Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor ilacın dozunu yanlış yazmış. Nasıl düzeltilir?

Skyline

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
10
İlacın yazılma günü Temmuzun 15'inde. Günde 2 tane içtiğim Rexapin'i 1 tane diye yazmış. Vaktinden önce bitecek nasıl dozu düzeltilir bu reçetenin ? 16 gün önce yazdırmışım doktora. Umarım geç değildir ..?

2 olduğuna eminmisin öylemi söyledi kendisi? Randevu alarak durumu izah edebilirsin sorun çözülür panik yapıcak birşey yok.

@AS3,
Hocam normalde başka hastanede trsm 'de kayıtlıyım. başka ilçede olduğumdan buradaki hastaneye gittim ilaç yazdırmak için. Bu doktorda beni tam bilmiyordu sanırım bende söylemeyi unuttum dozu. yoksa biliyorum yani hangi ilaç ne kadar doz alıcağımı.

• Beğen
Reaksiyonlar: AS3
@Skyline,
Tekrar aynı doktara gidip durumu düzeltebilirsin panik yapıcak birşey yok.

Eğer ki ilaçlarını almadiysan doktoruna gidip yeniden yazdirabilirsin. Reçete kodun değişmez ama ilaçlar değişir.
Eğer ki o da olmazsa Eğer 10mg kullanıyorsan (10+10=20mg) 20mg yazdırıp ortadan 2 ye bölerek kullanabilirsin mesela.

Bana da olmuştu. Reçeteye günde 2 tane lithuril yazmış. Fark edince gittim ben bu ilacı 24 senedir kullanıyorum, 3 ün altına hiç düşmedi dedim. Sekreteri nden teyit aldı 2 tane yazmış hakkatten günde. Tamam 3 al o zaman dedi. İlginç bir doktor zaten odasında bilgisayar yok. Kağıda yazıyor dışarda sekretere ver diyor. Eskiden Freud'un portresini arkasına asıyordu.

Sabahtan gidip sıra alıp yazdırabilirsiniz hocam sekretere derdinizi anlatin sira verirler zaten

@osmangazi,
Psikiyatr olursam ben de asmayı düşünüyorum (^o^)

merhaba e nabızda farklı doz ( ilaçları reçete doktor randevu girince çıkan) eczane farklı görüyor .ben de panik oldum kemoterapi hapımı eksik yazmış diye meğerse eczane baktı 2x2 doğru yazıyormuş.bir eczaneye sorun yoksa doktor düzeltiyormuş

@hanifeaydin,

Hocam öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin.E-devletten İlaç kullanım bilgisinden bakıyorum ben. 3 kutu yazmış tam 3 ay sonra tekrar yazdırma günü geliyor. kesin yani benim gördüğüm. yarına aynı doktora randevu buldum gidip rica edicem.

@Skyline,

tabi gidin emin olmak için ama eczanenin gördüğü ile bizim e nabızda gördüğümüz aynı değilmiş.bu kanser ilacı aralıksız alınmalı doz atlanmamalı zira psikiyatri ilaçlarında doz önemli atlanmamalı ama odadan çıkmadan doğru yazdınız mı diye teyit etmek gerek.

Üst Alt