Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DMD tanısı ve 65. exson nokta mutasyonu..?

suleyman ulusoy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2.5 yasindaki ogluma 2014 agustos ayinda yaptirdigimiz kas biopsi sonucuna gore DMD tanisi konuldu. Daha once yaptirdigimiz Delesyon ve Duplikasyon testlerinin sonuclari temiz ciktigi icin, hastalik sebebinin nokta (sacma) mutasyonu oldugunu soylediler. 2014 Aralik ayinda yaptirdigimiz DMD tum gen dizi analizi testinde mutasyonun 65. exson da oldugu yaziyor. Ama Raporda yazdigina gore bu exson un ne oldugu bilinmiyormus.

Raporun ilgili bolumu su sekilde

Duchenne müsküler distrofi (OM1M # 310200), distrofin kodlaması yapan gendeki mutasyonların neden olduğu X’e bağlı resesif bir hastalıktır. DMD geni 65 Exonunda bir kayıtdışı heterozigot silme tespit edilmiştir. Ki bu da sayma çerçevesinin kaymasına ve kodon 3174 (s.9519_9520s1e1ST (ESHT00000357033); p.Cys3174ArgfsTer13) sonrası amino asitler sentezini durdurmaya yol açıyor. Bu mutasyon 1000 genomların veritabanında kayıtlı değil.

Yukarıda yazılanlara dayanarak, DMD genindeki mutasyon bilinmeyen klinik değere sahip bir mutasyon olarak değerlendirilecektir ve klinik belirtilerin karşılaştırmasını gerektirmez.

Konu hakkinda bilgisi olanlar goruslerini yazarsa cok sevinirim

Allah (cc) dan herkese acil sifalar diliyorum

bende 18 yaşındayım genetik test için başvurmuştum bugün aradılar bende 7. exonda delesyon saptanmış buda dünyada daha veritabanında yokmuş ama daha sonucu yazılı olarak almadım alınca bildiririm

bu hastalığın daha alt varyantları çok var

Üst Alt