Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan engelliyim. 1800 gün ile malulen emekli olamaz mıyım?

muraslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese iyi günler . engellilerde emeklilik malulen olması için sonradan mı engelli olmak gerekir, yani ben doğuştan engelliyim malulen 1800 iş gününde emekli olamam mı?? 170 sgk danışma hattı hayır diyor olamaz mımışım . net bi bilgiye sahip olan var mı. teşekkürler..

"Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği" tespit edilirse malulen emeklilik mümkün olabilir.

yeni maluliyet cetveli'ne göre sigorta başlangıcından önce malul seviyede değilse, ve sonrasında bu seviyeye ilerlemişse emekli edilirsiniz.

Buna görede hakkınızı arayabilmeniz için, sigorta başlangıcından önce % 59 ve altında raporunuzun olması, daha sonra bu rapor oranının % 60 ve üzerine yükselmesi gerekiyor. Sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında varsa raporunuz malulen emekli olamazsınız.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

ben işe başladığım da yüzde 60 engelliydim şimdide öle. ama ileri derecede skolyoz var bende. bunun için rapor yükselsede malul sayılmaz mıyım ??

Hayır, % 60 ve üzeri varsa sigorta başlangıcından önce hak iddia edemezsiniz. Malulen emekli etmezler, erken emekli olabilirsiniz...

ben normal şartlarda 15 sende emekli oluyordum 2 senedir sigortam var . yani şimdi ben malul sayılmıyorum öle mi. gerçekten çok kötü ... teşekkürler.

Üst Alt