Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan sol ayak parmaklarım yok. Yeni yasada yüzde kaç rapor alırım?

esaretli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar Daha Önce Sitede Sorunumu bildirmiştim.
Yeni Yönetmelik falan geldi diye yazılmış sitede Acaba Olumlu birşey olabilirmi diye soruyorum.

Doğuştan Sol Ayak Parmaklarımın Hiç biri Mevcut değil Bu sebeple Askere Gidemedim Askeriyeden Elverişli değildir Raporu Verdiler
Herşey Bundan Sonra Başladı.İş hayatına atılmam gerekiyordu.Bir Firmanın sınavlarını kazandım ve mülakatına katıldım . orada Askerlikden muaf oldugum ortaya çıktı sebebi soruldu söyledim .Dedilerki Sen Hastanaden rapor alıcaksın o ana kadar raporum yoktu.Neyse Gittim Hastaneye Bana Metetarsal Amputasyon tarzı bişiler yazan % 25 sürekli ağır ve ayakta durmayı gerektiren işlerde çalışamaz raporu verdiler .Aldığım Tarih 15/10/2009 du. Neyse tekrar geri firmadaki yetkiliye geldim. Aldıgım raporun %40 ın altında oldugunu ve iş alımında bulunamacagını söyledi. Ve Halen bu olay Girmek istediğim aranıp mülakatına çağrıldım firmalarda önüme engel olarak çıkıyor. Yani iş görüşmelerinde askerlik muafiyetim ortaya çıkıyor. sebebi söylüyorum Sol ayagımdaki olay ortaya çıkıyor Kısaca Biz sizi ararız vs gibi cümlelerle iş yerinden eli boş dönüyor istediğim gibi bir işe giremiyorum . Bazı İşverenşer Sıcak kanlılıkla verimli çalışamayacağımı düşünerek iş lerin ağır oldugundan fazla mesai yapamazsın diye söylüyorlar. Haklılarda
Yani Kısaca ne özürlü haklarından yararlanabiliyorum.Nede Sağlam Olarak değerlendirilip bir işe girebiliyorum.
İsteğim ne vergi muafiyeti ne maluluyet sadece sigortamın yattığı kendime göre bir işe girebilmek.

Rahatsızlığım Hakkında bilgi vereyim deneyimli olan kardeşlerim bana bir yol gösterip bilgi verirse sevinirim.

Sol Ayak Parmaklarımın hiç biri mevcut değil ve Sağ Ayağıma göre 2,5 Cm lik kısalık var yürürken aksıyarak yürüyorum.
Resim olarakda Buraya
Yeni Yönetmeliğe göre kaç rapor alabilirim . ??

Batuhan bey ne yazıkki yeni yönetmelikde özür oranınızda sadece 5 birim artış var diyebilirim ,yeni yönetmelikte syme (ayak ) amputasyonu bile ancak %38 e yükseldi takdir sizin.

Yeni yönetmelik bu senenin başında yürürlüğe girdi.Yeni yönetmelikte bazı oranlarda yüzde olarak artış var.Burada izlemeniz gereken yol ,erken emklilik şartları eğer oluştuysa vergi indirimi alıp emekli olmak buda en az %40, şartlar oluşmamışsa vergi indirimi için uğraşma ,işe giriş raporuna başvur iş raporlarında oranlar daha yuksek Belki engelli statüsünde çalışırsınız.Doktorlar iş raporlarında biraz daha esnek sonuçta iş için kim istemezki engelli birey üretici olsun tüketici olmasın, çalışsın.Ötv indirimli araç almak için sağ ayağın sağlam olmasından, faydalanamazsınız, otomatik vites rahatlıkla kullanabilirsiniz.Aklıma gelen bunlar.

Bilgilendirmeleriniz İçin Teşekkür Ederim .. Sadece İşe giriş Amaçlı Lasım Zaten Bana . Hastanede İş Raporu diye belirtmem mi gerekiyor o kısmı anlamadım. Yani Saglık veya iş raporu diye 2 çeşit mi ? Bu arada OturanBoğa Kardeşimin yazdıkları yüreğime su serpti eğer öyle ise Benim Kulakda % 4 işitme Kaybı var .. Bu iş olur gibi ben bidaha bi hastaneye gidiyim o zman .. Teşekkür Ederim ..

Evet, sakat statüsünde çalışıp çalışamayacağınızın ve vergi indirim hakkı elde edip edemeyeceğinizin tespiti için rapor isteyeceksiniz.

Üst Alt