DMD hastalığına baktım .solunum kaslarını tuttuğu için o tarafı doktorunu ilgilendiriyor.iletişim kurabileceğiniz doktor varsa nelerle karşılaşabileceğinizi öğrenirsiniz.
benim verdiğim bilgi senin veya benim gibi risk gruplarının alacağı önlemlerdi.
herşeyden önce herhalde zatüree aşısı yaptırman şart.5 SENEDE bir yapılıyor.
sonbaharda grip aşışı yaptırman şart. HER SENE tekrarlanıyor.ama gene de korunman lazım.
kışın radyotörlere suluk koymak (özel su kabları) evi nemlendirir.rahat edersin.
benim bahsettiğim buhar makinesi alışkanlık yapmaz. sık sık bronşit geçiren bebeklerin odalarına koyarlar .piyasada satılıyor.markasına göre fiatlar değişiyor.son senelerde soğuk buhar yapan makineler çıktı.
öksürük için BAL da çok iyidir.yumuşatıcı etkisi var.geçmiş olsun.dikkat edersen daha kaliteli bir yaşam sürersin.

e nediyeyim bu değerli tavsiyeler için çok teşekkürler bunlara uymaya çalışıcam.hiç aşı olmamıştım ama bu sonbahar nasipse olacağım. sağlığımız için bişeyler yapmamız lazım katkıların için çok teşekkürler. tekrar geçmiş olsun salıcakla kal.
yeni bilgilerimizi burdan paylaşırız umarım!.

rica ederim.bildiğim birşeyler olursa yazıyorum.
ama tavsiyeler benim değil.bazı doktorlar çok iyi oluyor.konuşup bilgilendiriyorlar.yazdıklarım doktorların anlattıklarından derlemelerdi.
sağlıklı yaşamlar.

slm

sm cıgerlerı kuvvetlendırmelıyız elımızden geıyosa geldıgı kadar denız topu sımıdı şişiriyoeum ben md hastası olarak cıgerler gucclu oyuzden enfeksıyon felan olmuyorum cıgerler zayıf dstugunden oluyo sanırım hastalık

MD HASTALARI İÇİN HASTA OLMAKTAN ZİYADE
1-GÖĞÜS ÇEVRESİ KAS LARININ KUVVET KAYBINI ÖNLEMEK,VE DE KUVVETLENDİRMEK
2-AKCİĞERLERİ DOĞRU KULLANMAK,YANİ TAM KAPASİTE İLE ÇALIŞMASINI SAĞLAMAK GEREKİR
BUNUN İÇİN SANA BİR FİZYOTERAPİST YARDIMI GEREKİYOR
HANGİ ŞEHİR DESİN,SANA YARDIMCI OLMAK İÇİN SORUYORUM

ftmperge kardeşim ben Ankara sincanda oturuyorum ben şimdiye kadar, malesef ne fizyoterapist nede başka bir dr düzenli bir iletişimim olmadı :( aslında çok önceden fizik tedavi görmem gerekiyordu!. anne-babama zaman zaman bu konuyu açıyordum onlarda pekbirşey değişmiyecektir diye ve önceden köyden olduğumuzdan (şimdi 3 sene oldu şehre taşınalı) imkansızlık felan diyorduk galiba birazda ihmalkarlıktan :roll: şimdiye kadar fiziktadavisi görmedim! bu konuda yeterli bilince sahip değiliz aslında neyse bilmemki bir fizyoterapisle görüşme imkanım olurmu?!...

mrb
kesin teşhis DMD yada MD olarak kondu ise bundan sonra sizin işiniz artık fizyoterapi ile , ve ayrıca solunum fizyoterapisi almanız gerek fazla gecikmeden , derhal bir yerlere müracaat edin derim
sosyal güvenceniz ne ise en yakın sağlık merkezine müracaat edin , mümkün se devlet yada üniversite hatanesini tercih edin
özellerden uzak durmanızı öneririm,fizyoterapist adı ile eğitimsiz insanlar çalışabiliyor iyi incelemeniz gerek,profesyonel olmayan ellerde kaybedeceğiniz her zaman aleyhinize olur..
sorularınız olursa memnuniyetle yanıtlarım

ftmperge aslınına bakarsa tam teşhisin ne olduğunu bilmiyorum :oops: çok önceden (benim gibi engelli olan) ablamdan alınan doku testinin (eski ve yırtık) raporundan baska bir belge yok elimizde! hangi tür kas hastası olduğumu tam bilmesemdee int. ten araştırdığım kadarıyla hastalığım dmd (dukhane müsküler distrofi) ile aynı belirtilere sahip birebir uyuşuyor.yani ben dmd teşhisi koydum :D
sosyalgüvence olarak yeşilkartım var.fizyoterapi almaya gelince..bu gunlukmu terapi görülüyor yoksa göruşme esnasında yapılacaklar tesbit edilip evde kendimizmi yapacağız? çünkü gunluk hastaneye gittmmem olanaksız?!..

mrb
öncelikle gerekli testleriniz ve muayeneniz yapılarak kesin teşhis in konulması gerekir,
mutlaka size en yakın hastaneye gitmelisiniz.
(devlet yada üniversite hastanesi ,yeşil kart lı olarak nereye müracaat etmeniz gerekiyor ise )

selam kahmut solunum icin fizyotorabi hucaları bol bol balon üfleyin bol bol derin derin nefes alın verin diyorlar solunum yoları açılıyormuş

kahmut29 ilk önce geçmiş olsun, ilk önce yapacağanız ilk iş hastalığın kesin tanısı koydurmak ondan sonra gerekli raporlarını tamamlayıp sağlık bakanlığının kontrolünde olan bir fizyoterapist merkezine başvurup senin için gerekli olan fizik tedaviye bir an önca başlaman, geç kaldıkca kendini daha fazla üzersin

kas hastalıkların da sadece kol ve bacak kasları değil aynı zamanda solunum kaslarınız da etkilenir.zamanla bu kaslarda da güçsüzlük oluşur ve solunum sıkıntıları doğmaya başlar.yapmanız gereken öncelik hasta olmaktan kaçınmaktır.alabileceğiniz en büyük önlem budur.bunu yanında hasta olmayı beklemeden solunum kaslarını doğru kullanmayı özellikle ana solunum kaslarından biri olan diafragmayı çalıştırmayı öğrenmek olmalıdır.hastalık durumunda akciğerdeki balgamın kuruyup daha fazla ilthabi durum oluşturmaması için bol sıvı almalısınız böylece balgam atılımı daha kolay olur.

bende kas hastasıyım
6 yıldır solunum cihazları kullanıyorum
yogun bakımdan cıkarken cihazlardan ayrılamaz dediler ama kendi cabamla gündüzleri ayrılmayı başardım yanlız geceleri onlara baglanmadan uyuyamıyorum onlar olmadan uyumayı başaramadım
şimdi vucudumun kasları iyi cene zayıfladı boş cuvala döndüm şimdi daha cok cihazlara baglanasım geliyor gündüzleri bir iki saat onlarla uyuyorum

allah tüm hastalara kolaylık versin

solunum egzersiz cihazi satiliyor google la triflo yazip aratirsaniz gorebilirsiniz bu cihaz ile duzenli olarak solunum egzersizi yapilmasi gerekiyor
pr_01_36332_max.jpg

pr_01_36332_min.jpg

Üst Alt