Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğum sonrası böbrek hastalığı nüksetti. Kreatinin yükseliyor. Doktor önerisi!?

Canimesim61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Bu konuda çok tecrubesizim sizin tecrubelerinize ihtiyacım var.

Ben bir buçuk yıllık evliyim eşim ilk gebelikte erken doğum yaptı 20 gün hastanede yattı .böbrekleri hasar görmüş denildi. Kronik böbrek yetmezliği varmış .

Yaklaşık 1 yıldır kontrole gidoyoruz ilk hastaneden çıkarken kreatinin 2.1 di yaklaşık 5 ay bu şekilde devam etti daha sonra düzenli olarak artmaya başladı önce 2. 5 sonra 3 şimdi ise 2 aydır 3. 56 çıkıyor sürekli bir yükselme var doktor durdurmak için bir tedavisi yok diyor. Diyalize girmek kaçınılmaz ama bu kadar hızlı bir şekilde yükselmesi normalmi. Önerdiğiniz bir doktor varmı ben İstanbul'da oturuyorum. Sizlerden öneri ve yardım bekliyorum.

@Canimesim61

Öncelikle geçmiş olsun.Böbrek maalesef kendini yenileyebilen bir organ değildir.Eşinizdeki böbrek probleminin mutlaka bir nedeni vardır ve doktorunuz bunu size söylemiş olmalı.Diyaliz için şu an daha vaktiniz var.Kişiden kişiye değişkenlik gösterebileceği gibi genelde kreatinin 5 civarlarına çıktığında diyaliz gerekiyor.Ayrıca GFR değeri de 15 in altına indiğinde diyaliz gerekebilirz.

Eğer anadolu yakasında oturuyorsanız Kartal Lütfi Kırdar hastanesinden Nef.Uz.Dr Ergün Parmaksız hocamızı öneriyorum.Kendisine bu vesileyle sonsuz teşekkürler :)

Üst Alt