Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan rahatsızlığım var. Malulen emekli olabilir miyim?

attex

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler bende 22 yaşındayım Doğuştan anüs kapalılığı ile doğdum ilerleyen zamanlarda önce idrar yolu enfeksiyonu denildi daha sonra kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu 3 saatte bir tak (sonda takıp idrar boşaltımı) yapıyorum çoğunu hatırlamadığım bir çok ameliyat geçirdim. şimdi kendi iş yerimizde ufak çaplı çalışıyorum sigortamda yapılıyor yapılmadığı takdirde zaten ilaç ve sondalarımı alamıyorum.. benim sorum da malulen emeklilik yada özürlü memurluğu bunlar gibi şeylerden faydalanabilir miyim ne yapmam gerekir.. şimdiden teşekkürler sağlıklı günler dilerim...

malulen emeklilik için sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri raporunuzun olmaması, sigorta başlangıcından sonra % 60 ve üzeri oran alabiliyor olmnaız gerekir.

erken emeklilik için sigorta öncesi yada şuan farketmez % 40 üzeri alıyor olmanız yeterlidir.

özürlü memurluğu içinde aynı şekilde % 40 alabiliyor olmanız gerekir. ancak elinizde hiç rapor yoksa bunun için çok acele etmeniz gerekiyor çünkü 24 Şubat'tan itibaren en az lise ve dengi mezunlar için EKPSS başvuruları başlıyor. lise mezunu değilseniz en az kuraya katılabilirsiniz. bir an önce rapor almaya bakın...

KKELEBEKK;

Başvurdum rapora sağlık kuruluna teslim ettim 26sında heyete giricem ordan kaç günde çıkar bilmiyorum :/

Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisin:

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt