Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan çift taraflı kalça çıkığım var. 2022 maaşı alabilir miyim?

mehto

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sürekli takip ediyordum fakat yeni üye olablidim.Benim bir takım sorularım olucak yardımcı olabilirseniz sevinirim.Ben doğuştan her iki kalçamda çıkık olarak dünyaya gelmişim ve 2 yaşından 5 yaşına kadar hastanelerde yattım.29 yaşına kadar bir sorun yaşamadım fakat son bir yıldır sol kalçam resmen tutmuyordu bırakın işe girip çalışmayı ayakta bile duramıyordum neyse 2012 nin ocak ayında özel bi hastanede sol kalçama total kalça protezi takıldı şimdi iyiym fakat sol bacak diğerinden 3 cm uzun oldu doktorumda okadarınla kurtulduğuna şükret dedi ama ben normal yaşantımı biraz aksayarak sürdüryorum işe almıyolar yani ne özürlüyüm nede sağlam sizin anlıcağınız benim sorum acaba 2022 den yararlanabilme şansım kaçtır?evliyim eşimde işsiz bende birde çocuğumuz var evimizde kira nerelere başvurabilrim beni bilgilendirebilirmisiniz teşekkürler...

Kalça protezinde oranlar hastada yarattığı kısıtlılıklara göre veriliyor. Eklem açıklığı testlerine göre yapılan derecelendirmeler özür oranına çevriliyor.

Sakatlık oranı cetvelinde kalça protezi için alınabilecek oranlar;

Tablo 3.33.a- Pelvis ve femur kırığı ile kalça artroplastisine bağlı özürlülük.Total kalça replasmanı; unipolar (Tek taraflı)veya bipolar(çift taraflı) endoprotez (Diz protezi) içerir:

İyi sonuç, 85-100 puan: 19 (% 37)
Orta sonuç, 50-84 puan: 25 (% 50)
Kötü sonuç, 50 puandan az: 38 (% 75)

Yürüyüş bozukluğuna göre sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar şöyle;

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veyakalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayakortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltukdeğneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

Ek Bilgi Olarak Benzer Bir Konu: Doğuştan tek taraflı kalça çıkığı için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Elinizde % 40 ve üzeri oranında raporunuz yoksa, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden rapor almak için başvuru yapmalısınız. % 40 ve üzeri oranında rapor alırsanız, bu raporla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 2022 için başvurunuzu yaparsınız.
Aylık geliriniz 119 TL'yi geçmiyorsa bağlanır. geçmediği sürece, ve işe başlamadığınız sürece alırsınız.
http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html
http://www.engelliler.biz/forum/202...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html

cvp yazan arkadaşlara teşekkür ederimde ben hiçbirşey anlamadım ben daha hiç heyete girmedim yani durumumu yukarda anlattım en azından %40 a girebilirmiyim si
zce onu sormuştum ben ama hani tecrübenize dayanarak bana söyleyebilirseniz ona göre uğraşatyım tşkkrler...

Üst Alt