Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan skolyozu bulunup iyileşen var mı?

helinn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

bende dogustan skolyoz var aranizda dogustan skolyoz olupta iylesen varmi?

tatlım forumda skolyozla ilgili bi çok yazı var onlardan bakabilirsin :)

bende doğuştan skolyozum..ama derece önemli tamamen iyileşende var iyileşmeyende yaş ve derecen bunu belirler.hiç ameliyat oldunmu

ona bakarsan bende öyleyim :) gerçi benim ki ilerlemişi :) tatlım doktorun yaşın ve şansın çok önemli bu konuda :)

Bende skolyozum hemde doğuştan. Ameliyat oldum 3 yaşındayken ve iğleşdim şimdi bir daha ameliyat olucağım. Hiç korkmuyorum sende, ameliyat olucaksan hiç korkma...

tatlım sana son cvbımdan sonra şubat 2011'de tekrar ameliyat oldum bu benim 4. ameliyatımdı.Ameliyatım başarılıydı şuan iyiyim ama tabi ki derecem sıfır değil 90dan,60lara düşürüldü.Mühim olan iyi duruma gelebilmek.Benim Derecem sıfır yapılıyor ama bu sefer felç kalabileceğim için düzeltilebilinen en iyi şekle getiriliyor.Bu her hasta için farklı ilk ameliyat olması yada erken yaşta olması derecenin azalma oranını değiştiriyor

Herkesin skolyozu farklı bir yapıda bence doktoruna güven... Kimsenin tedavi şeklide aynı değil, o yüzden burada yapılan yorumlara göre gereksiz umutlara kapılma yada umudunu kaybetme... Önemli olan yaşam standartını koruyabilmen.. Fiziksel bir düzelme bekliyorsanız orasını bilemicem bu yüzden ameliyat olmak biraz hayatını riske atmaya giriyor... Tabi dış görünüşün önemli olduğu bir dünyada çirkin olarak yaşamak mı hayatını riske atmak mı? o seçimi yapmak senin elinde...

Üst Alt