Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan böbrek yokluğundan ve astımdan vergi indirimi için rapor alabilir miyim?

sedat keleş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1970 dogumluyum askerligimi yaptım 01.11. 1988 sgk başlangıcı 6524 pirimim var halen çalışıyorum astım hastalıgım ve böbregimin biri doguştan yokmuş yeni ögrendim. vergi indiriminden faydalanabilirmiyim.

Tek böbrek için;
Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

Astım içinse SFT testi sonucuna göre veriliyor;
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

İkisinden alabileceğini düşündüğünüz oranı Balthazard Formülü ile topladığınızda % 40'ı geçiyorsa en az kazanırsınız vergi indirimi hakkını..

Üst Alt