Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan iki taraflı kalça çıkığı olanlara yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

kiraman

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Benim şöyle bir sorum olacak.
Eşim özel bir sektörde çalışıyor. 3200 prim günü oldu.Yanlız daha vergi indirimi raporunu almadık. Yeni Sosyal Güvenlik Yasası yürürlüğe girmeden vergi indirimi raporunu almak istiyoruz.Eşimin doğuştan her iki kalçasında kalça çıkığı var.

Acaba 16 temmuz 2006 tarihinde çıkan ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ SINIFLANDIRILMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK' e göre % kaç rapor verirler ben cetvele baktım ve birşey anlamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.

%15-25 arasında veriyorlarmış. Daha önce arkadaşlar böyle cevaplamıştı benzer bir soruyu.

Not: Biliyorsunuz, %40'ın altında olursa sakat statüsünde sayılmaz ve erken emekli olamaz.

Elimizde işkur için 29-07-2004 tarihinde % 45 aldığımız rapor var. Şayet vergi indirimi raporunu % 40 aşağı verirlerse işkur için aldığımız rapordan dolayı bir hak talep edebilirmiyiz.

Bülent Abi
şimdi ben vergi indiriminden faydalanmak için yeni rapor almaya müracaat etmeyeyim mi ?

Emin değilim bu konuda. Dava sürecinde lazım olabilir, "bakın eski raporum %45 ama yeni rapor ancak %25" demen için gerekli olabilir.
Ama diğer yandan, hastaneden alacağın rapor için değil, eski raporunu kabul etmediği için Maliye'Yi dava edeceksin. Bu açıdan bakınca da yeni rapora gerek yok demek geliyor içimden
Bence, çıkar durdun. :)

KARAMAN DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ’NE
KARAMAN

16 Temmuz 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin, "Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi"ni düzenleyen 14. maddesinin 2. bendinde yer alan, "Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün kullanabileceği hakları sayısınca çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir." hükmünün gereği olarak, raporda yer alan "Kullanım amacı" bölümündeki tüm ibarelerin eksiksiz olarak doldurularak, kullanabileceğim haklar sayısınca çoğaltılarak imza edilmesini ve tarafıma verilmesini arz ederim.

15-04-2008

Adres: Aydınlar mah. Fadimana ÜNEY
Gelekmez Cad. No:21
Ereğli / Konya

Tel: 0 332 713 73 01

Ek:
1- 29-07-2004 tarihli 6130/3852
sayılı rapor fotokopisi.
2- 3 adet fotoğraf

böyle bir dilekçeye sence başhekimlik ne cevap verebilir. böyle bir dilekçe göndermelimiyim.

Hiç gerek yok ona. Vergi indirimi talebiyle başvurun rapor için, yeterli.
Hatta bence, Defterdarlığa gidin, elinizdeki eski raporla vergi indirimi için başvurun. Onlar elinizdeki raporu reddedecekler ve sizi bir üst yazıyla hastaneye sevk edecekler. Hastaneden raporu alın... Oran düşük olur. O düşük oranlı raporu defterdarlığa verin, "oran düşük olduğu için başvurunuz reddedildi" diye yazı vereceklerdir size. O yazıyı alın ve hukuki süreç başlatın...

Verdiğin bilgiler için teşekkürler Bülent Abi
Anlaşılan hukiki süreci başlatmaktan başka çare yokkk..

mrb su_perisi benim de doğuştan çift taraflı kalça çıkıklığım var. 6 ve 7 yaşlarında iki kere ameliyat oldum ama ameliyatlar başarısız geçti . Rapor almak için çabalıyorum en fazla %20 alabiliyorum. Başka hastanelerde fazla alabilirmiyim?

doktorum % 50 bile verebileceğini söylüyor ama kitapçıkta senin hastalığınla ilgili bişey olmadığı için bişey yapamadığını söyledi.Sen nasıl alabildin?

Benimde çift taraflı kalça çıkığım ve ciddi problemlerim var.Hastane %40 veriyor,maliye %36 olarak geri çeviriyor.Görüştüğüm ortopedistler bendeki kalça çıkığının dozunun ve etkilerinin en üst düzeyde olduğunu söylemekte.Ortopedist daha yukarı oran vermemiz lazım fakat alt ekstermideki kayıp tüm vücutta %40 ı geçemez ibaresine istinaden, maliyeden rapor geri dönmesin diye balthazar formülüyle %47 olan oranı %40 olarak veriyormuş:(.Bir önceki rapor oranına göre minimum %62 alırdınız.Maalesef yeni oranlara göre engel dereceniz %47 ama kanuna göre %40 vermek zorundayız.Şimdi ben 2 seferdir işgüzar ortopedistlere mi rastlıyorum ampute olmadan ( organ kaybı olmadan) %40 üstü verilebiliyormuş.Benden daha iyi durumda olup rapor oranı yüksek ve maliyeden rapor oranı kabul edilmiş arkadaşlarım var.(Özelde aynı ortopediste gittiğimiz için benden daha iyi durumda olduğu ortopedistimizin değerlendirmesi)
Su perisi sizden ricam raporunuzda engelinizle ilgili yazan bilgileri ister özel mesaj olarak bana isterseniz burada yazarsanız.Bana çok yardımı olacağı kanısındayım.
Benim prim günüm doldu, emeklilik süremde normal süreye göre çoktan doldu.Emekli olmaya çalışıyorum.Fakat bu %36 oranı yüzünden ne engelli olarak çalışabiliyor,ne emekli olabiliyorum.

Bende cift taraflı ve bana 2008 yılında 45 verdıler ama bende 2 cm kısalıkta var

kısalık olunca 100%45 oluyormuş diye biliyorum bir arkadştan ona 100%25 vermşler çift tarflı uzunlk kısalık hiç bişey yok

Bende 8 cm kısalık var buna rağmen vermediler:((
Maliyeden %45 onanıp geldi mi?Bu önemli yoksa başka hastanede bana %47 vereceklerini söylediler.

İş yeri engelli raporu istedi iki taraflı kalça çıkığı var raporum yüzde kaç olur acaba

Hakan Bey hukuki mücadele başlattınız mı? Başlattınız ise sonuç hakkında bilgi verebilir misiniz?

Tek taraflı kalça çıkığı var yaklaşık 9 cm diğerinden kısa yüzde kaç oran alabilirim

Konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz ..

Bond
Doğuştan Kalça çıkıklarında genel olarak %35 gibi bir %de veriliyor,Ancak kalça çıkıklarında fiziki ve radyolojik muayenelerde belirgin doku ve kas kaybı varsa 10 cm ve üzeri kısalık varsa bunu ortopedi doktoru değerlendirip ona göre puanlama yapacaktır,bu gibi durumlarda %45 gibi bir %de alabilirsiniz...

Bilgi için öncelikli olarak teşekkür ederim

Söylediklerinin çoğu bende var inşallah olumlu olur

İşimiz doktora kalmış sanırım ..

benim eşimdede çift dik kalça çıkığı var çok ağrılı geçiyor ameliyat olan varmı durum nasıl hakan bey sizin durum nasıl tşkler

OturanBoğa hocam benim doguştan kalça çıkığım var ameliyat olmuşum 1 yaşında su an sorun yok ama çok yuruyunce ayakta kalınca kötü oluyor.Kalpten yüzde 40 verdiler yüzde 33 olmuş baltazar ile acaba ortopedi doğuştan kalça çıkığı icin bana biraz oran verir mi verirse ne oran verir ameliyat izim var 20 cm civarında sol bacağında kalçada rontgendede belli.
OğuzHan112 hocam üste yazdım acaba bilginiz var mı doğuştan kalça çıkığı hakkinda

Kalp ve kalça çıkığı için alacağın puanlar %40 barajını geçer...
Tecen96

Kalp ve kalça çıkığı için alacağın puanlar %40 barajını geçer...
Tecen96

Hocam zaten kalpten 40 aldim ama oran hesaplaninca 33 oluyor doğuştan kalça çıktığına verirler mi bilmiyorum doktor yoktu yürümede falan sorunum yok ama yazdığım gibi ameliyatım var doğuştan ilerde sorun olabilir demişlerdi.ordan verirler mi acaba

en az 18 ile 22 rapor alırsın kalça çıkığı için çift kalça çıkığı için tabi

kalp rahatsızlığınla beraber yüzde 40 geçer oran raporun

gökkuşağı bar
Yaa çok teşekkür ederim inşallah alırım sadece yüzde 10 ihtiyacım var 40i geciyor o zaman tek tarafli benim ameliyatım var 1 yasindan

Üst Alt