Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan tek böbrekliyim. Askerlikten muaf olur muyum?

hayatta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben sonradan dogustan tek bobreklı oldugumu ogrendım ....dıger bobregım saglıklı ...ve askerlıgım yaklastı ...benım gıbı olup askerlıkten muaf olan arkadaslar varsa yorum yapabılırler mı

bu sekılde bır tanıdıgınız mı var yoksa kesın bılgınız mı var acaba ..benım ıcın cok onemlı bu sorunun cevabı

sızın durum benımkısıyle aynımı yoksa bıraz farklı mı yanı dıger bobregınız dogustan mı yok veya nakıl mi

Aynısı. Diğer böbreğin sağlıklı olup olmaması önemli değil.

ne zaman muaf oldunuz ....bana sorun cıkarabılırler mı

Sorun çıkarmaktan kastın ; Eğer işlemin uzun sürmesi filansa evet. Buna hazırlıklı olman gerekiyor. Ama işin sonunda mutlaka muaf olursun.
Sağlık yönetmeliğinde belirtildiği üzere ''Doğuştan veya sonradan bir böbreğin çıkarılması yada fonksiyonel olarak yok sayılması'' maddesince muafsın.

kusuruma bakmayın ...bu benım ıçın onemlı .....hangı asamalardan gectınız ...doktor sızden ne ıstedı ..tomografı mı kan testı mı yoksa baska seyler tahlıl ve tetkıkler mı

kusuruma bakmayın ...bu benım ıçın onemlı .....hangı asamalardan gectınız ...doktor sızden ne ıstedı ..tomografı mı kan testı mı yoksa baska seyler tahlıl ve tetkıkler mı
Estf. Aynı aşamalardan bende geçtim. Anlıyorum sizi.

Askerlik işlemlerini başlatmadan önce her hangi bir devlet hastanesinden ultrason ve MR raporu almanız sizin yararınıza olacaktır.
Aldığınız raporlar askeri hastanede işe yarıyor. Tam anlamı ile güvenmeseler de en azından kendi hazırladıkları raporun ekine koyuyorlar.
Askerlik şubesine gittiğiniz zaman durumunuzu mutlaka belirtiniz. Sizi en yakın aile hekimine yada toplum sağlığı merkezine sevk edecekler. Orada da tek böbrekli olduğunuzu ve asker hastanesine sevk edilmeniz gerektiğinizi belirtmenizde fayda var.

Sonrası zaten askeriye işi işte. Oradan oraya.Biraz şanslı iseniz hemen heyete girersiniz. Unutmadan askeri hastane sevk edildiğinizde mutlaka gitmeden önce heyet günlerini telefon vasıtasıyla öğrenin. Ben biraz şanslıydım 2 günde aldım raporu. Umarım aynı şekilde sizde çok uğraşmadan alırsınız.

hocam cok sagolun bırde ...askerı hastane tek bobreklı oldugunuzu anlamak ıcın doktor sıze hangı tahlıller yaptırdı

Benden sadece ultrason istedi doktor. Ama elimde 2 farklı hastaneden alınmış ultrason ve MR sonuçları vardı. Onun haricinde her hangi bir şey istemedi

cok tessekkurler bılgılerınız ıçın ınş yakında askerlık subesıne gıdecem ve sevk ısteyecem gataya

Rica ederim. Aklınıza bir şey takılırsa özel mesaj atabilirsiniz.

arkadaslar bende 53 d/5 maddesıne gore dogustan tek bobrek olmasından dolayı muaf oldum .barısta ve seferde askerlıge elverıslı degıldır.....

Üst Alt