Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor ihmalleri, hataları nedeniyle mağdur olanlar..?

PuFFiN

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
doktor hatası ya da ihmaliyle sakat kalan veya daha acısını yaşayan kimler var aramızda :??

ben varım bennn:)bana yapılanın hesabı yok!!dur bi sıralıyım:)ilk amelıyatta çok kan kaybettim vucudum 3 yıl olmasına rağmen halen kansız:eek:ikincide beyinden gelen bir damarı kestiler şimdi ayak parmaklarımda ve bileğimde his yok:eek:üçüncüde enfeksiyon kaptırdılar ameliyat sırasında:eek:dördüncüde bişey olmadı bende şaşırdım:Dbirde hocam saolsun özelllerden beş kuruş alcam diye beni hep erteledi yok ihale olmuyomuş!!yok ameliyat malzemesi yokmuş!!yok da yok..bi protez takacak anasını satıyım 3 sene oldu kalçam kendi kendine protez oldu:Dböyle işteee...

Parçalı kırığı alçıya almaması gerektiğini bilmeyen tıp diplomasına sahip bir doktor tarafından ayağım kesildi.

NOT:Bunun yanında yerinde yaptığı bazı müdahaleler sonucu hayati tehlikeyi ortadan kaldıran ve yaşamama vesile olan da aynı doktor : )

ben de varım 5 kere kolum kırıldı 3 keresinde doktor yoktu hastabakıcı alçıya aldı ve yöntem aynen şu idi aaa kuşa bak ben sazan gibi kuş ararken alltan koluma bir tane vurdu tmm yerine geldi dei alçıya aldı 2 kez gittiğimde yine aaa kuşa bak dedi yemem dedim vuracaksın daha önce kolun kırıldımı senin dedi evet dedim eğri tttu konuşrken birtane daha vurdu şimdi sağolsun sayesinde kolarımı kullanamıyorum ama kurşunlandıgımda dr superdi ve sakat kalmama hayret eden doktorlar sen ordan kurşun yiycen sakat kalmıycan çok az ihtimal diyolar :D

İhmaller genelde devlet hastanelerinde oluyor (sanırım).

Benim annem de bu ihmal yüzünden hasta oldu.

Not: PuFFiN benim ablamdır.

bende 2007 yılında bel fıtıgı ameliyatı oldum.ameliyattan sonra yara yeri kanama yapmış .içeride kan pıhtılaşmış.sinirlerin üzerine sağ ayağım da his kaybı var .tıpben almamız imkansız diyorlar.yeşil receteli agrı kesiciler kullanıyorum.vücudum ona da bagısıklık yapınca ne yapacagız bakalım .artık esrara baslarız herhalde.herkese gecmiş olsun

benimki yanlış teşhis! özel hastaneye gittiğim halde doktor taş düşürüyorsun dedi .menenjit oldum hem de 19 yaşın da şu an yüreyemiyorum.allaha havale ettim.

Erken teşhis ve tedavi cok önemlidir.Sene 1996 ,fizik tedavi doktoruna başvurdum, felç başlamıştı, mr cekildi doktor bel fıtığı dedi, yaklaşık 1 ay yatak istirahati verdi,şifa bulamadım, 1 ay sonra beyin cerrahına gittiğimde, bana yürü dedi, yürümemden doktor belimde tümör veya intihaplanma olabileceğini söyledi ve derhal sosyal güvenceli hastaneye yatmamı tavsiye etti, ve belimden ilaçlı mr çekilmesini istedi.Hastanede yaklaşık 1 ay geçti ,başka başka tetkikler yapıldı ama bel bölgesinden ilaçlı mr çekmek akıllarına gelmemişti,yaklaşık 6o gün sonra ilaçlı mr da omurilikte tümör olduğu tesbit edildi ve ameliyat oldum.Ameliyat eden doktor 1 ay önce gelseydin dedi, tam felç olmadan ,sapasağlam ayağa kalkardın dedi.Sinirler tümör baskısından dolayı ,hasar görmüştü.Yinede halime şukur, yürüyebiliyorum, uzun tedavilerden sonra.

ben bu soruyu sordum çünkü:
annem ihmaller zincirinin kurbanı oldu şöyle ki:
2 sene önce şiddetli mide ağrısı başladı bulantı kusma falan doktora gitmek istemedi ağırlaştı durumu kilo vermeye başladı önce en yakın özel hastaneye gtrdük midede sorun var demiş dr mide tümörü ya da başka bişe ama baska tetkikler yapılması lazım gayet iyi niyetle pahalı bi hastane burası devlete gtr eğitim araştırmaya diyor.babamda hmn alıp götürüo tabi dr dediği hastaneye(göztepe eğitim araştırma).
hemen yatışı yapılıo gastroentrolojiye(mideye bakan bolm)3 gece kalıo hastanede hiçbişe bulunmuoyo menenjittir yok bilmem ne..
özel hastanedeki dr un yazdığı rapora inanmıyorlar mideye bakılmıo(hngi akla hzmetse)bu arada menenjit şüphesi ile belden su alınıo hastane mikrobu kapıo(çook snra öğrendik bz tabi) bilinç kapanıo zamanında yoğun bakıma alınmıo en sonunda solunum duruyo byn oksijnsiz kalıo acl hemen müdahale edilip özel hastaneye yoğun bakıma gnderilio...
biz burada mikrop kaptığını öğrenioruz yurt dışından ilaçlar kan temizlemek için makineler...5.5 ay yoğun bakımda kaldı. 40 gün hiç gözünü açmadı 2 ay boyunca kan taşıdık..
babam mikrop kaptığını öğrenince sormaya gidio tabi bnm karımın nasıl bilinci kapanıo nasıl mikrop kapıo nie yğn bakıma alınmadı die dr geldiğinde bilinci kapalıydı zaten o zaman nie almadın yoğun bakıma yer yoktu nie başka hastaneye göndermedin cevap yok tabi...babamı odasından attırıp özl hastaneyi arıyo tabi siz nasıl böyle bişey dersiniz tehditler sonra ağız deiştirio özel hastanede burdada kapmış olabilir biz rapor alıp da hakkımızı arayamıyoruz tabi (zaten özel hastane raporuda kabul olmuomuş üniversite raporu istenio it iti ısırırmı :mad: !!!)
Midesindeki tek sorun neymiş bilir misiniz daralma evet sadece midede daralma varmış ama bunu bulmıyorlar eğer ilk gün geldiğinde endoskop yapsalardı en fazla 30 dk lık bi işlem hmn küçük bi ameliyatla düzelicekti...

AMA ŞİMDİ beyni oksijensiz kaldığı için ağır hasar var yürüyemiyor hafıza kaybı var tabi gerçi yaşaması bile mucizeyken 4 ay bağlı kaldığı solunum
makinesinden bile kurtuldu
Kafanızı şişirmemek için kısaca anlattım dr ların kendini bilmazliği yüzünden daha 36 yaşındaki bi kadını ne hale getirdiler....
ARKADAŞLAR DAHA NELER VAR BU ÜLKEDE BİZ 2 YIL İÇİNDE DAHA NELER NELER GÖRDÜK PEKİ HAKKINI ARAYABİLEN YOK MU:? BEN BU KONUYU BUNUN İÇİN AÇTIM.. bide bu tip şeylerin 6 ay süresi varmış annem 5.5 ayözel hastanede yoğun bakımda can derdindeyiz tabi biz kendimize gelen kadar .....

heeyyy orda mısınız çok mu önemsiz bi konu bu yaaa bu kadar mıyız yok sa doktor ihmaline uğrayan bir biz miyiz ya da bu konuda dertli bir çok insan olduğuna eminim yardımlarınızz bekleniiooo......

Bende varım arkadaşım, romatizmal bir rahatsızlık için tedavi görüyordum daha iyi sonuç alabilmek için bir dr un özel muayenesinde tedaviye başladım.Hastaneler kalabalık her gittiğinde farklı biri muayene ediyor ,doktorda değil asistanlar zaman az hasta çok başdan sağma diye hadi dedik daha iyi olur daha fazla zaman ayırılır özeline gidelim.Kortizonlu ilaç kullanıyordum ağrılar için dr un tavsiyesiyle uzun zaman bu dr da devam etti muayene, sadece cebini doldurmayı bilen bir dr muş Bunu sol kalçam kortizondan dolayı hasar gördükten sonra anladım şuanda zor yürüyorum protez takılıcak kaçış yok.Karşısındaki genç bir insan zararlı bir ilac kullanıyor biliyor bir emar istemek zormu geliyor erken olsa teşhis tedavi şansı yüksek protezsiz belki, ben ağrı başlayıpta gidince kontürole öyle benden film falan istiyor sonuçlar kötü oluncada biz niye farkına varmadık ilerlemiş nekrozun senden daha önce film istemedimmi diye bana soruyor nefret ediyorum böyle duyarsız terk dertleri para olan doktorlardan insanların hayatlarıyla oynuyorlar umurlarındamı acaba!!!!!!!!!

özellerin derdi para devlettekilerin keyif bizim suçumuz ne ya 36 yaşındaki annemi bir mide yüzünden ne hale getirdiler böyle şerefsizlere bi de hiç bir şey yapamıyoruz peki yapan var mı şikayet edebilen :?

ee benide unutmayın bende varım malesef bende kücük yaşta düşmüşüm ve yanlış amalıyat etmişler ayagın 5 santim kısaydı 2000 yilinda ayagıma pretes taktılar ve 20003 yılındada vida gevşemesi nedeniyle bi amaliyat daha sun ayagım 3 santim kısa hala acısını yaşıyorum malesef herkese gecmiş olsun arkadaşlar

trafik kazası sonucu diz eklemmde kırıkla çapaya yattım tıp öğrencilerine emanet ameliyata alınmışım açılarını ayarlayamadıkları için eklemime 4 kez şiş saplamışlar eklem delik deşik olmuş alçıya alınıp 3 ay bekletildim sonrası fizik tedavi ve bi 3 aysonrasındada şu cümle üzgünüz eklem ameliyat sırasında mikrop kapmış kıkırdak dokusu erimiş farkedememişiz o yüzden fizik tedaviye cevap vermıyor. hayatınıza bundan sonra böyle devam edeceksiniz. bende. peki benim yerime askerlık yaparmısınız belki orda bi halta yararsınız dediğimi hatırlıyorum.. sadece

bende avasküler nekroz dan dolayı ameliyat olmayı düşünüyorum ankaradayım doktor araştırıyorum bende doktor hatasına bağlıyorum herşeyi uyarmış olsalardı ilk hastalandığım dönemde 40 mg kadar prednol kullandım.sonuç ameliyat olmam gerekiyor şimdi ankarada bildiğiniz doktor varmı arkadaşlar

sitedeki arkadaşlar doktor hatasıyla ilgili mesajlarınızı okudum.bir taraftan doktor hatasına bağlı rahatsızlığımdan dolayı neden ben diye düşünürken,daha zor durumda olan kişileride öğrenmek sarstı ve şimdi ameliyat olma kararı verdiğim şu günlerde tekrar hastane ve doktorlardan korkar oldum.ne olur bana yardım edin.ayrıca ankaradayım avn ye bağlı kalça protezi ameliyatı olan arkadaşlar görüşebilirmiyiz.kafamda o kadar çok soru var ki umarım bana yardımcı olabilirsiniz.bazen inanması zor olsa da hayat herşeye rağmen güzel:)

Herşeye rağmen Doktorlara olan güvenimiz sarsılmamalı.
Evet eğitimsizliklerinden çok can yakanlar oluyor ancak daha çoğunuda kurtarıyorlar.
Doktor da değilim doktor kurbanıda ama Bakkal dükkanı gibi açılan Tıp fakülteleri yüzünden çok eğitimsiz Doktor mezun ettikeri basında bile yer aldı.
Allah hepimizi işini bilmeyen doktor eline düşmekten korusun.

Merhaba Arkadaslar
Doktorumun yanlis teshisi sonucu ben deniz de 6 aylikken cocuk felci gecirdim.28 yasindayim ve bu zamana kadar hayat hep bir sifir onde oldu ama biliyorum ki birgun skoru lehime ceviricem...

Hayat her anlamiyla yasamaya deger, biryerlerde bizleri anlayan deger verenler oldugunu unutmayalim.
Her zaman sevmek ve sevilmek dilegiyle HAYALLERIMIZI OLDURMEYELIM...

bende bugün hayatıma engelli olarak devam ediyorsam %90 doktor hatası yüzündendir.

:)
gülüyorum nedenmi

1 Yaşında yüksek ateşle hastahaneye götürmüşler ateş kanı zehirlemiş kan değişecek salak hemşire kan grubunu karıştırır yanlış kan verirler
sonuç:
kangren 2 ayak bilekten sağ el bilekten sol el 4 parmak şehit

ya arkadaşlar burda ihmalkarlıkları ve yapılan hataları okudukça sinirden kahroldum resmen hayatımızla oynamışlar. Rabbim büyük çıkar birgün...

Ben de doğum sırasında ebenin hatasıyla zorlanma sebebiyle sağ kolumdaki sinir bölgesi mahvolmuş ve şu anda sağ kolumu kullanamıyorum. Doğduumda o haldeymişim ki doktorlar bu yürüyemez hatta yaşayamaz bile demişler. Eh gerçi 38 yıldır yaşamışım da sayılmaz ya. Ama gerekli kontrolleri yapmayan babanın da suçu var. Onu zaten affetmiyorum. O doğumu yaptıran ebeye kızmalı mıyım bilmiyorum. Kızsam ne olur ki Allah'a havale ediyorum.

Ben eksik ilaç ve zamanında yapılmyan tedaviler sonucu..daha belirgin bir hal aldı

Üst Alt