Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğal gaz yardımı için başvurdum engelli aylığım kesildi

Burcum35

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Doğal gaz yardimi için başvurdum engelli aylığım kesildi ..hem dogalgaz Red edilmiş hem engelli aylığı Red edilmiş.. muhtaç olmama nedeni ile ..muhtaçlık kriterini asiyormusum. tekrar başvurmak için ne yapmam gerekiyor?

Öyle bişey imkansız öyle kesilmez SGK bölümünden SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) yaz arama motona 65 yaş yazıyorsa kesilmemiştir

Sen dediğin yere E devleten bir bak hele

Sigortalı işe yada üstüne bişey aldın mı

Burcum35
Kesilme nedenini sormadınızmı?sōylemedilermi?gerçi enufak birşey arıyolar kesmek içinde.

Eşim asgari ücretli evde dört kişi görünüyoruz aslında annem alt katta oturuyor bizde ablamın evinde ust katta kirada üç kişiyiz..hepimiz bir adresdeyıiz.. evde bakım aylığı alıyor annem adres değişikliği yaparsak evde bakım parası kesilirmis..sizce adres değişikliği yaparsak yani üç kişi olarak üst kata alsam ikametgahı ebm kesilir mi? Ozaman tam sınırda oluyoruz engelli maaşı kriterine göre..

Burcum35
evde 4 kişi.gelir aü 4253 + ebm 2354 : 66007 / 4 : 1651,75
2022 engellı aylıgı için gelir krıteri 1417,80

1651,75 - 1417,80 : 233,95
233,95 tl geçtiğiniz için 2022 engellı maaşının kesılmesı normal
annenızın adresini sizden ayırsanız bile 3 kişi kalsanızda 2022 alamazsınız gelıre takılırsınız
annenız şuanda sizde görünüosa heç ellemeyın ebm kesılmez başka herhangı bir gelırnız yoksa.
not : kırada oldugnuzu sonradan gördüm.eger kıra öduyosanız o kıra mıktarı gelrınzıden düşer ve 2022 yenıdn baglanır.başka gelriniz yoksa o geçen mıktar 233,95 tlden fazla kıra ödedıgnızı beyan edersenız yenıden 2022 alırsınız.büyük ihtımal kıra düşülmemiş. bu durmda ne ebm ne 2022 kesılmez bişi olmaz.

Doğal gaz yardımı diye bir şey yok ki, şirketlerin hepsi özel destek yok diye biliyorum.

kenan91

Özel şirketler indirim yapıyorsa dünya tersine dönüyordur

Devlet tıpkı kömür yardımı gibi, şartlar tutuyorsa doğalgaz desteği veriyor.

İNŞALLAH aylığınız baglanır gercekten uzuldum cunku gercek anlamda yoksul kişilerin aylığı kesiliyor
fakat gercek anlamda muhtac olmayanlar engelli aylığından faydalanıyor
örnek vereyim bir kişi tanıyorum toplamda 9 kişiler evde
1 kişi evde bakım aylıgı alıyor
1 kişi 65 yaş üstü aylıgı alıyor
1 kişi %90 engelli aylıgı alıyor vede sigortasız calısıyor günlük 175TL para alıyor
diğer 6 kişide sıgırtasız calısıyor
böyle kişilerin engelli aylıklarını kesmiyolar
gercek anlamda ihtiyc sahiplerinkini kesiyolar
nasıl bir düzendir anlamıyorum

gelir testi martta yapılıyor büyük ihtimalle gelir testin yapıldı ve 2022 kriterini aştın b[FONT=sans-serif]u sürecte doğalgaz desteğine [/FONT][FONT=sans-serif]başvurduğun zamana denk geldi sende o yüzden kesildiğini düşündün ama alakası yok tamamen tesadüf kesilmesinin nedeni ya eve ek gelir geldi yada raporla araç aldın [/FONT]

1651,75 - 1417,80 : 233,95
233,95 tl geçtiğiniz için 2022 engellı maaşının kesılmesı normal

Engelli maaşı bağlanması için gelir kriteri 233.95 lira mı yoksa 1417.80 lira mı? Eğer öyleyse sınır aşılmamış oluyor bu durumda ama hanede başka gelir varsa o durumda kesilir maaş.

lacivert21
hane kişi başı gelir 1417 tl. geliri toplayıp hane kişi sayısına bölünce 1651 tl çıkmış.1651 de 1417 den 233 tl fazla. kısaca fazla oldugundan gelir sınırını geçildiğinden kesilik

lacivert21
hane kişi başı gelir 1417 tl. geliri toplayıp hane kişi sayısına bölünce 1651 tl çıkmış.1651 de 1417 den 233 tl fazla. kısaca fazla oldugundan gelir sınırını geçildiğinden kesilik

Anladım. Bu durumda geliri yeniden düzeltip tekrar başvurmak gerekir.

lacivert21
tüm gelırı toplayıp evdekı kişi sayısına bölüp çıkan sonuç 1417 den fazla ise başvuru kabul edılmez.hatta eşit çıksada kabul etmeyebilirler.illa 1417 den az olacak.misal 10 bin tl gelır olan evde 4 kişi varsa 10000 / 4 : 2500 kişi başı gelir 2500 tl oldugu için bağlanmaz

Üst Alt