Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan tek böbrekliyim. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

1tek1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba;

doğuştan tek böbrek mişim yeni öğrendim yaş 42 böbreklerimde protein kaçağı , kreatinin yüksekliği artı böbreklere bağlı olarak kalsiyum yüksekliği mevcut bu durumda rapor alma şansım varmıdır. bilgilendirme rica ediyorum.
sayılarımla

Tek böbrek için alınabilecek oranlar;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

tek böbreğim evet bana söylenen % 65 performansla çalıştığı bunun yanında yeme içme çalışma koşulları ile ilgili yapamayacaklarım listesi var

Tek böbreklilik durumunda bir üstte eklediğim tablodan oran verilir size ve [FONT='inherit']ek olarak kreatinin klirensi değerlerinize göre aşağıya eklediğim tablodan da oran verilmeli..[/FONT] Net olarak yüzde kaç oran verilir bilemiyorum.. Sadece tahmin yürütebilirim.. İlk tablodan "Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25" oran verilebilir.. Kreatinin Klerensi değerlerinden alınabilecek en az oran olan % 20 ile hesaplayacak olursak, 25+20=% 40 oranlı rapor alma ihtimaliniz var..

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği;

a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika:% 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika:% 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika:% 60
Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği:% 90

Üst Alt