Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan sağ kolumda hareket kısıtlılığı var. Rapor almak için izlemem gereken yol?

luca77

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba kolay gelsin

Benim dogustan gelen sag kolumda bir lezyondan dolayi hareket kisitliligi var. Suan bir iste calisiyorum. Yeni bir isyerinin engelli kadrosundan eleman alacagini duydum. Bu yuzden rapor almak istiyorum. Bir devlet hastanesine gidip heyet sonucunu aldiktan sonra is-kur a mi basvuracagim?

Yoksa suan calistigim icin isyerimin bagli bulundugu vergi dairesine gidip vergi indirimi icin rapor alma yoluna mi gidecegim? Bir de ben Izmir de yasiyorum ama isyerimin bagli oldugu vergi dairesi Istanbul da. Bu durumda basvuru icin Izmir de bir vergi dairesine gitmek basvuruyu gecersiz kilar mi?

Simdiden cok tesekkurler

sayın Emrah siz işyerinizden orada çalıştığınızı belgeleyen bir yazı ile Konak taki GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne başvurunuzu yapın (işyeri numaranız şubeye İZMİR e bağlıdır) onlar sizi hastaneye yönlendiricektir size tavsiyem Buca Seyfi Demirsoy hastanesine yapın tercihinizi raporunuzu ordan alın ben bu hastaneden alıyorum rapor işim olursa daha ılımlı ve işlemler kolaylaştırıcı
siz rapordan sonra vergi indirimi alınca bu işyerinizdede geçerli olacaktır rapor aldıktan sonra erken emeklilik için illa engelli kadrosun da çalışmanız gerekmiyor
bende yeni emekli oldum ama engelli kadrosun da görünmüyordum ...

Alsancak Devlet Hastanesi de iyidir aklınızda olsun bu 2 hastene

Tesekkurler sayin Liljan

Buca da oturdugum icin zaten o hastaneye basvuru yapmayi dusunuyordum, bu mesajdan sonra Buca da olmasam bile yine oraya basvuru yaparim muhtemelen :)

Benim rapor almak istemem vergi indiriminden yararlanmak veya emekli olmak degil. Daha rahat edebilecegim, daha kurumsal bir yere gecmek istedigimden ve boyle bir isyeri bu sekilde eleman aradigindan rapor almak istiyorum. Vergi indirimi sureci anladigim kadariyla uzun bir surec. Bu sekilde basvuru yapmayip Is-Kur a basvuru yapip oradan sevk ile hastaneye gidip rapor alabilir miyim ve bu is basvurusu yapmak icin yeterli olur mu?

10 sene kadar once basvurularin bu sekilde yapildigini biliyorum, herhangi bir degisme oldu mu?

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin, engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40'ından yoksun olduklarını, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen yetkili sağlık kuruluşlarının birinden alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.İnternet üzerinden englli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu Kuruma getirerek veya göndererek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engellilerr normal statüde işlem görecektir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmayacaktır. Süreksiz raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak egellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülecek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenecektir.

süreç tahmin ettiğiniz gibi uzun sürmüyor aslın da ve sizin şuan zaten devamlılığı olan bir işiniz var bence raporunuzu alın süreç devam etsin bu arada
raporu bağımsızda alabilirsiniz iş yeri üzerinizden de ama bence iş yeri üzerinden alın siz daha kurumsal bir iş ararken cevap gelirse bu arada vergi indirimide almaya başlamış olursunuz zaten ...

Cevabimi aldim, cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi isyeri uzerinden rapor basvurusu yapmak tum isleri tek seferde halledecegi icin daha mantikli.

hayırlısı olsun sonuçları vaktiniz olursa yazarsanız bizde bilelim ..

Daha tam olarak tamamlamamıs olmakla beraber bugun norolojıden %30 aldım,urolojıden de %10 aldım. Onkolojı bolumu de hastalıgımın duzelmıs halıyle %20 yazacagını ama haftaya cekilecegim tomografiye gore kotu birseyler gorunurse oranın daha da yukselecegini belirtti. Bu hesaplara gore net puanı bilmemekle birlikte sanırım %40 ve ustuyum. Heyete herseyi tamamladıktan sonra gun alacagım.

Bu arada vergi indirimi yerine istihdam için raporu sectigimi de belirteyim.

5 yıl onceki ozur derecesi ile simdiki derece bu kadar farklı olabilir mi?

Arkadasımın biri kalbinde stent olduğundan oturu İzmir de bir hastaneden 5 yıl once sağlık raporu almak istemis ve gittigi hastane %37 ozur derecesi vermisti. Simdi vergi indirimi icin tekrar basvuru yaptı ve %58 aldı. 5 yıl once edinecegi hakka simdi sahip olduğu icin 5 yıl once bu dereceyi veren hastaneyi dava edebilir mi? Kaldı ki 5 yıl once rapor almıs olsa emeklilik hakkı doguyordu. O gunden bugune olan haklarının tazminini isteyip alabilme şansı var mıdır?

16 Aralık 2010'da güncellendi oranlar. Yani eski oranları incelemeniz gerekiyor, normal olabilir o kadar düşürülmesi. Çünkü bir çok hastalık için artmalar olduğu gibi azalmalarda yapıldı.

Gectigimiz persembe kurula girip cuma gunu sonucu aldım ve oran Y.

Engelli kimlik kartı ve istihdam için basvurdugumdan dolayı vergi indiriminden suan icin yararlanamıyorum. Elimdeki dilekce ile vergi dairesine basvurup elimdeki raporu dilekceye ekleyebilir miyim?

Eger bunu yapabiliyorsam ve rapor Ankara ya ulastıgında Ankara dan oran dusurumu olursa bu durumun benim mevcut raporuma bir etkisi var mıdır?

Merhabalar

Resimdeki rapor( oran Y ) ve dilekce ile vergi indirimine direk basvuru yapabilir miyim? Yoksa raporda degerlendirilmesi yazan bolum icin hastaneye basvuru yapip X ile uygundur onayi mi almaliyim?

Tesekkurler,

vza5Pr.png

14.08.2014 itibariyle sirketime yazilan yazi ile %69 surekli vergi indirimi hakki kazandim. Simdi geriye gunleri beklemek kaldi :)

Üst Alt