Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor hatası mahvetti beni [O an]

kuşcenneti

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkeze merhaba.

Benim sakatlığım (veya sakatmıyım değilmiyim bilemiyorum ama kendimi sakatlanmış olarak görmekteyim...) 1990 yılında yapılan ameliyat ile başladı. Burunda kemik eğriliği vardı ve sinüzitten çok sıkıntı çekmekteydim. Gitmediğim doktor kalmadı ve hepsi de ameliyat dedi. Ameliyat için 18 yaşını doldurman gerek dendi. Biz de yaşımızı doldurunca ameliyat için gün aldık ve ''Mezbahaneye '' girdik kasplık koyun gibi. (SSK Dışkapı Hastanesi)
Dr araştırması yapmadık basit bir ameliyat diye. Özel muayeneyede gitmedik. Sırada hangi doktor var ise bekledik. Ameliyatı lokal anestezi ile yaptılar ama uyuşmadı. Ağzıma sert bir plastik tıkadılar, yüzüme bez örttüler ve çekiç murç sesleri altında bağıramadan acı içinde ameliyatı bitirdiler, odaya çıkarttılar. O gece kaldım hastanede ve sabah taburcu ettiler.
Taburcu oldum ama sabaha kadar hafif bir kanama sızıntı halinde boğazımdan aşağı akıp durmakta idi. Söylediğimde önemli değil deyip buruna biraz daha fitil soktular. Eve götürdü annem beni ve yattım. Ama sızıntı hiç geçmiyordu. Evde 2 gün yattım ama sızıntı geçmedi. 2. gün akşamı ağzımdan kan boşalmaya başladı. Kanama şiddetlenmiş ve rengim solup kaybolmuştu. Babamı uyandırdım babamın kucağında taksiye bindirildim sonrasını hatırlamıyorum. Çok kan kaybetmişim. Hastaneye gidene kadar ağzımdan 2-3 yoğurt kabı dolusu kan akmış... Acilde de olacak o ya beni ameliyat eden dr varmış nöbetçi... Hemen muayenenin ardından kızılaydan kan alınmış ve kan verilmiş. İşte benim sakatlık o andan itibaren başlıyor....

Odaya çıkarmışlar ama kanamayı bir türlü durduramamış doktorum benim... Kan örneği alıp benden 3 ayrı ambulans ile bir numunyi Gazi Ün. Hastanesine, bir numune İbnisina Hastanesine bir numune de Gata'ya tahlile gönderilmiş. Tahlillerin hepsi temiz gelince işin içinden çıkamayan acemi doktorum hocasını arıyor durumu anlatıyor. Bir ambulans ile hocası gece saat 3 de evinden alınıp hastaneye getiriliyor. Ve beni ilk muayenede pratisyen hekimi fırçalıyor. Hemen birşeyler yapıyo ve kanamayı durduruyo. Ana yüreği dayanır mı, doktorum dışarı çıktığı an kafaya çantayı geçiriveriyor,:eek: doktor güvenlik çağırıp anamı dışarı attırıyor. 2 gün daha yatıp taburcu oluyorum, ve iyileşiyorum sözde.
Aradan 1,5 sene geçiyor bir ziyaretden döner iken bir genç bana yaklaşıp polis kolejinin yurdu varmış nerede diye soruyor. Hayırdır dediğimde acil kana ihtiyacı olduğunu öğreniyorum ve diyorum ki ben vereyim...Hemen kızılay kan merkezine gidiyorum ve kanı veriyorum.
2 Hafta sonra kızılay kan merkezi yazı gönderiyor, vermiş olduğunuz kanda Hepatit B tespit edildi kontrol için tekrar gelin diye.... hemen koşturarak kan merkezine gidiyorum ve numune veriyorum 2 gün sonra da sonuç + çıkıyor. Hastaneye koşuyorum bu sefer, İbnisina'nın bir prof. özel muayenesine gidiyorum ve durumun ciddiyetini kavrıyorum.
Araştırmam neticesinde verilen kanın bozuk olduğunu, yurtdışından ithal edildiğini, ve toplatıldığını öğreniyorum. Hatta o yıllar basında da yansımıştı bu kanlardan 2 yaşında bir bebeğe de Aids bulaşmış ve çocuğu kurtaramamışlardı... Mahkemeye veriyorum hastaneyi ve mahkemede ne oluyor biliyor musunuz ; hastane kayıtlarında benimle ilgili ne ameliyat ne sonrası hiçbir kayıt bulunamıyor... Hepsi imha edilmiş... Delil yetersizliğinden dava düşüyor.

Şu an hala bu hastalığın sorunları ile uğraşmaktayım. 2002 yılında siroza çevirmek üzere idi son anda yırttım... 2003 yılında Bursa Uludağ Ün. Hastanesinden durumumu bildirir rapor istemiştim.. O zaman bana % 50 işgöremez raporu vermişlerdi. Ben korkumdan bu raporumu çalıştığım kuruma verememiştim. Fazla yorucu olmayan bir işim vardı ve yeni işe girmiş devlet memuru idim...İş akdin fesh olur diye korkutmuşlardı beni...

Bu süre zarfında Astım hastalığı ve Wilson isminde nadir görülen bir hastalığım daha olduğunu öğrendim. Astımı bilirsiniz de wilson nedir diyebilirsiniz... Kısaca anlatmak gerekir ise genlerden kaynaklanan bir hata sonucu gıdalar ile alınan Cu yani bakır vücutta işi bitince atılamıyor ve vücut bunu depoluyor... Bu da en çok karaciğerde, beyinde ve böbreklerde oluyor. Bu depolamanın önüne geçilmez ise bakır biriktiği yeri zehirleyip mahvediyor. Beyindeki hasarı Parkinson olarak ortaya çıkıyor. Karaciğerde siroz yada kanser olarak ortaya çıkıyor... Böbrekte de böbrek çürümesi yapıp diyalize mahkum ediyor... Şükür benimki erken teşhis olduğundan şu an oralara zarar vermiş değil...Ama ömür boyu ilaca mahkum etmiş durumda... Ve her 3 ayda bir de Dr kontrolüne.... Allah bu günlerimizi aratmasın...

Beden gerektiren işleri artık yapamıyorum... Astım için kortizon kullandım o da beni mahvetti... Ambulans ile az taşınmamıştım acillere... Kendi elimden gelen işlerimi (beden gücü isteyen) yapamıyorum ve bu da bana çok ağır geliyor... Yürüyüşe çıkamıyorum... Kırda bayırda dolaşamıyorum... Azıcık yorulsam ki çok çabuk yorulmaktayım, hemen yataklık hasta oluyorum... 3-5 gün yatmak zorunda kalıyorum...

Şimdi o raporu araştırmak için bu siteye üye oldum. Haklarım nedir ne yapabilirim diye...
Şimdi sizden bir yardım isteyeceğim: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ik-astim-icin-hangi-oranda-rapor-verilir.html

Şimdiden herkeze teşekkürlerimi sunarım...
Bekir Akça

vay beeee tam bir kabus yaşamışsınız insan hayatı ne kadar ucuzmuş böyle çok geçmiş olsun diliyorum kanım dondu resmen

çok geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum....hepatit b hastalığını bol dinlenme ve yediklerinize dikkat ederek atlatabilirsiniz.Kesinlikle kırmızı et ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız.Kayısı,kuruüzüm bol tüketin.Dr.Ahmet Maranki'nin beden temizliği var.Bhar aylarında yapılan.Onu size tavsiye ediyorum.TAM BUGÜNLER ONU YAPMA ZAMANI....ACİL ŞİFALAR.....

bekir bey benim oglumda dogum esnasinda doktor yönlendirmedigi icin sanci esnasinda bekledim oglum 1 dakika gec dogdu suan hafif spastik oglum suanda 3 yasinda o kadarda cabuk dugdu 30 saniye yüzünden hayatini mahvettiler oglumun rapor bekliyorum süründürücem onlari.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bir burun ameliyatı size nelere mal olmuş. Okurken inanamadım. Böyle doktorları cezalandırmak gerekir ama, delilleri bile ortadan kaldırmışlar. İnanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Bundan sonraki hayatınızda herşey gönlünüzce olsun. Sağlıklı bir ömür diliyorum.

:(cok üzüldün allah beterinden esirgesin inş

O doktor yaşamayı haketmiyor bence xS

çok çok geçmiş olsun,
içini ferah tut,olumlu düşün yaşadıkların hastalıkların ne sebeble başına gelmiş olursa olsun bundan sonraki yaşama odaklan...

ahime gitmeyi düşünmedin mi bu konuyu araştıralım?kayıtlar yoksa bile şahitler var?
senin sağlık fişin var?

hepatit b....çözümü var..dikkat edeceksin
wilson...keza
astım ....inan şimdiki nesilden 10 çocuktan 8 i astım

beterinden saklasın diyeceğiz,
ama tam anlıyamadığım halsizlik yürüyüş yapamamak sorunundan bahsetmişsinağır işlerde çalışamadığından?
neden sebeb?

Sebebi karaciğer hasarlı durumda imiş... Yani orta derecede aktif kronik hepatit... Wilson da karaciğerde bir kütle yapmış... Onu temizlemeye uğraşıyoruz ilaçlar ile.. Temizlenemez ise karaciğer nakli düşünülüyor... O yüzden kendimi hep halsiz ve güçsüz hissediyorum... Kendi işimi görebiliyorum ama önceden çok aktif bir insan idim...5. Kata 3 ton kömürü tek başıma 2-3 saatte sırtımda taşıyabiliyordum... O günlerimi düşünüyorum, ve kendimi bir an eskisi gibi güçlü sanıyorum... Sonra da azıcık yorulunca küt yatıp kalıyorum... Dün köye gittim... Biraz temiz hava alayım diye... Zeytinliğimi de bir kontrol edeyim demiştim... 2 km yol yürüdüm bayırda, o beni mahvetmeye yetti... Ve akşam 7 de yatmak zorunda kaldım ve sabah 9 da zor kalkabildim... Işe de zor geldim...saat 10 da...

büyük geçmiş olsun.allah kimseyi böyle ahlaksızların eline düşürmesin.

tekrar çok geçmiş olsun ...

bu yaşadıklarınız en beteri olsun yaşayacaklarınızın bundan sonrasında inşallah kımsenın başına gelmez dediğimiz mutluluklar sizi bulur

sevgi ve güçle kalın

arkadaşım gecmiş olsun.dünyada en cok cileyi peygamberler ceker.sonra allahın katındaki derecesine göre kul cile ceker.ondan derler kötüye birşey olmaz diye.bu cilelere sabretmemiz lazım beterin beteri var.her şeyin bir hikmeti var.şu üc günlük dünyada bugün varız yarın yokuz kimin anası babası kaldıki.son cümlemi duayla kapamak istiyorum.allahım bizlere saglık afiyet ve güzel ahlak nasip et.

Bir kişinin hatası bir insanın hayatını nasılda etkilliyor. Hatalar artık olmasın en azından en asgari seviyeye insin... Bunca insan birilerinin umursamazlığı yüzünden hayatlarını zindan olmuş bir biçimde yaşamasın..

Geçmiş olsun arkadaşım..

Allah'üteala ayetinde "Canınız malınız sizler için birer imtihandır" demekte... İnşaallah bu imtihanı kazananlardan oluruz....Hep beraber... Benim de ilkokul öğretmenim Edibe Akbaş idi... çok aradım ama bulamadım kendini... bir arkadaşım bulmuş ama 10 yıllık bir mezar taşında..... Allah rahmet eylesin... Çok emeği vardı bende...

mrb

canm hayat herseye rağmen cok güzel sen sıkma o tatlı canını.benm annemın de doktoru hemen hemen senın olayın gibi bişi yaptı.ne diyim işte bazen cok işe yarıyorlar işte bazende böyle olyorabbim sıhhat versin :)

Çok çok gecmiş olsun inanın üzülmemek elde değil.Dr luk cok kutsal bir meslek ama tabiki mesleklerden daha ötesi bu mesleği edinmiş kişilerin insani vasıfları ne kadar tasıdığı..
Ne yazıkki sizin öenekte insanlık sınıfta kalmış.Ve sonunda da geri dönüşü olmayan bir durum oluşmuş..
Delilleri yok ederek hukukun işlemesine engel olmuşlar fakat İlahi Adalet hiç bir zaman şaşmaz bunun bilinmesi gerekir..
Size acil şifalar diliyorum..İyi günler

Üst Alt