Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan tek böbrekliyim. 4560 prim günüm var. Malulen emekli olabilir miyim?

emrdnm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar
Ben dogustan tek bobrekliyim...1997 senesinden beri sigortam var ve su anda yaklasık 4560 gunum dolmus durumda...
Dogustan tek bobrekli oldugum icin askerlik gorevımıde gata'dan aldıgım kurul raporu ile yapmadım..
Acaba 1 Eyluk tarihinde yururluge giren Malulen Emeklilik yasasından faydalanma sansım nedir merak ediyorum..
veya zorunlu emeklilik kapsıma girebilirmiyim..
bu konuda bilgisi olanlar paylasırsa cok sevinirim..
Saygılarımla

Malül emekllik değilde engelli emeklilik kapsamında durumunuzu değerlendiriniz derim..

Erken emeklide olamazsınız başka rahatsızlığınız yoksa. Çünkü sakatlık oranı cetveli 'ne göre en fazla % 30 alabiliyorsunuz, oysa almanız gereken oran % 40 ve üzeridir...

Tek böbrek için;
Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

bir tansiyon problemimde var..ancak doktor raporu ile belgelendirilmedim hic..eger tansiyon içinde rapor alabilirsem sanırım %40 i bulabileceğim..

Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

olması gerekiyor diğer böbreğin. Diğer böbreğinizde sorununuz yoksa yine bulmaz..

bilgiler için teşekkürler..sanırım normal emekliliğimi bekleyeceğim..bu arada malulen emeklilik yasasında soyle bir ibare okumuştum.." diyalize ihtiyaç duymayan kronik böbrek hastaları" sonuçta diyaliz ihtiyacım yok ama yıllık kontrollerim devam ediyor diğer böbreğimden..bu kapsam bir sey ifade etmiyor sanırım

Bir böbrek sağlam olduğu sürece maalesef mümkün değil

Üst Alt