Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan kalça çıkığım var. Askerlikten muaf olur muyum?

engin035

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar arkadaslar benim 2 ayağımdada doğuştan kalça çıkığı var ve sol ayağım 2.5 cm kısa ve sol ayağımı hafif yan basıyorum su an 24 yasındayım askerliğim tecilli doktorum kosmamam fazla ayakta durmamam gerektiğini söyledi ama askerlikle ilgili hiçbir bilgi almadım yürürken belli oluyor ve sol ayağıma biniyor bütün ağırlık bu durumda askerlikten muaf olma şansım varmıdır izmirdeyim. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Yürürken fark edilecek veya hareketleri önemli ölçüde kısıtlayacak bir durum varsa, muaf tutulursun.

üstad bu durumda nereye basvurmam gerek biraz açıklarmısın?

hangi durumda demisin ama tam anlayamdim ,eger askerligin icin diyorsan tabiki birinci raporlarinla askerlik subeye basvurcan,ordan askeri hastanaya sevk alcan
askeri hastana sana muayne yapacak onlarin saglik tüsügündeki karara göre uyarsa hastaligin, askerlige elverisli degildir ,eger uymasa geri hizmet arzali olarak askere alinirsin
onu artik askeri doktor karar verir , benim duyduguma görede bacak kisaligi en az 3 cm olmazi lazi,,onun asagsi geri hizmete askerlik yapanlar olmus,dedim ya askeri doktorun insafiyetine kalmis birsey,
yani sunuda söylim yani kabaca baya bir topalik varsa yani yürürken topaliyorsan ozaman askere almiyorlarmis ,ben burda 65 derece kifoz olan birinin askere alindigini okumustum, dedim ya doktorlarin elinde hersey

Elinizde MR, rapor vb. ne varsa onları alın ve zamanı geldiğinde askerlik şubesine gidip muayene için hastaneye sevk alın...

Üst Alt