Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan Kalça Çıkığı olanlara tavsiyeler ve tecrübe paylaşımları..?

Islık

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün bir arkadaşım ameliyat olmak istediğini benim ameliyat olduğum doktorun ismini vermemi istedi. Ona asla ameliyat olma o doktorun isminide sana vermiyeceğim dedim.
Nedenini sadece ona açıklıyabilirdim ama ben onun yerine onun gibi ameliyat olmayı düşünen başka insanlarında olabileceğini düşünerek onları bu düşüncelerinden vazgeçirmek için burda yazmayı tercih ettim.

Ben doğuştan kalça çıkığı olan bir insanım bunu hiç bir zaman kabul etmek istemedim bu yüzden deprasyonlara girdim hayatı kendime zehir ettim. Yirmi dört yaşında bacağımda ağrılar oldu doktora gittim bu ağrıların geçici bir kaç yıl sonra geçmesse o zaman ameliyat düşünürüz dedi ameliyat sürecindende biraz bahsetti.
Dört yıl sonra yine ağrılar başladı yine aynı doktora gittim ameliyat olam gerektiğini söyledi. Ailem ikna olmadı İstanbulda Balta limanı kemik hastalıkları hastanesine gittik doktor ağrıları giderici bir ameliyat yaparız fakat aksamanda düzelme olmaz dedi. Onların cevabı üzerine ben önceki gittiğim doktora ameliyat olmaya karar verdim.
Üç ay ara ile iki ameliyat geçirdim. Evet geçirdim diyorum ama o iki ameliyat kelimenin tam manası ile beni deldi geçti. Yürüyerek girdiğim hastaneden tekerlekli sandalyede çıkarken göz yaşlarım sel olmuştu.. Neyse bunlardan daha kötü şeyleride yaşıyanlarınız vardır. Bu ameliyatlardan sonra doktor kilo alma her yıl kontrole gel dedi. Bir kaç yıl gittim. Bir gün özel bir hastanede benim ameliyatlarım sırasında asistan olan doktorla karşılaştım. Yine ağrılar başlayınca o da ortopedist ameliyatlarımdada bulundu bu defa ona gidiyim dedim. Gittim beni görünce aradan yıllar geçmesine rağmen bırakın beni yattığım yatağın yerini bile hatırladı.
Pazar günü müsaitmisin gelebilirmisin seninle konuşmamız uzun sürecek dedi. Tabiki gelirim dedim pazar günü hastaneye gittim. Bana senin ağrıların geçici idi ameliyat olmasaydın ağrıların geçecekti dedi. Şindi bu protezlerin ömrü ortlama on yıl ikinci ameliyatın bu ameliyatlarından daha zor olacak ve üstelik onun ömrü bu protezin ömründen daha kısa dedi. Doktor bunları söylerken ben sürekli ağlıyordum günlercede ağladım. Ameliyatımı yapan doktor protezlerin ömrünün otuz yıl olduğunu söylemişti. Yalan söylemiş arkadaşlar
başka bir doktora daha gittim o da aynı şeyleri söyledi. Geri dönüşü var mı yok. Bunları bilseydin yine ameliyat olmak ister miydin diye sordu şu anki düşüncelerimle asla diyorum. Ama bu ameliyatları olmadan önce o yaşımda üzerine giydiğin yakışacak aksaman yüzde yetmiş beş düzelecek olur musun deseler belki yine olmak isterdim bilmiyorum. Ama şimdi asla diyorum

Ağrısız yaşamak güzel görünmekten daha önemli. ayaklarımızı nasıl bsatığımız sallanarak yürümek bunlar hiç önemli değil. Bu tür bir ameliyatı olmadan önce bir gün hiç yürüyemez olabileceğinizide gözönünde bulundurun. Sakın böyle bir riski almaya hiç değmez çektiğiniz acılarda cabası.
Özellikle çift taraflı yüksekten Dkç 'li olanlar yazdıklarımı okuyup ameliyat kararı almadan bir kez daha düşünsünler.

DKÇ Nedir.

DKÇ Doğmalık doğuştan kalça çıkıklığı rahatsızlığıdır.Doğum esnasında yada anne karnındaykende olabilir.Yeni doğan çocuklarda kalın bir ara bezi sarılması iyileşmeyi sağlar.İlerde ameliyat olmayada gerek bırakmaz.

bende ağrılar yüzünden 16 yaşımdayken doktora gittim. doktor ameliyat dedi.platin takılacakmış.ameliyattan başka çarem yokmuş. ilerde çocuğum olması olanaksızmış.bir kaç kilo alsam bile sakat kalırmışım ve ssk lı olmadığımız için 7 milyon gerekiyordu. çok paraydı herhalde o zaman. 1991 yılında. ameliyat olsam mı olmasam mı derken 1 yıl geçti. başka bir doktora gittim urla kemik hastanesinde röntgenler çekildi. o doktordan Allah bin kez razı olsun ki, beni bir yanlışa düşmekten kurtardı. ameliyata gerek yok dedi ağrı kesici kas gevşetici yazdı moralimi düzeltti. fazla kilo alma, her gün süt iç, egzersiz yap dedi.

iyi ki ameliyat olmamışım diyorum şimdi. protez ameliyatı olmaya da çok korkuyorum sizlerden duyduklarımla.

doktorlara güvenemiyorum. bazıları sırf para kazanmak için mi, bir şeyler denemek için mi bilmiyorum ama insanları ameliyata yönlendiriyorlar. Bence bu kemik ameliyatları epey zor olmalı ki bu kadar hata yapıyorlar. bilemiyorum geçmiş olsun

Geçmiş olsun ıslık brnde d.k.ç hastasıyım fazla rahatsız etmiyor çokuzun yl yürürsem ağsızı yapıyor.böyle yaşamaya alıştım artık.hiçbir amaliyat düşünmüyorum hele senin bu anlattıklarından sonra

Fazla ağrısızı yapmıyorsa ameliyata zaten gerek yok.Çok uzun yol yürüyüp ağrı yaptığında yürüyüşü bırakırsınız.

Merhaba
siz hangi hastaneye gittiniz .Benim ağrılarım var ama 2-3 saat sürüyor sonra 1 hafta ağrımıyor.Artık doktora gidecegim ilaç felan verir dindirir ağrılarımı.

ıslık, üzüldüm durumunuza geçmiş olsun.bende çift taraflı kalça çıkığı var ameliyat olmayı düşünüyorum.sizde şansızlıkmı oldu acaba çünkü burdan tanıştığım herkes ameliyat sonrasından çok memnunlar ve protez ömrünün de 25-30 yıl olduğu söyleniyo...ikinci protez ameliyatınında ilkinden zor olmadığını biliyorum..dr.larda kendi aralarında farklı konuşuyorlar.kime inanacağımı bilemedim hayırlısı olsun inş.hepimiz için....

Arkadaşlar DKÇ ilerleme durumuna göre hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Ameliyat konusuna gelirsek evet bazı doktorlar durumu ticarete dökmüş durumdalar. Ameliyat olacaksanızda öncesinde doktorları araştırın artık sanal alemde herkes hakkında bi yorum söz konusu. Sanmıyorum insanların iyi doktoru kötüleyeceklerini sonuçta aynı sorunu kendisi de yaşamış. Ama tanıdığım insanlarda var halinden çok memnun olan doktoruna dua eden. Ben kendim sağlık sektöründe çalışmaktayım ve az çok neyin ne olduğunu biliyorum. Doktor seçiminizi yaparken lütfen çok dikkat edin. Tanıdığım doktorlar var gerçekten işinde çok iyi kişiliği bakımından da öyle lakin yine aynı şekilde tanıdığım öyle doktorlar varki hastayı görünce gözlerinde ₺ işareti çıkıyor

Çok TSK.ederim öncelikle peki bana Dr ismi verebilir misiniz yada ameliyat olup memnun kalanların dr.larin ismi...mutlaka duymusumdur yada gitmisimdir turkiyede bu isi iyi yapanların yanina gittim ama henüz karar veremedim...beklemelimiyim bilmiyorum...

Reklam olsun istemiyorum. Size özelden mesaj olarak gönderdim. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Hakkınızda hayırlısı olsun

Merhaba,

Bana da iyi bir doktor söyleyebilir misiniz ?

bende de sağ kalça çıkığı var, sol ayağımın üstüne fazla ağırlık verdiğim için sol ayağımı ve kalçada da sorun olmuş, çift taraflı protez takıllması gerektiğini söylüyorlar
İstanbul'da yaşıyorum.

teşekkürler.

Bende çift taraflı dkç yım yaşım 35 şükür fazla olmuyor bu sene ara ara başladı ağrı kesice sıcık sulara gitmeye çalışıyorum bir yaşında bir bebeğim var doğumdan sonra bel ağrılarım fazlaladı bel yamuyması var ama ıslıgın dedigi gibi son çare inş. Olunmaz çünkü kolay değil

arkadaşlar kireçlenmeye karşı çınar yaprağı kaynatıp günde bir iki su bardağı için 25 gün ben 3-4 gün oldu başlayalı faydası oluyomuş. bilginize.

Merhaba cancan45,
Dr.ismi araştırmalarınızla ilgili mesajınızı okudum, bende de sağ tek taraflı DKÇ var, protez ameliyatı olmayı düşünüyorum
siz karar verebildiniz mi....İzmirde bu konuda en başarılı doktorları öğrenebildiniz mi...

Üst Alt