Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan ortopedik engelim var ama rapor almadım. Şimdi alırsam emekliliğim..?

fetihim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1997 de işe girdim doguşdan ortopedik rahatsızlıgım var şim di rapor almak istiyorum ne yapabilirim 5000 gün primim var askerligimide yaptım

yardımcı olursanız sevinirim

ne amaçla kullanacaksınız. eğer emekli olmak içinse vergi indirimi raporu almanız gerekir.

evet emeklilik icin nasıl bir yol izlemem lazım

ssk'dan mı emekli olacaksınız? doğum yılınız nedir?

Ssk'dan emekli olacaksanız 2014'te olabilirsiniz.
Bunun için çalışıyorsanız, yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilip defterdarlıktan vergi indirimine başvuru yapmanız gerekiyor.
En az % 40 oranla dahi 3. derece olarak kazanmanız gerekiyor, 2014'te olursunuz..

teşekkürler ama şu anda ben saglam olarak calışıyorum rapor alıptamı deftarlıga vermem lazım saygılar kusura bakmayın bilmiyorum da arkadaşım akıl verdide ban doguşta ayagımda aksama var onun icin sorun olurmu hep saglam olarak calıştım ama askerligimide yaptım ben sorun cıkarmı acaba

İşyerinizden çalıştığınıza dair belge almanız gerekiyor, bu belgeyi defterdarlığa verip vergi indirimi almak istediğinizi söylerseniz onlar sizi sevk ediyorlar.
Aslında sorun olmaması gerekiyor işverene hiçbir zararı yok zaten ilk işe alındığınızda gözle görünür değilmiydi engeliniz..
ama, bir arkadaşımız yakın zamanda şu sorunu yaşadı örneğin:
http://www.engelliler.biz/forum/sak...rgi-indirim-basvurusu-icin-yazi-vermiyor.html
http://www.engelliler.biz/forum/calisma-yasami/118523-ozurluyum-diye-isten-cikartildim.html

ben elimden gelince kadar cekiniyorum kimse bilmiyor dedimya askerde bile sakladım bilmiyorum kafam karışık hala saglam olarak calışsammı giddigi yere kadar cekindilerim var

Başka rahatsızlığınız yoksa,

Tablo_3.4.png

saklanabiliyorsa, baston, değnek vs. kullanmıyorsanız tabloya göre % 40 ve üzeri alma şansınız yok zaten...

cok teşekkürler bilginiz icin saygılar

ama benim ayagım hem boydan kısa hem sag ayak tabanım sol ayak tabanından 3 cm kadar uzun sol ayagım sag ayagıma göre 2 cm kısa sag ayakkabı numaram 41 se sol ayakkabı numaram 40 ayaklarımdada sag ayagım sol ayagıma göre genişligi daha geniş sol ayagım ince

Raporu ister alırsınız, elden verirsiniz defterdarlığa. ister defterdarlık sevkiyle alırsınız. ama çalıştığınıza dair işyerinizden belge alıp defterdarlığa başvuru yapmanız şart... Rapor Ankara'ya gidecek, işyerinize gelecek cevabı...

mrblar ben işe başlarken rapor almadım ama şimdik almak istiyorum engelli raporu ne yapabilirim 1997 girişim var saygılar

Sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvur, onların sevki ile hastaneden rapor alıp...

ama ben saglam olarak calışıyorum ne yapmam lazım 16 senelik sigortam var bu güne kadar hep saglam olarak calıştım

direk hastaneye gidip rapor alsam olurmu

O da olur. Ama kendi başvurusu ile rapor alanlardan genelde hastaneler ücret alıyor. Oysa defterdarlık sevki ile gidildiğinde ücret alınmaz...

peki ala işyerimde sıkıntı olurmu yüzde 40 raporu alamazsam sıkıntı cıkarmı

kusura bakmayın cok soru soruyorum ama benim 5000 gün primim var

birde benim engelim doguştan sonradan olma degil

hocam ilk önce şunu söyliyim engel doğuştan da olabilir sonradan da.iş yerinde ne sıkıntısı çıkacak anlamadım.işyeri zaten seni bu şekilde kabul etmiş ve çalıştırmaya başlamış.sen rapor alamazsan emekli oluncaya kadar normal çalışmaya devam edersin.rapor alsan da almasanda işyerini maddi bir zarara uğratmazsın merak ettiğin şey buysa söyleyeyim.raporu alırsan adamlara faydan olacak.sgk dan indirim hakları doğacak.

şimdi senin yapman gereken şey.istanbul da oturuyorsan istanbul vergi dairesine vergi indirimi için başvurmak.başvurusu sırasında bir takım belgeler isteniyor.arkadaşlar bunları yazmış zaten onları ayarla ve git başvur bu kadar.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı linke tıkla oku bilgilenirsin.

1997 de işe girdim ama engelli raporu almadım şimdi almak istiyorum nasıl olur nasıl yaparım bilmiyorum şu andaki işyerimde saglam olarak calışıyorum ne yapabilirim 5000 gün pirimim var

İş yerinden bir sevk alarak Yakınında sağlık kurulu bulunan bir hastahaneye Engelli raporu almak için başvurabilirsin.

özürlü emeklilik

1997 de işe girdim ama engelli raporu almadım şimdi almak istiyorum nasıl olur nasıl yaparım bilmiyorum şu andaki işyerimde saglam olarak calışıyorum ne yapabilirim 5000 gün pirimim varbaşak yerden alınmıyormu haydarpaşa nume kartal egitim araştırma göztepe ssk evrak istiyorlarmı ben anadolu yakasında oturuyorumda

kimsede cevap vermiyor ne yapacam ben yaraporu aldıktan sonra ne yapılacak acaba bende sevksiz gidecem raporu alınca işyerine verince hemen işin bitiyormu aldıgın rapor ömür boyumu yoksa bir daha almak varmı
rapor alınca herşey tamammı

valla %40 alabilmek için en az koltuk değneği ortez gibi şeyler kullanmak gerekiyor yoksa %40 almak zor

bilen yardımcı ollsun

mrblar özürlü emeklilikte rapor alınca hemen emekli olunuyormu

valla deneyecem bakalım olursa benim ayagım hem boydam kısa hemde sag ayagım ayakkabı numarısı 41 sol ayagıma 40 oluyor bakalım nasip

Defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edilmişse, bir de aşağıdaki tabloya göre sigortalılık süresi ve prim gün şartları tamamsa, evet, hemen erken Yaşlılık emekliiği talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapılabiliyor.

2008_oncesi.PNG

ne zaman emekli olurum

5000 günüm var özürlü raporu alma durumum var ne zaman emekli olurum saygılar

98 de bısekılde rapor almanız gereklıydı almayarak hata yapmışsınız askerede gıtmışsınız nasıl olduysa ,askerlıgı odedınız farzedersek 56yas 25yıl 5825gun yapıyo 10 yıldaha ışe gıdıp 56 yaş beklemenız gerekır .%40 almanız mumkun degıl çokdaha kotu bırbacagı 10cmtım havada olan arkadaşlar bıle %40alamıyo .memlekette ozurlunun tanımı bıle başka başka bılmmene hastlıgından p+ alan var en guzel işlerde calışıyolar sonra kafayıyıp bıde malulukten emeklı olmaya calışıyolar bızım gıbı gerçek engellıelr unı.mezunu olmasan ragmen ev de oturuolar gelde cık işn içinden 2008den sonra ılk defa mmeur olcaklar yenı rapor ıstencegınden bend e eanı rapor alcagım için %40alalmıcagıma gore (polısekelı)2014 omms gırırp gırmmeye daha karar veremedım yanı omur boyu evde oturabılırım bu kannunlaragore işnı bılen almış raporalrı gırmışler guzel yerrlere ,tumhaksız kazanç saglAyanlara da emmeklık nasıp olmasın İNŞALLAH (AMIN).anladınız siz !bıras destan oldu ama ıyı oldu...

eski tarihlerde tek bacağından polio sekeli hastalığından rapor ve vergi indirimi almış arkadaşlar çok şanslı şimdi almak biraz zor

iş yerinde saglam olarak çalışıyorsan vergi indirimi evreakları imzlamazlar işten cıkarılar cünkü 28 made saglık sorunları diye bir made varmış iş vereni yanıltın diye tazminat hiç bir şey vermeden beni cıkardılar

Üst Alt