Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan kalça çıkıklığı için ameliyat zor mu, iyileşme süreci nasıl oluyor?

blue_rain

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Lütfen arkadaşlar bilgi verin. KArdeşim de DKÇ var. Şu anda 24 yaşında ve ağriları artmaya başladı. Görevi gereği ayakta duruyor. Kendisi öğretmen ve tokatta görev yapiyor. O taraflarda veya ANKARA da bu ameliyatı yapabilecek iyi bir doktor var mı bildiğiniz?
DAHA ÖNCE BU AMELİYATI OLAN ARKADAŞLAR BİLGİ VERİRSE SEVİNİRİM.
Ameliyat zor mu, ve iyileşme dönemi yani ayağa kalkma dönemi ne kadar sürüyor?
Şimdiden vereceğiniz bilgiler için Tşk ederim.
Saygılarımla..

Arkadaşlar daha önce ameliyat olan yok mu lütfen yardım edin biraz olsun bilgi verin...

öncelikle geçmiş olsun. ben şubat ayında gata kalça protezi ameliyatı oldum. doktorum prof. dr. Mustafa BAŞBOZKURT. çok iyi bir doktordur. benim derdime çare oldu sağolsun. ona çok şey borçluyum. tavsiye ederim.

Ameliyat evreleri

Peki ameliyat evreleri nasıl acaba zor bi dönemdir sanırm iyileşme süreci falan biraz bundan da bashederseniz sevinirim.

merhabalar çok geçmiş olsun benim oğlum 7 yaşında ve ocak ayında kalça ameliyatı oldu. Maalesef bu ameliyat ve sonrası biraz sıkıntılı bir dönem oluyor ama ağrılarının geçeceğini düşünürseniz denemeye değer. Biz ameliyatımızı İzmir Dokuz Eylül Ünv. doç.dr.Can Koşay a yaptırmıştık çok memnun kaldık. Tamamen iyleşmesi en az 6 ay aldığını söylemişti doktorumuz;ama çocuk olduğunu ve özel durumunuda göz önüne alırsak bu süre bizde uzadı ama yine de şimdiki durumu gayet iyi birde düşünürsek ameliyat sonrası dönem biraz kişinin kendi bünyesiylede alakalı iyleşme süresi değişebilir yani...

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.
Bir yaştan sonra kalça çıkığı ameliyatları oldukça zormuş ama ben yine de kendi doktorumu tavsiye edeyim; yıllar önce Ankara Trafik Hastanesinde r. Savaş Ağaoğlu ameliyat etmişti beni. En fazla ameliyat hatasının yapıldığı alanlardan biri kaçla çıkığı iken, sapasağlam iyileştim, Allaha çok şükür hiç ameliyat geçirmemiş gibiyim.
Dilerim herkes benim kadar iyileşir.
Allah şifa versin.

öncelikle geçmiş olsun.
Kardeşinizin tam durumunu bilmediğim için kesin konuşamam.
Benimde doğuştan kalça çıkığım vardı.
34 yaşındayım.
2007 Kasımında protez amilyatı oldum. Mayıs başında işe başladım.
kardeşinizin yaşı 24 ben erken derim.
nerede olduğuma gelince Eğirdir kemik ve eklem hastalıkları hastanesi
Dr. Tunçhan ÇELİK te oldum
Allahıma çok şükür sağ taarfım gayet rahat. ağrılarımda yok. ki benim sorunum çok nadir oluşabilecek bir vaka
çok ağır bir ameliyat geçirdim yaklaşık 9 saat
doğum esnasında çıkan kalçalar benim gib zorlanmıyormuş bu doktorun söylediği.

doktor tavsiye ederim
detaylı bilgi isterseniz iletişime geçerseniz benimle yardımcı olurum

hepinize çok tşk ederim

bizde erken olduğunu düşnüyoruz ama bunu sonuçta olması gerekiyor ve artık ağrilari iyice rahatsız etmeye başladı. bakalım hayırlsı dediğiniz doktorları dikkate alıyorum. Hepinize teşekkürler..

selam öncelikle geçmiş olsun, kalça çıkığı ile ilgili yazını okudum.bendede kalça çıkığı var ve 32 yaşındayım 23 yaşında ameliyat oldum ısparta süleyman demirel üniversitesinde...!fakat şu son 2 yıldan beri inanılmaz ağrılarım oluyor.9 yıllık bir protez yeni bir ameliyat olacağımın işareti olsa gerek.bahsettiği doktoru bir kaç isimden daha duydum inşallah en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum.tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum.

Sevgili arzum iki yıldan beridir dayanılmaz ağrılarınız olduğundan bahsetmişsiniz çok geçmiş olsun.Protezin gevşediğinden çok emin olmadan kesinlikle ameliyat olmayın.Bu tür ağrıları iki yıl önce bende yaşadım o zaman on yıl olmuştu.Doktor artık değnek kullanmaya başlasan iyi olur protezin yenilenmesi grekebilir dedi filimlerimi görüncede protezde bir proplem olmadığını söyledi.Fakat ağrılarımın olduğu dönem üç hafta izin kullandım işe gitmedim.Ağrılarım tamamen geçinceye kadar bir iki haftada değnekle işe gittim geldim.Sonrasında ağrılarım tamamen geçti.Protezlerimin gevşediği endişesiyle doktora gittiğimde doktorun kapısında beklerken tanıştığım bir bayanın anneside protez ameliyatı olmuş, o kadar çok ağrıları varmışki ameliyat gününü almışlar yakınlarından biri vefat edince ameliyat olamamış , bu arada ağrıları geçmiş .Yirmi beş yıl olduğu halde annesinin aynı protezleri kullandığını söyledi.Doktorda protezin gevşemesinden daha kötüsü gevşemeden ameliyat olmaktır dedi.Söylemek istediğim ameliyat için çok acele etme daha dokuz yıl olmuş ağrıların geçici olabilir soğuk yorgunluk ağrı sebebi olabilir.Doktor rüzgar bile etkiler demişti çok rüzgarlı havalarda bile ağrıdığı oluyor.Umarım ameliyat olmak zorunda kalmasınız olursada sağlık olsun gençsiniz kısa zamanda iyileşirsiniz.

herkese selam arkadaşlar;ben internetten birşey araştırdım ilizarovla yüksek kalça çıkığ problemine müdahale edebiliyorlarmış galiba protez ve platinlerin ömrünün kısa olması nedeni ile ilizarovla kalça cerrahisine daha sıcak bakıyorum aranızda bu yöntemle ameliyat olan var mı?ben şuan25 yaşındayım şimdi ameliyatı düşünmüyorum ama ağrılarım dayanılmaz olursa sizce hangi yöntemi denemeliyim lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım edinherkese allahım acil şifalar versin...

Üst Alt