Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğuştan skolyoz rahatsızlığım var. Engelli raporu almak istiyorum. Oran ne olur?
Arkadaşlar hepinizi merhaba, ben doğuştan skolyoz rahatsızlığı ile doğdum. Omurilikte çatal gibi ikiye ayrılmış şekilde yani. Çocukluğumdan beri çok defa doktorlara gittim hatta türkiyenin en iyi 2 doktoruna gittim hepsi bana hiç bir şekilde düzelme şansı yok ameliyat olursa masada kalır hayatı boyunca böyle yaşayacak dediler. Görüntü olarakta boyun kısalığı gibi duruyor yani bir insan üşür kafasını boynunun için alır ya aynı o şekilde görünüyorum. Ben skolyoza bağlı olarak bel ve boyun ağrıları çekiyorum ve uzun süre ayakta kaldığımda yada ağır birşey taşıdığım zaman acillik oluyorum. İki kulağımda da zar delik ve işitme kaybım var ancak skolyozdan dolayı alan dar olduğu için doktorlar ameliyat edemeyiz bu şekilde devam edeceksin dediler. Ayrıca takdir edersiniz ki çocukluğumdan beri bu konulardan ötürü psikolojik sorun yaşıyorum ve 10 yıldır antidepresan ilacı kullanıyorum. Dışardaki insanların bakışları gereksiz soruları yada sırf böyleyim diye ailesi tarafından istenmeyen sevgili oldum terkedildim. Kısacası toplum tarafından hep engelli insan olarak görüldüm. Şimdi bu kadar çektiğime karşılık gururum yenip engelli raporu almak istiyorum. Okul öncesi öğretmeniyim ekpss ye girmek istiyorum. %40 oranda rapor almam gerek. Sizce alabilir miyim bu oranı ? Bu konularda hiç bir bilgim yok. Tecrübeleri olan arkadaşlar bana bilgi verirse çok sevinirim Çok uzun yazdım kusura bakmayın hakkınızı helal edin
öncelikle çok geçmiş olsun. gerçekten yaşadıklarınız zor. Allah yardımcınız olsun.
ben bu raporu alabileceğinizi düşünüyorum. fakat ekpss ilk başvuru tarihi geçti. 2 günlük geç başvuru tarihine yetiştirebilmeniz için hemen randevu alın 182 veya mhrs den. (sağlık kuruluna randevu alacaksınız) sonra engelli raporu almak istediğinizi ordaki memura söyleyeceksiniz oda size bir dilekçe verecek. oraya engelli raporu almak istediğinizi ve ne için başvurduğunuzu (memura danışarak) yazacaksınız. daha sonra tek tek hekimleri gezip tetkiklerinizi yapacaksınız ama varsa yakın tarihlerde özellikle önceden yaptırmış olduğunuz tetkiklerinizi de gösterin.
daha sonra size randevu verilecek ve o tarihte heyete gireceksiniz. istanbul da ikamet ettiğinizi görüyorum (doğruysa) ama şunu unutmayın, öğretmen olarak atanmak istiyorsanız engelli raporunuzu aldığınız (yani aynı) hastaneden "türkiyenin her yerinde öğretmenlik yapabileceğinize" dair başka bir rapor daha almanız gerekecek ancak bunu sonraya bırakabilirsiniz ,demek istediğim şey : bu bahsi geçen ikinci rapor ile engelli raporunuz aynı hastaneden olmak zorunda.
hızlı olmaya çalışın ve (bilginiz dahilindeyse) istanbulda hangi hastane erken tarihe heyet için gün veriyorsa ordan alın.
Çok teşekkür ederim gerçekten. Ben randevumu aldım zaten yarın samatya hastanesinin osmaniye polikliniğinde sağlık kuruluna gidicem. Geç başvuru tarihine yetişmek istiyorum. Yüzde 40 oranını alabilirim inşAllah diye dua ediyorum. Çünkü gerçekten zor şartlar altında çalışıyorum ve artık hakettiğim yerde olmak istiyorum. Acaba yarın raporu hızlı vermeleri için rica etsem durumun aciliyetini anlatsam bir kolaylık sağlarlar mı? Bu arada detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
amin. istanbul eğitim ve araştırma hastanesi (eski adıyla samatya hastanesi sanırım) ne zaman heyet için gün verir bilmiyorum fakat şöylede bir durum oluyor raporlar elden alınacaksa bir hafta - 10 gün sonrasında teslim ediliyor ama 2-3 gün içinde e devlete düşebiliyor yani e rapor düzenliyorsa hastane.
durumunuzu memura söylersiniz işlemleri başlatmadan önce ama ben olsam daha şimdiden arar ve ne zamana gün verilebileceğini sorardım. (sağlık kurulu 5.30 a kadar açık olabiliyor) yani en erken hangi hastane veriyorsa ordan alın isterseniz , mali anlamda imkanınız varsa bilinen tanınan ve yetkili özel bir hastaneden de almayı deneyebilirsiniz belki. bu konuda yeterli bilgim yok ama isterseniz forumu bi okuyun öyle bi başlık vardı.yani bazı özel hastanelerde engelli raporu düzenleyeblmekte bildiğim kadarıyla.
hekimlere de problemlerinizi açık ve anlaşılır bir dille ve elinizde (varsa) destekleyen tetkiklerinizle birlikte anlatın.geçebileceğinizii düşünüyorum sadece geç kalmışsınız. 11-12 martta geç başvuru tarihleri umarım yetişirsiniz.
Arkadaşlar merhaba ben okul öncesi öğretmeniyim. İlk defa engelli raporu almak için geçen hafta samatya hastanesi osmaniye polikliniğine başvurdum ve tam 6 gündür iş yerimden izin alıp hastanelerde koşturuyorum çok fazla detay film tahlil test istediler. Ben doğuştan skolyoz hastasıyım ve kifoz da var. Sol kulakta az da olsa işitme kaybı ve 10 yıldır da obsesif kompulsif tanısıyla psikoljik tedavi görüp ilaç kullanıyorum. Sizde tecrübelerinizden bahseder misiniz yüzde 40 oran alabilir miyim sizce? Yarın heyete gireceğim
Merhabalar;
Bu siteden yaptığım araştırmalar neticesinde skolyoz ve ürolojik nedenler ile sağlık raporu almak üzere 15 Ekimde başvurduğum Bursa çekirge DH'den 13 Kasım tarihinde %31 rapor aldım.Göğüs kafesi deformasyonu ve skolyoz nedeniyle göğüs hastalıkları uzmanının SFT yapıp değerlendirmesi gerekiyordu fakat pandemi nedeniyle SFT yapılamadı.Dolayısıyla oran veremediği için %40ın altında kaldı.Tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim ;
Rapor bu şekilde kalsın ama 4-5 ay sonra pandeminin azalacağını düşünerek başka hastahaneden heyete mi girmeliyim?
Benim sorularım bunlar yaşadığım süreç ile ilgili sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmak isterim.
SİSTEMLER
ENGELE DAİR KLİNİK BULGULAR, RADYOLOJİK TETKİKLER, LABORATUVAR
BİLGİLERİ VE TEŞHİS
ENGEL
ORANI %
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON
SIRT BEL VE BOYUN AĞRISI. SKOLYOZ MEVCUT. ROM ÖLÇÜMLERİ YAPILDI. KAS
GÜÇLERİ OLAĞAN. GRAFİLERİ İSTENDİ. SKOLYOZ MEVCUT VE DEJENERATİF
BULGULAR MEVCUT. TABLO 1.7 %10 TABLO 1.7 %6
15
GÖĞÜS HASTALIKLARI
PA NORMAL BULGULAR. PANDEMİ NEDENİYLE SFT YAPILAMADI. GÖĞÜS
HASTALIKLARI AÇISINDAN İLAÇ KULLANIMI YOK.
Sft oranı fazla etkilemeyebilir. ilaç kullanımı ya da bir tedaviniz yok göğüsle ilgili yine de ilerleyen zamanlarda isterseniz tekrar başvurun. Başka hastane de bulgularınız ve raporunuz yine gözükecek buda aynı puana eş olabilir.
Skolyoz dereceleri hafif, orta ve şiddetli olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Hafif skolyoz 20 dereceden daha az olan eğriliklerdir. 20 derece skolyoz görüntüsü genellikle tedaviye ihtiyaç duyulmadığını anlatmaktadır. Bununla birlikte eğrilikte artış olup olmadığının anlaşılması için hastaların düzenli kontrole gitmesi gerekmektedir.20 ve 40 derece arasındaki eğrilikler ise orta düzeyde skolyoz olarak adlandırılmaktadır. Çoğunlukla 10-15 yaş arasında teşhis edilen 20 ya da 30 derece skolyoz görüntüsü korse ve fizik tedaviyle iyileştirilmektedir.Şiddetli skolyozda ise eğrilik 40 derecenin üzerindedir. 40 derece skolyoz görüntüsü ve üzerindeki eğrilikler şiddetli belirtiler gösterdiği için çoğu hasta cerrahi operasyonla tedavi edilmektedir.
Cevabınız için teşekkür ederim.Aslında iş yerinde pandemi başlamadan hemen önce yapılan sft testinde orta derece olduğu yani skolyozun ciğerleri etkilediği durumu gözlendi fakat Pandemi dolayısıyla SFT sınırlandırılması nedeniyle raporda izlenemedi.Rapora itiraz etmemem yeniden kurula randevu almama engelmidir.Bu arada skolyoz derecem 35.
sbrbrgc Skolyozlar genelde göğüs kafesinin hacmini etkiler. Sft'den ayrı yapılan tetkiklere göre oranı belirlemiş olabilirler. Muayene olduğunuz bölüme elinizde mevcut olan Sft sonucunun olduğunu söyleyebilirdiniz.(bunu kabulde etmeyebilir.)
20 ve 40 derece arasındaki eğrilikler orta düzeyde skolyoz olarak adlandırılmaktadır.
İtiraz-itiraz sonucundan sonra randevu almalısınız. Sft yine yapılmayabilir isterseniz bir süre bekleyin.