Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan bacak kısalığı ve güç kaybı ile askerlik durumum ne olur?

semsemsem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar:
Öncelikle bu konuda pek bilgim olmadığı için danışmak istedim.Konu hakkında bilgisi olanlar var ise lütfen yardımcı olursa memnun olurum.
Doğuştan sağ bacağımda güç kaybı ve 3 cm civarı bir kısalık mevcut fizyoterapiste gittim direk 3 cm kısa dedi film çekti ve zaten bel kemiklerim birbirine eşit değil gözüküyor daralma felan var dedi bide omurunun en alt kısmında bir şey gelişmemiş dedi o yüzden bu şekilde sol femur denen sol kemiğim zaten sağa göre daha kalın onu anlamadım herneyse ben düz tabanlı ayakkabı giydim mi yürümemi tolere edebiliyorum fakat köseli veya bot giydim mi ister istemez ayağım aksıyabiliyor.Doktora ben astsubay olabilirmiyim dediğim kesinlikle olamazsın dedi askerliğin bile zor dedi şimdi ben çalışıyorum askerlik için muayene aldım diyelim hastalığımı söyledim bana ne olucak askere alırlar mı muafmı olurum astsubay olma şansım hiç mi yok veya muaf dediler hadi mevcutta çalıştığım iş için sıkıntı olurmu acaba işten bir sıkıntı doğarmı hepsi soru işareti yardımcı olursanız yorumlarınız çok önemli benim için

yurumen nasıl ,aksaman varmı,polıo sekelımısınız,?

bende bunlar var muaf oldum cocuk felcı 4 cm kısalık

ekol

Düz tabanlı bir ayakkabı giyersem tolere edebiliyorum yürümemi ama köseli topuklu ayakkabı olunca zorlanıyorum aksıyor ayağım küçüklükten beri böyle polio sekeli ne oluyor tam olarak bilmiyorum bu durumda astsubaylık polislik hayal oldu

malesef,ümidini kırmak istemem ama %10 bıle alsan saglam sayılmıyorsun,senınde ayagında bellı problem var.

ekol

Anladım yorumunuz benim için çok değerli teşekkür ederim evet zaten belimde bariz bakıldığı zaman eğrilik belli sağ bacağım daha ince ve fizyoterapist doktor ölçmeden direk 3 cm kısalığın var dedi beni öne eğilterek belime baktı ama kesin şu hastalığın var demedi polis astsubay olamıyacam belliki herşeyde vardır bir hayır Allah büyük acaba normal askerlik de muaf olurmuyum olursam şuan çalıştığım işe bir sıkıntı yaratır mı bilginiz varmıdır

çalıştığın işte senin bi şikayetin olmadığı sürece problem olacagını dusunmuyorum,evet bana kalırsa muaf olursun.

ekol

İlginiz yorumlarınız için teşekkür ederim muayene sonuçu buraya yazacağım

Bir konu daha açmıştım fakat yine sormak istiyorum hastalığın tam ismini kimse söylemiyor benim üst tarafımda skolyoz var fakat asıl problemim belimde sağ bacağım femur denen kısım sol femurım daha dışarda duruyor sağ bacağım daha kısa ayağıma köseli giyemiyorum ve aynı numara da ayakkabı giydim mi sol sıkıyor sağ sıkmıyor askerlik için bir dahaki ay tecil bozacağım sizce ne olacak astsubay işaretleyeceğim ama Bir doktor belden aşağıma bakmadı sadece skolyoza baktı olursun dedi diğeri de aksine alt tarafa baktı ne subay ne polis olamazsın dedi ya çok sıkıntı stres yapıyorum arkadaşlar neyi diceksiniz olacak mı olmucak mı olursa zorlanırmıyım felan

E Devletten Asal Yoklama Yaparken Sorduğu Soru Yardım

Merhaba tecil bozdururken En başta askerlik hizmetinizi yerine getirmeye engel herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya geçerli sağlık kurulu raporunuz varmı ? Diye soruyor burda sağlık kurulu raporumuz yok fakat sağlık sorunumuz mevcut buna Evet mi diyeceğiz yoksa bunu aile hekimine bildireceğiz.Veya bu sağlık kurulu raporunu önceden mi almayız bilgisi olanlar lütfen bilgilendirebilir mi

ekol

Doktor rapor verdi b91 mi ne yazıyor elverişli değil heyete getirdim girdim bacaklarıma baktı eğrilik mi var omuriliğinde çok ilgilenmedi tamam dedi filme bakıp değerlendiririm 5 gün sonra Arıcaz haber vericez dedi nasıl oluyor ne oluyor hiç birşey anlamadım

edevletten de takıp edebılırsın,rapor 3-5 gune onaylanıyor

Heyet Raporu Çıkmasına Rağmen Hastaneden Aradılar Bilgisi Olan Varmı

Merhabalar arkadaşlar tüm işlemleri yaptım doktor tanısı sekel diyor askerliğe elverişli değildir
Heyete gittim heyet baktı incelemedi bile sonra heyet raporu çıktı askerlik şubesine gittim verdim
Bu evrakları şimdi beni hastane arıyor tekrar muayne için istiyor kurul mu istiyor birşeyler dedi bu ne anlama
Geliyor benim filmim ortada doktorda onaylamış imzalamış bilgisi olan varmı

semsemsem

Bir şekilde tereddütte kalınmasına neden olan bir bilgi eksikliği var demek ki raporda. Belki de heyetteki doktorlardan biri değişmiştir, yeni doktor bu bilgiyi görmek istiyordur. Gidip istediklerini bir an önce yapmak gerek.

OturanBoğaBu hafta doktorun yok dedi haftaya bizi ara dedi doktorun gelmeni isterse gelirsin dedi benim anlamadığım konu zaten ben bunu askerlik şubeye verdim e rapor vb herşey var e nabız da filmim var zaten tekrar aynı doktor mu bakacak ne oluyo anlamadım eğer heyet böyle bir tereddüte düşmüşse neden raporu onaylıyorlar sanki biz hile hurda yapmaya çalışıyoruz gibi egale ediliyor bu durumda haklarım nelerdir abi bana bir yardımcı olurmusun

Üst Alt