Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan tek böbreğim yok. Yüzde kaç oranında rapor alırım?

gecem10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yi akşamlar arkadaşlar..
benim durumum şöyle internette araştırdım fakat ne bir şey bulamadım.. derdimi anlatayım..
ben doğuştan tek böbrekliymişim 1980 doğumluyum askerlik görevimi de yaptım.. ben % kaç engelliyim?
bir de rapor falan alsam engelli diye verirler mi verirlerse % kaç verirler..

1999 ocak 1 ssk ya girişim var.. bir ara verdik 2003 şubat bir de yeniden ssk ya girişim var ve şu anda ssk özel sektörde işçi olarak çalışmaktayım..
erken emeklilik gibi haklarım var mı.. vergi indiririm falan

yardımcı olur musunuz..

merhaba;

2006 yılı Özürlülük ölçütü, sınıflandırılması ve Özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında Yönetmeliğinin Özür durumuna göre vücut fönksiyon kaybı oranları cetvelinde böbrek hastaları için aşağıdaki rapor dereceleri verilmektedir bir inceleyin isterseniz. Vergi indirimi ve emeklilik konusunda kesin bilgi alabilmeniz için rapor dereceniz önemli eğer %40 ve üzeri rapor derecesi alırsanız Özürlü olarak vergi indirimi veya emeklilik haklarından faydalanabilir siniz.

NEFROLOJİ
Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 (altı) ay tedaviye
rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal) 40
Nefrotik sendrom (6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, ( kreatinin normal) 60
Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika 60
Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği 90
Renal Transplant (Transplante böbreğin fonksiyonları da değerlendirilecek ve eklenecektir)* 40
NOT: *Nefroloji alt başlığı altında belirlenen maddelerle birlikte renal fonksiyonlar da değerlendirilecek ve eklenecektir)
ÜRİNER SİSTEM ve ERKEK GENİTAL SİSTEM
ÜST ÜRİNER SİSTEM
İntermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı
a-Tek Böbrekte 5
b-İki Böbrekte 10
Devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı
a-Tek Böbrekte 10
b-İki Böbrekte 20
Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı
a-Tek Böbrekte 15
b-İki Böbrekte 30
Tedaviyle kontrol altına alınamayan malign tümör 80
NEFREKTOMİ
NOT: Soliter Böbrek (Nefroloji alt başlığı altında belirlenen diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği maddesine göre diğer böbreğin renal fonksiyonları da değerlendirilecek ve eklenecektir).
Diğer böbrek tamamen normal 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı) 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı 30
NEFREKTOMİ (BİLATERAL) 80
ÜRİNER DİVERSİYON (Kalıcı)
Üreterointestinal (coffey) 20
Üreterokütanostomi, ileal loop 20
Ortotopik mesane 20
Nefrostomi 20
Sistostomi, Üretrostomi 20
MESANE (İnkontinans ve üst üriner sistem ile birlikte değerlendirilecektir)
İntermitan sistitizm semptomları, normal mesane fonksiyonları 5
Devamlı tedavi gerektiren sistitizm semptomları ya da aşırı aktif mesane 15
Tedavi ile tam olarak kontrol altına alınamayan mesane hastalığı 20
Sistektomi 20
Mesane Augmentasyonu 20
Ekstrofi Vezika 40
Sık tekrarlayan yüzeyel malign tümör 40
Tedaviyle kontrol altına alınamayan invaziv malign tümör 80
*Nörojen mesane için kas-iskelet sistemi bölümü tablo 4.3 deki değerlendirmeye bakınız
ÜRETRA
Tedaviyle düzeltilebilen tekrarlayan üretra hastalığı 10
Sık tekrarlayan ve tedaviyle kısmi kür sağlanabilen üretra hastalığı 15
Sık tekrarlayan ve tedaviyle kür sağlanabilen üretra darlığı 20
Sık tekrarlayan ve yeterli kür sağlanamayan komplike üretra darlığı 40
Üretrektomi 10
Tedaviyle kontrol altına alınamayan malign tümör 80

valla arkadaşım hiç bir şeyu anlamadım..ben bu yazılardan

en uygunu özürlü raporu vermeye yetkili bir sağlık kuruluşuna başvurarak % kaç rapor vereceklerini öğrenmek olur sanırım çünkü buraya göre en fazla alacağınız rapor derecesi % 15 gibi duruyor. başka bir hastalığınız daha varsa belki %40 alabilirsiniz.

Diğer böbrek sağlıklı ise, sakat statüsüne dahil edilmeniz mümkün değil. En çok %15-20 oranında rapor veilir, ki bu oran hiç bir işinize yaramaz.

Üst Alt