Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor emeklisi Tıp dışı işde çalışırsa emekli aylığının hepsi kesilir mi?

datatip

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar.Başıma işler geldiğinde bu forumun çok desteğini gördüm.Uzun zamandır yazmadım ama özellikle Oturan Boğa'yı unutmadım.Selam olsun
Konuma gelirsem:
Ben şizofren doktorum.Kamuda çalışıyorum,yani memurum.Emekliliğime 11 ay kaldı.Resmi kurumlarca,beni malulen emekli yapmak için,çok üzerime gelinmişti ama ben olmak istemeyip mucadele ettim.Şu ana kadar kazandım.
Benim soracağım soru ise şöyle;artık tıptan sıkıldım,ne bileyim emekli olduktan sonra, bilgisayar dükkanı açmak yada emlakçılık yapmak gibi heveslerim var.Eğer tıp dışı bir alanda çalışırsam emekli aylığımın hepsi kesilirmi.Yada yüzde kaçı kesilir ?
Bundan 20 yıl önce bana,emekli olduktan sonra tıp dışı bir işte çalışırsan,emekli aylığının hepsi kesilir,çünki sen memur doktorluktan emekli oldun,denmişti.Doğrumudur,yada doğruysa bu kural değiştimi.
Teşekkürler

datatip

Arif bey, doktor olunca sosyal güvenlikte emeklilk statüsünün değiştiğine dair hiç bir bilgim yok. Emekli emeklidir... Emekli olduğunuzda, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek dilediğiniz sektörde çalışabilirsiniz bence.

Aksini söyleyen bir düzenleme bilen var mı arkadaşalr?

Ben de OturanBoğa gibi düşünüyorum,kesin bilgim olmadığından sessiz kalmayı tercih etmiştim.

Cevaplarınıza çok teşekkür ederim.Bu konuyu net olarak muhasebeci yada mali muşavirlerdenmi öğrenebilirim acaba yoksa iş avukatlarındanmı.

Birçok muhasebeci ve mali müşavirin de böyle konularda kesin bilgiyeb sahip olacağını sanmıyorum,tabi bilenler de vardır ama on kişiye sorsanız belki on değişik cevap alırsınız.
Ben şahsen böyle bir kural olacağına hiç ihtimal vermiyorum. Sadece malulen emekli olursanız doktorluk da dahil hiç bir işte çalışamazsınız.
Kamuda çalışırsanız da emekli aylığınız kesilir.
Ama özel sektörde ücretli olarak ya da kendi namınıza her türlü iş kolunda çalışabilirsiniz.
Ücretli çalıştığınızda emekli maaşınızdan bir kesinti olmaz,çalıştığınız yerden alacağınız maaştan normal sigorta primi yerine sgdp (sağlık güvenlik destek primi) kesilir.
Bir dükkan vs açarak kendi namınıza çalışmaya başlamanız halinde emekli maaşınızdan Bağkur'a 12.basamak üzerinden %15 sgdp kesilir.
Halen bu oranı %10 a düşürecek çalışma mevcuttur.

Çok teşekkür ederim Ufukalp.Herkes ayrı telden çalacak anlaşılan.En iyisi dükkanımı açarken çıkabilecek pürüzlerde,bana dükkan açabilir diyen mercilerin desteğini almak,bu durumda en iyisi.
Malulen emekli olduğumda hiçbir işte çalışamıyacağımı bilmiyordum,iyiki söylediniz iyiki beni emekli yapmak istiyenlere direnmişim.
Zaten 25 yıllık hizmet yılımı doldurdum,51 yaşımı bekliyorum yani 11 ay.
Peki acaba artık memurluktan istifa etsem ve bir poliklinikte çalışsam yada çalışmadan beklesem yine 51 yaşımı doldurduğumda emekli maaşımı alabilirim değilmi.Emekli ikramiyesinide alınca bir bilgisayar dükkanı açarım.
Bu şunun için önemli,artık beni malulen emekli yapamak istiyemezler,hemen istifa şansımı kullanrım diye
Saygılar,sevgiler

Üst Alt