Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğum borçlanması ile emeklilik şartları nelerdir?

E.KOMŞUCU

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iki çocuğu olan biri 1440 gün doğum borçlanması yapıp günlerini tamamlıyor.şimdi bu kişi isteğe bağlı bağ-kur emeklisimi oluyor yoksa ssk emeklisimi?bildiğim kadarıyla son bir yılını ssk lı olarak çalışması gerekiyormuş.fakat bu kişi sadece doğum borçlanması yapacak ssk dan emekli olabilirmi?değerli bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler..

çalışmıyorken borçlanırsa bağ kur primi olarak görünüyor.son 1260 güne bakılıyor, bu durumda bağkur dan emekli olur 9000 gün primle.Ancak kendini sigortalı bir işte gösterip borçlanırsa ssk dan emekli olur.Şuan bu durumdan mağdur birçok insan var.

teşekkür ederim,bu kişi 10 yıldır filan çalışmıyor,doğum borcunu yatırırsa 3600 günü oluyor bu şekilde yaştan emekli olabilirmi?

Çalışmayan kişi doğum borçlanması yapamaz ayrıca bu şahıs 10 yıl önce hangi kuruma ödeme yapmış ssk mı bağ-kur mu? ve doğum borçlanması son 3,5 yılı etkilemez

İlker bey cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.bu kişi 10 yıl önce ssk lı olarak çalışıyormuş,çocuklar (3 tane) olunca bir daha çalışmamış 2200 ssk primi var." doğum borçlanması son 3,5 yılı etkilemez" bunun ne demek olduğunu anlayamadım biraz açarmısınız

''doğum borçlanması son 3,5 yılı etkilemez''
10 yıl önce bağ-kur lu olsaydı ve şimdi doğum borçlanmasını ssk ya yapsaydı ssklı oluş tarihinden itibaren 3,5 yıl prim ödemesi gerekirdi..Yani burada arkadaşınızı ilgilendiren bir kısım yok şimdi bu kişi ssk ya doğum borçlanması için müracaat edecek ve borçlanmayı ödedikten sonra prim şartlarını yerine getirecek..
Doğum borçlanması için Ne ödersiniz hesaplayalım
Alt sınırdan ödeme yaparsanız 12.000,00 tl civarı bir ödeme yapmanız gerekli...
Üst sınırdan ödeme yapar iseniz 76.000,00 civarı ödeme yapmanız gerekli..

ilker bey eşim için doğum borçlanmasına müracat ettim.Çalışmasada borçlanma yapabiliyor.Çalışmıyorken yapılan borçlanmada primler 4b kapsamında değerlendiriliyor.Çalışıyor göstererek müracat ettiğimizde ancak 4a emeklisi olabiliyor.

Üst Alt