Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan işitme engelliyim. Sonradan da gece körlüğü çıktı. Malulen emekli olabilir miyim?

Devilpaul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam ve saygılarımla

Ben doğuştan işitme engelli ve sonrasında 20 li yaşlarında gece körlüğü çıkmış retinist pigmentosa teşhisi konuldu ikisinin toplam çalışma gücü kaybı %72 bu raporla %60 malulen emeklilik şartlarını karşılıyorum fakat emekli olabilir miyim ?

@Devilpaul,
Hastalığınız İsitme oranı kac
Gece korlugu tanıda hangi işgücü kaybına giriyor varmi bunlsr bakın muhtemelen İsitme kaybınız yüksek eger 71 dsb her ikikulak üstü ise ve implant varsa hafif tanı 91 dsb iki kulak üstü ise kayıp orta tanıya girer eger 91 dsb üstü İsitme kaybınız ile birlikte ayakta durmanıza , dengeyi sağlayamama gibi engel bir hastalığınız var ise agir tanıya girersiniz anladığım kadarı ile sizin malul olma durumunuz yok belirttiğiniz şey malulluk kapsamına girmez 60 üstü rapor agir tanı olsa bile malul luk icin kriterler farklıdır

Sol kulakta Total Kayip duzelmesi imkansiz.. Sağ kulakta ise Koklear implant cerrahi cihaz var... Engel oranim %52
Yeni yasaya göre işgucu kaybi alirmiyim emekli olabilirmiyim...
2006 girisliyim
3850 prim var.

Yeni yasaya göre orta tanıya giriyorsunuz cunku şartlar uyuyor total ve düzelmeyen olduğu icin implant olması gerekçe olarak hafif tanıda gösterilebilir ama oranlar orta tanıyı gösteriyor orta tanıda 16 yil 3700 günde tutuyor emekli olarakta çalışabiliyorsunuz hafif tanıda 18 yil 4100 gun oldugu icin 3850 prim eksik kalıyor orta tanı olursanız emeklilik hakkınız var

@Hkn38, bence aciliyetiniz yoksa bekleyin yasa yeni zaten islemler agir ilerliyor yeni olması sebebi ile ve maaşlar emekli olursak 14 500 yüzde 90 nin emekli maaşları bu şartlarda ben çalışırım dersen emekli ol ama ısın rahatsa beklemeni tavsiye ederim is durumuna göre

@İsitmemuhammed,

İşitme Sol 79|66 sağ 96|66 işitme oranı 43 vermiş
Gözde de bilateral retinist pigmentosa ve fundus bulgularilı görme alanı 50 verilmiş toplam iş gücü kaybı 72

Şimdi öyle denge bozukluğu yok fakat ben biraz kendimi yordugum zaman denge bozukluğu oluyor.
Ve implant kullanmıyorum normal cihaz kullanıyorum sol kulağımdan biraz anladığım için gerek duymadım impalata

@Devilpaul, bu normalde hafif tanı orada durumunuzu doktora belirtmelisiniz heyette yorulunca boyle bir durum yaşıyorum ( dengesizlik )diye tanı değişebilir sizin hava yüksek değerse hafif tanıya girer ama implant durumları var bunu araştırmalısınız. Durumunuzu tam olarak bilemiyorum oyuzden sonuc kişiden kişiye degisebiliyot

Üst Alt