Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan Kalp hastasıyım. Malulen emeklilik olabiliyor muyum?

06kajmer

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhabalar

Ben 21 yaşındayım ve doğuştan kalp rahatsızlığım var (ventriküler taşikardi, aritmi). Raporlu ilaç ve kalıcı kalp pili ICD kullanıyorum. 2012 yılında 1 sene 1 ay çalıştım ve 2013 yılında temmuz ayının sonunda işten ayrıldım. Toplam 400 gün primim var ve şu an işsizim. Benim merak ettiğim mesele malulen emekli olabiliyormuyum? Eğer olabiliyorsam şartları nedir? Forumdaki konulara baktım ama tam olarak anlıyamadım. Sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkür ediyorum.

İşe girmeden önce % 60 ve üzeri raporunuz varsa malulen emekli olamazsınız,

ama % 59'dan daha azsa rapor oranınız ve işe girdiğiniz tarihten itibaren % 60 ve üzeri alabiliyorsanız,

(önce sgk maluliyet cetveli 'ne göre malul olup olmadığınızı inceler şu bölüme göre:
  1. Konjenital Kalp Hastalıkları
A. Maksimum diyet, ilaç, perkutan veya cerrahi tedavisine rağmen NYHA evre 3-4 konjestif kalp yetersizliği semptomları olan konjenital kalp hastalıkları
veya
B. Cerrahi yada perkutan tedaviye rağmen kalp boşluklarında ciddi dilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veya darlığı olan konjenital kalp hastalıkları
veya
C. Sağ-sol şant gelişen hastalar yada cerrahi ile düzeltilemeyen doğuştan sağ sol şantı olan hastalar
veya
D. Eisenmenger sendromu gelişen konjenital kalp hastalıkları
veya
E. Operasyon yapılmış hastalarda aşağıdakilerden en az biri ile beraber;
1. NYHA evre 3-4 konjestif kalp yetersizliği semptomları olan hastalar
2. Siyanozu devam eden hastalar
3. Önemli sol-sağ şantı devam eden ( Qp/ Qs >2:1), hastalar
4. Sağ-sol şantı bulunan hastalar
5. Pulmoner vasküler rezistansı sistemik vasküler rezistanstan büyük olan hastalar

Bu bölüme göre malul sayılırsanız, yada % 60 ve üzeri alabiliyorsanız 10 yıl 1800 günle malulen emekli olursunuz.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt