Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan tek böbrekli olanlar yüzde kaç oranında rapor alabilir?

suui

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm ben doğuştan tek böbrekliyim bu özürlülüğe giriyor mu ve yüzdesi kaç acaba öğrenmek istiyorum bilgisi olan varsa cevap bekliyorum ? memurluk için özürlülük durumundan kadro alabilir miyim bunu da öğrenmek istiyorum ? şimdiden teşekkür ediyorum

sakatlık oranı cetveli'ne göre;

NEFREKTOMİ
NOT: Soliter Böbrek (diğer böbreğin renal fonksiyonları da (kreatinin klirensi değerlerine göre) değerlendirilecek ve eklenecektir).

Diğer böbrek tamamen normal % 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı) % 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı % 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı % 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı % 30

benım gatadan hekım raporum bulunmakta ama bu engellı lık yuzdesı ıcın benım devlet hastanesıne gıtmem gerekıyor mu nerden ogrenebılırım engılılık yuzdesını nasıl alabılırım !

Merhaba kolay gelsin.
Ben şuan 19 yaşındayım ben 5 yaşındayken ankara dışkapıda ameliyat geçirdim sağ böbreği soldakine göre küçüktü alınmış o zaman şuan sol böbreğimle yaşıyorum rapor almadurumum varmı acaba (son 1 ay içinde.astigmat ve graves diye bir hastalık başlamış bende bunlarıda dahil edip bir cevap alırsam çok yardımcı olursunuz) kolay gelsin herkese.teşekkürler

Üst Alt