Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğum nedeniyle işten ayrılırsam haklarım nelerdir?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben 18 yıldır özel bir şirkette çalışmaktayım. Şuan 2. bebeğime hamileyim. Doğacak olan bebeğime bakacak kimse olmadığı için temelli olarak işten ayrılmak zorundayım. Ropor alamadığım için vergi indirimine başvuramadım ve emeklide olamıyorum. 2 ay kadar daha çalışabilirsem rapor izinime ayrılacağım. Ayrılırken benim ne gibi haklara sahibim olduğunu ve ne kadarlık bir kıdem tazminatı alabileceğimi bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim...

internette çok site var oralardan hesaplayabilirsiniz.Kendi isteği ile ayrılan ihbar tazminatı alamaz kdem alırsınız.18*3,000=54000 bin alırsınız bu sadece asgari ücretle olan hesaplama

songulsevinc

Öncelikle tebrik eder bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı temenni ederim.
Tazminat ücreti hesaplaması En son bürüt maaşınız X Çalıştığınız yıl = Kıdem Tazminatınız (bu ücrete yol+yemek varsa diğer ücretlerde eklenerek) hesaplanmaktadır. Tazminat hakkı noktasında ise kanuna göre ifade şu şekildedir. "
[FONT=-apple-system]İşten kendi isteğiyle (istifa) ayrılan işçinin, herhangi bir tazminat hakkı oluşmamaktadır. Yasal düzenleme açısından hamilelik veya doğum nedenine dayalı işten ayrılmalar istifa olarak değerlendirildiğinden, bu nedenlerle işten ayrılan işçi tazminat haklarından vazgeçmiş sayılmaktadır."[SIZE=1] [SIZE=2]şeklinde ibare bulunmakta. Bu durumda şirket size kıdem veya ihbar farketmeksizin tazminat vermeyebilir. Üstlerinizle durumu konuşup ortak bir yol bulmaya çalışın isterseniz. İyi günler.
[/SIZE][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana]Kaynak: https://ailevecalisma.gov.tr/sss[/FONT]

Amin inşallah... Çok teşekkür ederim öncelikle vermiş olduğunuz bilgilere. Ben doğum ve evlenirken mecburiyetler karşısında ayrılmalarda tazminat hakkının doğduğunu biliyorum. Sizin vermiş olduğunuz kaynakta ise bu bilgi yanlış. Net bilgimi acaba.

songulsevinc

Verdiğim kaynak Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi internet sitesi.
Konu ile ilgili Alo 170'ten de bilgi alabilirsiniz.
İyi günler.

Üst Alt